Ανάκαμψη Ασθενών μετά το Εξιτήριο: Μελέτη προσδιορίζει τα “κλειδιά” για τη μείωση των επανεισαγωγών στα νοσοκομεία


Ανάκαμψη Ασθενών μετά το Εξιτήριο: Οι συντονιστές φροντίδας της Corewell Health χρησιμοποιούν προγνωστικές αναλύσεις για τη μείωση των επανεισαγωγών στο νοσοκομείο και την εξοικονόμηση δολαρίων υγειονομικής περίθαλψης σύμφωνα με μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη στο NEJM Catalyst. Οι επανεισαγωγές είναι δαπανηρές, διπλασιάζοντας μερικές φορές το κόστος της περίθαλψης, γεγονός που τις καθιστά βασικό δείκτη απόδοσης για τα νοσοκομεία. Η μελέτη της Corewell Health, η οποία πραγματοποιείται σε διάστημα 20 μηνών το 2021 και το 2022, έχει μέχρι στιγμής αποτρέψει 200 ασθενείς από την επανεισαγωγή και έχει οδηγήσει σε εξοικονόμηση κόστους 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

“Εργαζόμενοι εκ των προτέρων για τα εμπόδια ανάκαμψης και εστιάζοντας στις ανάγκες ολόκληρου του ατόμου, μπορούν να μειωθούν τα πραγματικά ποσοστά επανεισδοχής, ακόμη και για άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο επιστροφής στην οξεία περίθαλψη”, δήλωσε ο συν-συγγραφέας της μελέτης Alejandro Quiroga Chand, MD, ανώτερος αντιπρόεδρος, επικεφαλής ιατρικός διευθυντής περιπατητικής περίθαλψης και υγείας του πληθυσμού, Corewell Health West. Τον Ιανουάριο του 2021, η ομάδα συντονισμού της φροντίδας στο Spectrum Health, που τώρα ανήκει στο Corewell Health, άρχισε να προβλέπει ποια άτομα αντιμετώπιζαν δυσκολότερη ανάρρωση μετά τη νοσηλεία τους και να δημιουργεί ένα στοχευμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο για την αντιμετώπιση των εμποδίων από την πρώτη ημέρα της εξόδου έως το τέλος του πρώτου μήνα. Αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη με επαλήθευση από κλινικό ιατρό, εντοπίστηκαν οι ασθενείς με τον μεγαλύτερο κίνδυνο επανεισαγωγής για πιο εστιασμένη υποστήριξη της μετάβασης. Η υποστήριξη αυτή περιελάμβανε επικοινωνία μεταξύ των κλινικών ομάδων, καθώς και εστιασμένες παρεμβάσεις σχεδιασμένες για την αντιμετώπιση τριών βασικών στοιχείων της προσωπικής ανάκαμψης: κλινικές προκλήσεις, συμπεριφορική υγεία και κοινωνικοί καθοριστικοί παράγοντες της υγείας.

Μια διεπιστημονική ομάδα χαρτογράφησε τις παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια του μήνα υποστήριξης της μετάβασης. Η προσανατολισμένη στα καθήκοντα παρακολούθηση και η προληπτική προσέγγιση προώθησαν μια παρέμβαση που ανταποκρίνεται σε κάθε ασθενή στο σημείο των προσωπικών του αναγκών. Η προληπτική προσέγγιση περιελάμβανε ερωτήσεις και παρεμβάσεις των ασθενών σχετικά με τη διατροφή, τη μεταφορά και τη συμπεριφορική υγεία, μεταξύ άλλων. Ο συνδυασμός του πρώτου εντοπισμού πολύπλοκων ασθενών και στη συνέχεια της παροχής εξατομικευμένης υποστήριξης είχε σημαντικό αντίκτυπο στη φροντίδα των ασθενών και στις μετρήσεις απόδοσης του συστήματος παροχής. “Εκτός από το όφελος στην παροχή φροντίδας για μεμονωμένους ασθενείς, η πρωτοβουλία αυτή είχε ευεργετικό αντίκτυπο όσον αφορά τις επιδόσεις στις στοχευμένες επανεισαγωγές του U.S. Centers for Medicare & Medicaid Services και στις ρυθμίσεις συμβάσεων βάσει αξίας”, δήλωσε ο James Moses, MD, συν-συγγραφέας της μελέτης, επικεφαλής ποιότητας, ασφάλειας και εμπειρίας της Corewell Health. Με βάση την εμπειρία των 20 μηνών, οι συγγραφείς πιστεύουν ότι αυτή η ασθενοκεντρική παρέμβαση είναι επεκτάσιμη και βιώσιμη. Το 2023, το πρόγραμμα θα επεκταθεί από 15 γραφεία σε 45 τοποθεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης που εξυπηρετούν ασθενείς εγγεγραμμένους στο Priority Health.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ