Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πότε θα χιονίσει στην Αττική


Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» είναι προ των πυλών – Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί για τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις μέχρι και… το κέντρο της Αθήνας.

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» είναι προ των πυλών και θα κάνει από το απόγευμα της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου την εμφάνισή της στη Βόρεια Ελλάδα και μέχρι την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου θα έχει φτάσει στη νότια μεριά της χώρας.

Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός ανέλυσε την πορεία των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, επισημαίνοντας ποιες ημέρες και ώρες θα είναι δύσκολες για την Αττική.

Από το βράδυ της Κυριακής και συγκεκριμένα από τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στην Χαλκιδική, ειδικότερα στο πόδι του Αγίου Όρους και σιγά σιγά θα κατηφορίζει στις Σποράδες και την Εύβοια. Από εκεί οι πυκνές χιονοπτώσεις θα φτάσουν στην πρωτεύουσα.

Πότε θα χιονίσει στην Αθήνα

Η Αττική θα επηρεαστεί από τις χιονοπτώσεις από το πρωί της Δευτέρας. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο περίπου στις 10:00 με 11:00 το πρωί. Στα βόρεια προάστια θα πέσει χιόνι 10 με 20 πόντους ενώ στις νότιες περιοχές της Αθήνας θα το στρώσει μέχρι 10 πόντους.

«Δεν βλέπω σπουδαίες χιονοστρώσεις» επισήμανε ο Τάσος Αρνιακός σχετικά με τις πιο νότιες περιοχές της Αττικής, λέγοντας ότι «θα ασπρίσουν τα γκαζόν, τα δέντρα, οι στέγες και τα αυτοκίνητα».

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πολύ ισχυροί άνεμοι έως 10 μποφόρ

Εκτός από τις χιονοπτώσεις, οι οποίες θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ο μετεωρολόγος κάνει λόγο και συνιστά προσοχή για τους πολύ ισχυρούς ανέμους, οι οποίοι θα είναι 8-9 μποφόρ ενώ θα φτάσουν μέχρι και τα 10.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση με το θερμόμετρο να δείχνει 5 με 6 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα.

Ωστόσο ο παγετός δεν θα κρατήσει για λίγο… Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα επιμείνουν μέχρι και την επόμενη εβδομάδα με τα φαινόμενα να εξασθενούν σταδιακά έως το επόμενο Σαββατοκύριακο. «Έχουμε πολύ δρόμο με αυτή την κακοκαιρία», επισήμανε ο Τάσος Αρνιακός.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ