Ψευτογιατρός: Έδινε «θαυματουργά» φιαλίδια για 25.00€ [εικόνες]


Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες του ψευτογιατρού ο οποίος αποσπούσε τεράστια χρηματικά ποσά από ασθενείς τάζοντάς τους «πρωτοποριακές» θεραπείες και δίνοντάς τους σκευάσματα, σε τιμή «φωτιά» προκειμένου να τα κονομάει.

Εν τω μεταξύ παρουσίαση της υπόθεσης του ψευτογιατρού από την Αθήνα που έπειθε ασθενείς οι οποίοι έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας να δοκιμάσουν μία «πρωτοποριακή θεραπεία» με ενέσεις βλαστοκυττάρων, με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, έγινε το μεσημέρι από την Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος, Σταύρος Κεσελίδης στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας διαπιστώθηκε ότι, μέχρι στιγμής, έχουν εξαπατηθεί τουλάχιστον 15 ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας σε προχωρημένο συνήθως στάδιο, αλλά και με νευρολογικές παθήσεις.

Από την έρευνα προέκυψε ότι στη σοβαρή υπόθεση εμπλέκονται ο 66χρονος φυσιοθεραπευτής και ο 72χρονος Γερμανός γενικός ιατρός, ενώ η δράση τους ξεκίνησε τουλάχιστον από το 2009 και εντοπίζεται στη Θεσσαλονίκη όπως και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Αθήνα, Κέρκυρα και Χίο.

Οι δράστες εκτιμάται ότι από την εγκληματική τους δραστηριότητα αποκόμισαν περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ισχυρίζονταν πως χρησιμοποιούσαν τις θεραπείες τους διάσημα πρόσωπα

Ο 66χρονος φυσιοθεραπευτής και ο 72χρονος Γερμανός συνεργός του, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, απάτη, έκθεση, αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Μέχρι στιγμής έχουν καταγγελθεί τουλάχιστον 15 περιπτώσεις εξαπάτησης ασθενών – παθόντων με σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά και άλλες νευρολογικές παθήσεις, ενώ πέντε από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους.

Η δράση τους εκτιμάται ότι ξεκίνησε τουλάχιστον από το 2009 έως τον Νοέμβριο του 2020 και εντοπίζεται στη Θεσσαλονίκη, μια περίπτωση από την οποία ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης, την Αθήνα, την Κέρκυρα, την Ηγουμενίτσα, τη Χίο και άλλες περιοχές.

Ο 66χρονος φαίνεται πως δεν πλησίαζε ο ίδιος τα θύματά του αλλά τον αναζητούσαν οι άνθρωποι που έψαχναν για θεραπεία και η δράση του διαδόθηκε από στόμα σε στόμα. Ο ίδιος παρίστανε τον φυσίατρο ή τον νευρολόγο, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούσε και την πραγματική του ιδιότητα, του φυσιοθεραπευτή.

Οι δράστες εξαπατούσαν τα θύματά τους λέγοντας ότι κατέχουν την απαιτούμενη ιατρική ειδικότητα και κατάρτιση. Προκειμένου να τους πείσουν για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας έλεγαν ότι τη χρησιμοποιούσαν διάσημα πρόσωπα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πολιτικοί, καλλιτέχνες και αθλητές, ενώ αμφισβητούσαν μέχρι και τις διαγνώσεις των γιατρών.

Πήγαιναν τα θύματα στη Γερμανία

Οι κατηγορούμενοι έπειθαν τα θύματά τους να μεταβούν στη Γερμανία προκειμένου να υποβληθούν σε συγκεκριμένη εξέταση ενώ αμέσως μετά ακολουθούσε εξέταση από τον αλλοδαπό γιατρό και ξεκινούσε η έναρξη της θεραπείας, η χορήγηση της υποδόριας ένεσης, έναντι μεγάλης αμοιβής.

Ο 66χρονος έβλεπε τους ασθενείς στον χώρο που διατηρούσε στην Αθήνα και πήγαινε ο ίδιος στα σπίτια θυμάτων. Για τα φιαλίδια με τα πεπτίδια χρέωναν τα θύματά τους από 200 – 300 ευρώ, ενώ για τις ενέσεις με τα βλαστοκύτταρα από 10.000 έως 25.000 ευρώ ανά δόση.

Μάλιστα, σε ορισμένους ασθενείς ζήτησαν να σταματήσουν τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής που τους είχαν χορηγήσει οι γιατροί, προκειμένου, όπως έλεγαν, να αποδώσει η θεραπεία με τα πεπτίδια και τα βλαστοκύτταρα.

Σε έρευνες που έγιναν στην Ελλάδα και στη Γερμανία, από τις ελληνικές και γερμανικές Αρχές, σε οικίες και σε κλινικές, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

– Φιαλίδια με σκευάσματα, τα οποία κατόπιν εργαστηριακών εξετάσεων προέκυψε ότι δεν είχαν καμία φαρμακευτική χρήση

Φάκελοι με ονόματα ασθενών που περιείχαν ιατρικές εξετάσεις

  • 1 πιστόλι κρότου λάμψης με γεμιστήρας και συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων
  • 1 δίκαννο
  • Χρηματικό ποσό 1.850 ευρώ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ