Bitcoin: Ξεπέρασε τα 23.000 δολάρια για πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο


Tα 23.000 δολάρια ξεπέρασε  η τιμή του Βitcoin για πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο του 2022. Η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος με όρους κεφαλαιοποίησης έχει επιδοθεί σε υψηλές πτήσεις, καθώς με τα κέρδη πλέον του 37% που καταγράφει από την αρχή του έτους έχει αναρριχηθεί έως τα 23.070 δολάρια.

H εβδομάδα που πέρασε ήταν ιδιαίτερα αποδοτική για το σύνολο της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, καθώς η πλειονότητα των κρυπτονομισμάτων κατέγραψε κέρδη και σε κάποιες περιπτώσεις ισχυρά.

Τα κέρδη ήρθαν εν μέσω μιας έκθεσης για τις τιμές καταναλωτή την περασμένη εβδομάδα που έδειξε ότι ο πληθωρισμός μειώθηκε τον Ιανουάριο από τα επίπεδα του Δεκεμβρίου.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ βρίσκεται σε καλό δρόμο ώστε να στραφεί σε μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων μετά από αυτή την περαιτέρω μείωση του CPI, αν και είναι πιθανό να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια μέχρι οι πιέσεις στις τιμές να δείξουν πιο σαφή σημάδια επιβράδυνσης. Αυτό βοήθησε στην ενίσχυση των περιουσιακών στοιχείων κινδύνου, όπως ο δείκτης μετοχών Nasdaq 100, ο οποίος σημειώνει κέρδη εδώ και έξι συνεχόμενες ημέρες.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς crypto ενισχύεται πάνω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για πρώτη φορά από τις αρχές Νοεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της CoinGecko.

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων είχε μια πολύ δύσκολη χρονιά το 2022, καθώς ο γενικευμένος φόβος που κυριαρχούσε στις αγορές έκανε τους επενδυτές απρόθυμους να τοποθετηθούν σε περιουσιακά στοιχεία όπως είναι τα εν λόγω νομίσματα. Από την άλλη και με τα μέχρι στιγμής δείγματα, το 2023 δείχνει να έχει φέρει νέα πνοή στην αγορά.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ