Ρουμανία: Τροχαίο με λεωφορείο με 47 Έλληνες – Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες


Ένα τροχαίο δυστύχημα με τουλάχιστον έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες σημειώθηκε στη Ρουμανία με λεωφορείο, στο οποίο σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας, επέβαιναν 47 Έλληνες τουρίστες.

Το σοκαριστικό τροχαίο σημειώθηκε στο κέντρο του Βουκουρεστίου και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 22 τραυματίες, εκ των οποίων οι τέσσερις σοβαρά.

Σύμφωνα με το Οbservator Antena 1, το τροχαίο συνέβη όταν το λεωφορείο που κινείτο μάλλον με μεγαλύτερη από την επιτρεπόμενη στο σημείο εκείνο ταχύτητα (40 χλμ./ώρα), παραβίασε προειδοποιητική αψίδα σχετικά με το όριο ύψους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κολλήσει στην μπάρα η οποία συνέθλιψε την οροφή. Επίσης, μετά την πρόσκρουση η οποία φαίνεται λόγω της ταχύτητας να ήταν σφοδρή, τα παράθυρα του πούλμαν έσπασαν.

Η πινακίδα με το ύψος ήταν προειδοποιητική για τούνελ το οποίο ακολουθούσε με τον οδηγό να μην έχει υπολογίσει το όριο.

«Τέσσερις άνθρωποι που είχαν παγιδευτεί έχουν απεγκλωβιστεί, δύο γυναίκες και δύο άνδρες. Δύο από αυτούς βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ο ένας μάλιστα σε καρδιοαναπνευστική ανακοπή», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η πρώτη εικόνα είναι πως το λεωφορείο παραβίασε το όριο ύψους μιας σιδερένιας «πύλης» πάνω από τον δρόμο, παρασύροντας πινακίδα κυκλοφορίας.

Η πρώτη εικόνα είναι πως το λεωφορείο παραβίασε το όριο ύψους μιας σιδερένιας «πύλης» πάνω από τον δρόμο, παρασύροντας πινακίδα κυκλοφορίας.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ