Πώς ο δήμαρχος Ιάσμου έφτασε ένα βήμα από την «καρατόμηση» – «Ουδέν σχόλιο» η θέση του Μουμίν Οντέρ


Παράλογες αποφάσεις και πλήρης κατάχρηση της εξουσίας από τον δήμαρχο Ιάσμου Μουμίν Οντέρ – Οι απολύσεις των «Γκιουλενιστών» υπαλλήλων που τον έφεραν αντιμέτωπο με την «καρατόμηση»

Κύμα οργής έχει προκαλέσει ο αυθαίρετος και τουλάχιστον προκλητικός τρόπος με τον οποίο λάμβανε αποφάσεις ο δήμαρχος Ιάσμου Μουμίν Οντέρ, απολύοντας εργαζομένους του δήμου με την κατηγορία ότι είναι «Γκιουλενιστές» και συμμετέχουν στην τρομοκρατική οργάνωση FETO.

Η υπόθεση η οποία είχε απασχολήσει την επικαιρότητα πριν από περίπου ένα μήνα επανήλθε στο προσκήνιο σήμερα Πέμπτη 27/01 καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκε η έρευνα που εξέταζε αν όντως ο κ. Οντέρ είχε προχωρήσει σε τυχόν έκνομες ενέργειες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο δημοσίευμά της η ιστοσελίδα aftodioikisi.gr, πράγματι ο κ. Οντέρ έχει υποπέσει σε παραβάσεις οι οποίες τον φέρνουν αντιμέτωπο με απευθείας «καρατόμηση», έπειτα από την έκθεση που διέταξε με παρέμβαση του ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει προχωρήσει σε 17 αιτιολογημένες ακυρώσεις αποφάσεων που έχει λάβει ο Μουμίν Οντέρ

Το Newsbοmb.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον κ. Οντέρ, με τον ίδιο να δηλώνει πως δεν επιθυμεί να πραγματοποιήσει κάποιο σχόλιο για όλα τα παραπάνω.

Μάλιστα πριν απο μερικές ημέρες ο δήμαρχος Ιάσμου είχε εκδόσει και ανακοίνωση σχετικά με την έρευνα που τον αφορά κάνοντας λόγο για βρώμικα παιχνίδια και προσωπική του στοχοποίηση.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Αρχικά θα ήθελα να ενημερώσω τη κοινή γνώμη ότι παρακολουθώ στενά τις σκόπιμες και αναληθείς ειδήσεις των τελευταίων ημερών που αφορούν στο πρόσωπό μου και στη λειτουργία του Δήμου Ιάσμου, σε ορισμένα μέσα πανελλαδικής και τοπικής εμβέλειας, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου. Εμφατικά δηλώνω για άλλη μια φορά ότι είμαι ένας από τους 332 Δημάρχους της χώρας μας, της Ελλάδας. Ως εκ τούτου εντολές λαμβάνω, αποκλειστικά και μόνο, στη κάλπη από τους συνδημότες μου.

Με απόλυτη πίστη στο Σύνταγμα και στους νόμους της χώρας μας, παραμένω στη διάθεση των αρμοδίων αρχών για να παράσχω εξηγήσεις. Μέσα από βρώμικα παιχνίδια, αν και διαφαίνεται ότι στοχοποιούμαι προσωπικά, στην πραγματικότητα στοχοποιείται η ελεύθερη βούληση των δημοτών του Δήμου Ιάσμου, όπως αυτή εκφράστηκε στην κάλπη. Επιπλέον, αυτά τα υποκινούμενα βρώμικα παιχνίδια ερμηνεύονται ως βλαπτικά για τις έννοιες της δημοκρατίας και της ειρήνης.

Καλώ τους χιλιάδες ανήσυχους συμπολίτες μου, να λειτουργήσουν με ηρεμία και σύνεση, απέναντι σε όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα και καταστάσεις χάους. Μέσω κάλπης ήλθαμε και αν είναι μέσω κάλπης θα αποχωρήσουμε. Όρθιος και με το κεφάλι ψηλά, παραμένω επικεφαλής της ευλογημένης αποστολής που μου εμπιστευτήκατε»

Έκανε ό,τι ήθελε στον Δήμο Ιάσμου

Πέρα από το εξοργιστικό γεγονός ότι εφάρμοζε πρακτικές που θυμίζουν… Ερντογάν για θέμα που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα, ο εν λόγω δήμαρχος έχει καταλύσει και κάθε μορφής νόμο και κανονισμό που αφορά στον δήμο του και τους εργαζόμενους σε προγράμματα όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι». Ο Μουμίν Οντέρ έδρασε εντελώς αυθαίρετα και προκλητικά ανακοινώνοντας «διακοπή συνεργασίας» δύο Ελλήνων πολιτών, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί την ιδιότητά του για να κάνει τα δικά του ταξίδια στην Αθήνα επικαλούμενος «λόγους εθνικής ασφάλειας».

Δημοσίευε τις απολύσεις… στο Facebook

Το πλέον εξοργιστικό, βέβαια, είναι ότι ο Μουμίν Οντέρ χρησιμοποιεί τη σελίδα του δήμου Ιάσμου στο Facebook για να ανακοινώσει τις προκλητικές του αποφάσεις και ενέργειες. Μάλιστα, οι αποφάσεις αυτές έχουν αναρτηθεί με περίσσιο θράσος και στη «Διαύγεια»!

«Ο Δήμαρχος Ιάσμου ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών: Αποφασίζει & διακόπτει, άμεσα & από σήμερα, τη σύμβαση εργασίας (Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας) του Νιαζή ΧΑΣΑΝ του Αλή, για σπουδαίο υπηρεσιακό λόγο – Ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση FETÖ», έγραφε στις 23 Δεκεμβρίου η σελίδα του δήμου Ιάσμου, σε ανάρτηση η οποία πλέον έχει κατέβει

Την ίδια ημέρα, έκανε αναφορά σε μέσα ενημέρωσης της περιοχής και παρέθετε ονόματα τα οποία, όπως υποστήριζε ανήκουν «πιθανότατα εγχώρια εγκληματική οργάνωση σε συρροή με διεθνή εγκληματική οργάνωση».

Στις 27 Δεκεμβρίου, στη σελίδα του δήμου Ιάσμου αναρτήθηκε μια ακόμα προκλητική απόφαση. «Ο Δήμαρχος Ιάσμου ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών :

Αποφασίζει & διακόπτει, άμεσα & από σήμερα, τη σύμβαση εργασίας (Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι) της Ελισάβετ Τσουλίδου του Τάκη, για σπουδαίο υπηρεσιακό λόγο – Ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής στην εγχώρια εγκληματική οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ.

Η Ελισάβετ Τσουλίδου αποτελεί σύνδεσμο και σχετίζεται με τον Σταύρο Καζάκη, τέως Δήμαρχο Ιάσμου και τον διαγραφέντα ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, τέως Πρόεδρο ΔΣ Ιάσμου, Μεχμέτ Μεχμέτ.

Ενώ τέλος ο Μεχμέτ Μεχμέτ ανήκει ταυτοχρόνως και αποτελεί σύνδεσμο μεταξύ της Εγχώριας Εγκληματικής Οργάνωσης ΕΥΡ-ΑΚΗ και της Διεθνούς Τρομοκρατικής Οργάνωσης FETÖ.

Ο Μεχμέτ Μεχμέτ, ο σύζυγος του Μεχμέτ Μεχμέτ, Λεμάν (συγγενείς του τέως Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν) αλλά και ο τέως Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, αποτελούν μέλη και της Διεθνούς Τρομοκρατικής Οργάνωσης FETÖ», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ανακάλεσε όλους τους Αντιδημάρχους του δήμου

Σαν να μην έφτανε αυτό ο Μουμίν Οντέρ είχε προχωρήσει και στην ανάκληση όλων των Αντιδημάρχων του δήμου Ιάσμου. Όπως ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση, ζητά την παραίτηση όλων των υπηρεσιακών και αιρετών του δήμου Ιάσμου που σχετίζονται με τη FETO και την ΕΥΡ-ΑΚΗ.

«Ανακαλεί με αιτιολογημένη απόφασή του όλους τους Αντιδημάρχους του δήμου Ιάσμου.

Μέχρι νεωτέρας, κρατά στο πρόσωπό του όλες τις αρμοδιότητες του άρθρου 58 του Ν.3852/2010.

Σε συνέχειά των παραιτήσεων των Προέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Ιάσμου, κρατά και ασκεί τις Προεδρίες όλων των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του δήμου Ιάσμου.

Καλεί άμεσα σε παραίτηση όλους τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του Δήμου Ιάσμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Όργανωση ΕΥΡ-ΑΚΗ», αναφέρει η νέα προκλητική ανάρτηση.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ