Πικάντικο κοτόπουλο τζίντζερ, σπανάκι και κάρυ


Έχετε διάθεση να φτιάξετε ένα υγιεινό, θρεπτικό και πικάντικο φαγητό; Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα υπέροχο πιάτο με κοτόπουλο, τζίντζερ, σπανάκι και κάρυ. Είναι ένα πιάτο που μπορεί να σας δώσει όλη την θρεπτική ενέργεια που χρειάζεστε και να σας αφυπνίσει τον μεταβολισμό.

Κοτόπουλο με σπανάκι, τζίντζερ και κάρυ

Συστατικά συνταγής:

  • 850 g κοτόπουλο χωρίς πέτσα με το κόκκαλο, κομμένο σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια
  • 400 g  φύλλα σπανακιού, πλυμένα και κομμένα
  • 4 cm (1½ in) ρίζα τζίντζερ, χοντροκομμένη
  • 5 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
  • 1 πράσινο τσίλι
  • 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 4 λοβοί πράσινου κάρδαμου, ολόκληρες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ξυλάκι κανέλας 2,5 cm (1 in).
  • 250 g (9 oz) λευκά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας πουρέ ντομάτας (πολτός)
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αλεσμένο κόλιανδρο
  • αλάτι, για γεύση
  • ½ κουταλάκι του γλυκού garam masala
  • 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο (κόλιαντρο) ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα
  • ρίζα τζίντζερ, κομμένη σε σπιρτόξυλα, για γαρνίρισμα

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

  • 3 κουταλιές της σούπας ελληνικό γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κουρκουμά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι Κασμίρ σε σκόνη ή ήπια σκόνη τσίλι
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου, χοντροθρυμματισμένοι

Μέθοδος Παρασκευής:

  • Ετοιμάζουμε πρώτα τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Κάνουμε μερικές τομές στα κομμάτια του κοτόπουλου για να μουλιάσει η μαρινάδα και μετά προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου στο μπολ και ανακατεύουμε καλά, φροντίζοντας να είναι όλα επικαλυμμένα. Αφήνουμε το όλο το βράδυ στο ψυγείο – ακόμα και μόλις 30 λεπτά είναι μια χαρά.

  • Προσθέτουμε το σπανάκι σε ένα μπλέντερ με 3 κουταλιές της σούπας νερό και ανακατέψτε σε μια λεία πάστα. Ίσως χρειαστεί να το κάνουμε αυτό σε παρτίδες. Ξεχωριστά, ανακατεύουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και το πράσινο τσίλι με 2-3 κουταλιές της σούπας νερό για να σχηματιστεί μια πάστα. Αφήνουμε στην άκρη.
    Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαριά, αντικολλητική κατσαρόλα ή kadhai, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε ολόκληρα τα μπαχαρικά και τηγανίστε για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να αρχίσει να αλλάζει το χρώμα. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και την πάστα τσίλι και τηγανίστε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε λίγο νερό αν αρχίσει να κολλάει στη βάση του τηγανιού και μετά προσθέστε τον πελτέ ντομάτας. Τηγανίζουμε για μερικά λεπτά και μετά ανακατεύουμε με τον αλεσμένο κόλιανδρο.
  • Τώρα προσθέτουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο και τηγανίστε για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας και φροντίζοντας να σφραγίσετε καλά τα κομμάτια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό, αλατοπιπερώνουμε για γεύση, στη συνέχεια σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 15-17 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο, ανακατεύοντας μέχρι τη μέση για να βεβαιωθείτε ότι δεν κολλάει στον πάτο του τηγανιού.
  • Τώρα προσθέτουμε το πολτοποιημένο σπανάκι και συνεχίστε να σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5-7 λεπτά, με το καπάκι ανοιχτό. Ολοκληρώνουμε με το garam masala, φρέσκο κόλιανδρο και σπίρτα τζίντζερ και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με naan ή pulao, λίγη raita και τουρσί φέτες κρεμμυδιού.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ