Σακίρα: Τα 8 «καρφιά» στο τραγούδι-εκδίκηση για τον Πικέ και ο παγκόσμιος σάλος

Νέα τροπή παίρνει το σίριαλ του χωρισμού ανάμεσα στη Σακίρα και τον Πικέ με την τραγουδίστρια να κυκλοφορεί ένα τραγούδι γεμάτο «σπόντες» για τον πρώην αγαπημένο της και τον ποδοσφαιριστή να απαντάει δημόσια, όλο ειρωνεία. Το βιτριολικό άσμα έδώ και μερικά 24ωρα, έχει γίνει viral στα social media.

Η Σακίρα έχει προκαλέσει σάλο με το τελευταίο της τραγούδι, καθώς οι στίχοι του φαίνεται να στοχεύουν ξεκάθαρα τον πρώην σύντροφό της, Ζεράρ Πικέ. Το ζευγάρι χώρισε τον Ιούνιο του 2022, εν μέσω φημών ότι ο «άσσος των γηπέδων» ήταν άπιστος.

Οι στίχοι του κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ενώ το τραγούδι σαρώνει στο Youtube, φτάνοντας τα 122 εκατομμύρια streams το πρώτο Σαββατοκύριακο από την αρχική του κυκλοφορία. Πολλοί χειροκροτούν την Σακίρα για το «δηλητήριο», ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν χρειαζόταν.

Η πρωινή εκπομπή του ισπανικού Telecinco «El Programa de Ana Rosa» ανέλυσε πόσα χρήματα έχει ήδη καταφέρει να βγάλει η Σακίρα μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού. Όπως ανέφεραν, έχει κερδίσει 512.000 δολάρια από το YouTube, 500.000 δολάρια από την Amazon, 360.000 δολάρια από το Spotify και έως και 1,2 εκατομμύρια δολάρια από την Apple.

Στο νέο κομμάτι λοιπόν που παρήγαγε ο Αργεντινός DJ Bizarrap, με τίτλο «BZRP Music Sessions #53» και σπάει ρεκόρ στο YouTube, η ποπ σταρ φαίνεται να στοχεύει τον επί 11 χρόνια πρώην σύντροφό της. Οι στίχοι του τραγουδιού κάνουν αναφορές στον Πικέ, καθώς και στη νέα του κοπέλα Κλάρα Κία Μαρτι. Ακολουθούν οι 8 πιο ενδεικτικοί στίχοι:

Οι 8 «δηλητηριώδεις» στίχοι

1. «Τόση συζήτηση για τον πρωταθλητισμό / Και όταν σε χρειαζόμουν, μου έδωσες τη χειρότερη εκδοχή σου»

2. «Συγγνώμη μωρό μου, έπρεπε να σε είχα πετάξει πριν από καιρό / Μια λύκαινα σαν εμένα δεν είναι για πρωτάρηδες»

3. «Αυτό είναι για να είσαι καταντροπιασμένος / Μάσησε και κατάπιε, κατάπιε και μάσησε»

4. «Κάνω μόνο μουσική, συγγνώμη που σε καταβρόχθισε». Όπως τραγουδιέται στα ισπανικά, αυτός ο στίχος λέει «Yo solo hago música, perdón que te salpique», κάνοντας την τελευταία λέξη (salpique) λογοπαίγνιο με το όνομα του Πικέ.

5. «Με άφησες σαν γειτόνισσα πεθερά με τα ΜΜΕ στην πόρτα μου και χρέη προς την κυβέρνηση». Αυτή η γραμμή είναι μια σαφής αναφορά στη νομική μάχη της Σακίρα για φερόμενη φορολογική απάτη, την οποία η ίδια έχει αρνηθεί.

6. «Έχει το όνομα ενός καλού ατόμου / Σαφώς δεν είναι αυτό που ακούγεται». Η ισπανική λέξη για τη «σαφηνεια», την καθαρότητα, τη διαφάνεια «claramente», χρησιμοποιείται εδώ ως εμφανές λογοπαίγνιο για τη νέα σύντροφο του Πικέ, Κλάρα Κια Μάρτι, με τη Σακίρα να αρθρώνει τη λέξη για να το τονίσει αυτό.

7. «Αξίζω όσο δύο 22χρονες / Αντάλλαξες μια Ferrari για ένα Twingo / Αντάλλαξες ένα Rolex για ένα Casio». Η νέα κοπέλα του Πικέ, αυτή τη στιγμή 23 ετών, φημολογείται ότι άρχισε να βλέπει τον ποδοσφαιριστή όταν ήταν 22 ετών. Ο στίχος παραπέμπει επίσης στον εορτασμό του γκολ του Πικέ, στον οποίο σχηματίζει δύο με τα δύο του χέρια, ως φόρο τιμής στα κοινά του γενέθλια με τη Σακίρα. Και οι δύο γεννήθηκαν στις 2 Φεβρουαρίου.

Η αναφορά στις συγκεκριμένες εταιρείες δεν πέρασε απαρατήρητη με την Casio και την Renault να απαντούν. «Σήμερα λάβαμε αρκετές ειδοποιήσεις για την αναφορά της CASIO σε ένα τραγούδι. Τα ρολόγια, τα πληκτρολόγια και οι αριθμομηχανές CASIO είναι για μια ζωή», έγραψε στο Twitter το τμήμα εκπαίδευσης της εταιρείας.

Η Renault απάντησε χρησιμοποιώντας μέρος του ρεφρέν του τραγουδιού, «Μια λύκαινα σαν εμένα δεν είναι για τύπους σαν εσένα», καθώς και μια αναφορά στο όνομα της συντρόφου του Πικέ, όπου η Σακίρα λέει: «Έχει το όνομα ενός καλού ανθρώπου/ Σαφώς… δεν είναι αυτό που ακούγεται».

Για αγόρια και κορίτσια σαν εσένα. Δυνάμωσε την ένταση!», έγραψε η εταιρεία στο Twitter. Η εταιρεία συνόδευσε την ανάρτηση με την εικόνα ενός κόκκινου Twingo με έναν κύκλο με τον αριθμό 22 στην πόρτα του οδηγού.

8. «Πολλή ώρα στο γυμναστήριο, αλλά και ο εγκέφαλός σου χρειάζεται λίγη δουλειά»

Η απάντηση του Πικέ

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα δεν άφησε αναπάντητες τις σπόντες της Σακίρα, περνώντας στην αντεπίθεση. Έτσι, αφού έκανε την εταιρία ρολογιών «Casio» χορηγό του πρωταθλήματος Kings League, πήγε στο προπονητικό κέντρο με ένα…Renault Twingo. Μάλιστα, βγαίνοντας από το αμάξι, ήταν πολύ χαμογελαστός.

Ο 35χρονος ανακοίνωσε πρόσφατα πως η εταιρία Casio είναι πλέον σπόνσορας του στη λίγκα ποδοσφαίρου 7×7. Όταν το ανακοίνωσε οι υπόλοιποι που συμμετείχαν στη διοργάνωση άρχισαν να γελούν: «Μας δουλεύεις τώρα, έτσι;» ακούστηκε να λέει κάποιος. «Είναι καλά ρολόγια. Κρατάνε μια ζωή» απάντησε ο Πικέ, ο οποίος σε όλη τη διάρκεια άφηνε υπονοούμενα και χρησιμοποιούσε λέξεις που ακούγονται στο τραγούδι.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ