Η Κίνα είναι η βασική αιτία επανεξοπλισμού των αμερικανικών υποβρυχίων με Sub-Harpoon

Μετά από αρκετές δεκαετίες ο πύραυλος UGM-84 Sub-Harpoon επανέρχεται στο οπλοστάσιο των υποβρυχίων του Αμερικανικού Ναυτικου. Για το θέμα είχαμε ενημερώσει με ειδική ανάρτηση τον περασμένο Ιούλιο. Σύμφωνα με το «Breaking Defense», η κύρια αιτία για τη συγκεκριμένη ενέργεια είναι η γιγάντωση της κινεζικής ναυτικής ισχύος.

Το Αμερικανικό Ναυτικό ξεκίνησε ήδη διαπραγματεύσεις με την κατασκευάστρια εταιρεία του όπλου Boeing για την υποστήριξη και επαναπιστοποίηση των Sub-Harpoon, αλλά και την αξιοποίησή του στα υποβρύχια κλάσης Los Angeles. Ο Sub-Harpoon είχε πάψει να μεταφέρεται στα υποβρύχια του Αμερικανικού Ναυτικού από το 1997.

Παρόμοια ενεργητικότητα παρατηρείται και στα υπόλοιπα πυραυλικά αντιπλοϊκά προγράμματα. Οι πρώτοι LRASM παραδόθηκαν στην Αμερικανική Αεροπορία, ενώ το νέο έτος θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις στο Αμερικανικό Ναυτικό. Επιπλέον, κατά το τρέχον έτος επιλέχθηκε ο JSM ως το νέο όπλο των LCS και των FFG(X) μελλοντικά. Ίσως η Κίνα να είναι ο λόγος ή να χρησιμοποιηθεί ως τέτοιος για μια σειρά νέων ναυτικών εξοπλισμών.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ