Πέτρος Τατσόπουλος: Ελεύθερος αφέθηκε ο συγγραφέας – Δείτε τη στιγμή της σύλληψης


Συνελήφθη αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Πέτρος Τατσόπουλος «μετά από μήνυση του Φίλιππου Καμπούρη, για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση». Ο συγγραφέας αφέθηκε ελεύθερος λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Σε «Free Thinking Zone» για την παιδεία και τη θρησκεία συμμετείχε ο Πέτρος Τατσόπουλος το βράδυ της Δευτέρας (30/1), όταν συνελήφθη καθώς εναντίον του υποβλήθηκε μήνυση για ρατσιστικό λόγο.

Λίγο μετά τις 00:30, έγινε γνωστό ότι ο γνωστός συγγραφέας αφέθηκε ελεύθερος.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν αυτοί που ενημέρωσαν για το περιστατικό, αναφέροντας πως ο Πέτρος Τατσόπουλος δεν είπε το παραμικρό που να εμπίπτει στον ρατσιστικό νόμο. «Εξέφρασε με παρρησία και νηφαλιότητα την άποψή του», αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανάρτησή τους στα social media οι διοργανωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πέτρος Τατσόπουλος οδηγήθηκε στο ΑΤ Ομόνοιας μετά τη σύλληψή του.

«Μόλις συνέλαβαν με διαδικασία αυτόφωρου τον Petros Tatsopoulos σε εκδήλωση που έχω στο Free Thinking Zone για την παιδεία και τη θρησκεία, μετά από μήνυση που του έγινε για ρατσιστικό λόγο, βλασφημία και δεν ξέρω εγώ τι άλλη μπούρδα σκαρφίστηκαν.

Ο Πέτρος φυσικά δεν είπε τίποτα που να εμπίπτει στον αντιρατσιστικό νόμο. Εξέφρασε με παρρησία και νηφαλιότητα την άποψή του.

Ας έρθουν να μας συλλάβουν όλ@ λοιπόν!

Για μια ακόμη φορά η ελευθερία του λόγου σε αυτήν τη χώρα πάει περίπατο και για μια ακόμη φορά η αστυνομία δείχνει τα … σωστά αντανακλαστικά! Ντροπή!», αναφέρει η Αρετή Γεωργίλη σε ανάρτησή της στο Facebook.

Η ανάρτησή της:

Παρέμβαση Οικονόμου

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή τη σύλληψη του δημοσιογράφου και συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου, προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η ελευθερία έκφρασης στην Ελλάδα είναι κατοχυρωμένη, στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας. Το επίπεδο του πολιτισμού μας και η ιστορική μας παράδοση μάς επιβάλλουν να διαλεγόμαστε χωρίς απειλές και ένδικα μέσα.

Για αυτό και προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης και συλλήψεις πολιτών, επειδή εκφράζουν την άποψή τους, είναι καταδικαστέα. Η χριστιανική πίστη είναι αγάπη και ποτέ δεν συμπορεύεται με τη βία, οποιασδήποτε μορφής και είδους, ούτε και της πρέπει, μέσω μηνύσεων και διώξεων, να γίνεται μέσο προσωπικής προβολής και πολιτικής εκμετάλλευσης».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ