4 σπιτικές θεραπείες για το ξηρό δέρμα στα πόδια


Γιατί φαίνεται ότι όση ενυδατική κρέμα κι αν βάζετε στα πόδια σας, εξακολουθούν να φαίνονται και να αισθάνονται σαν να ζείτε σε έρημο; Το δέρμα στα πόδια έχει λιγότερους αδένες λιπαρότητας για να τα διατηρεί ενυδατωμένα, επομένως δεν είναι περίεργο ότι η προσπάθεια να τα διατηρήσετε απαλά και λεία μπορεί να είναι σκληρή. Αυτό διπλασιάζεται αν υποφέρετε από σκληρές, ξηρές, σκασμένες φτέρνες.

Μια ελαφρόπετρα ή απολέπιση ποδιών

Η απολέπιση απαλλάσσει το ξηρό, νεκρό δέρμα, αποκαλύπτοντας το πιο απαλό, λείο δέρμα από κάτω. Μπορείτε να κάνετε απολέπιση χρησιμοποιώντας ελαφρόπετρα ή ένα scrub ποδιών χωρίς συνταγή, κατά προτίμηση μετά από ντους, μπάνιο ή μούσκεμα στα πόδια σε ζεστό νερό (προσθέστε λίγο αλάτι Epsom για καλό μέτρο), όταν το δέρμα είναι απαλό. Εάν χρησιμοποιείτε ελαφρόπετρα, μην είστε υπερβολικά επιθετικοί. Εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα όταν τελειώσετε.

Κρέμα ποδιών ή βάλσαμο φτέρνας

Για σοβαρά ξηρά πόδια, παραλείψτε τη λοσιόν. Οι λοσιόν περιέχουν πολύ νερό και δεν είναι τόσο ενυδατικές όσο οι κρέμες και οι αλοιφές. Σκεφτείτε να αγοράσετε μια κρέμα ή ένα βάλσαμο σχεδιασμένο ειδικά για πόδια ή τακούνια. Αυτά είναι συνήθως παχύτερα και μπορεί να περιέχουν μαλακτικά και απολεπιστικά συστατικά όπως άλφα υδροξυ οξύ, σαλικυλικό οξύ, υαλουρονικό οξύ, γαλακτικό οξύ ή ουρία. Η τακτική χρήση βοηθά στην πρόληψη των ραγισμάτων.

Μάσκες απολέπισης ποδιών

Οι μάσκες απολέπισης ποδιών είναι η πιο πρόσφατη αίσθηση στο διαδίκτυο. Αυτές οι μάσκες σε σχήμα μποτάκι φοριούνται για μια ώρα και στη συνέχεια απορρίπτονται. Σε μια εβδομάδα ή περισσότερο, το νεκρό δέρμα θα αρχίσει να ξεφλουδίζει σε μεγάλες κηλίδες, αποκαλύπτοντας το μαλακό δέρμα από κάτω.

Ενυδατικές κάλτσες gel ή κάλτσες με τακούνι

Διαθέσιμες στο Διαδίκτυο, οι ενυδατικές κάλτσες για τα πόδια ή οι κάλτσες με τακούνι, που ονομάζονται επίσης μανίκια φτέρνας, μπορούν να σας προσφέρουν τα αποτελέσματα της ενυδατικής κρέμας και των βαμβακερών καλτσών χωρίς χάος. Είναι σχεδιασμένα με ενυδατική επένδυση gel. Φορέστε τα για λίγες ώρες την ημέρα ή ενώ κοιμάστε.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ