Ιλαρά: 1 στις 5 εγκύους βρέθηκε να μην έχει ανοσία κατά της ιλαράς


Ερευνητές από το Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Φιλαδέλφειας (CHOP) και την Ιατρική Σχολή Perelman στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια διαπίστωσαν ότι ένα στα πέντε νεογέννητα μωρά μπορεί να μην έχουν αντισώματα ιλαράς που μεταδίδονται από τις μητέρες τους, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να χρειαστεί να ληφθούν υπόψη άλλες στρατηγικές σε περίπτωση μια εστία που επηρεάζει τα μωρά πριν μπορέσουν να λάβουν το εμβόλιο ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς (MMR) σε ηλικία 12 μηνών. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν σήμερα σε ερευνητική επιστολή στο Journal of the American Medical Association (JAMA).

Η μελέτη ανέλυσε δείγματα ορού βιοτραπεζών που συλλέχθηκαν από 550 ασθενείς που εισήχθησαν σε νοσοκομεία για τοκετό μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου 2021. Δείγματα ορού εξετάστηκαν για ερυθρά και ιλαρά. Η ερυθρά συνήθως ελέγχεται την περίοδο της εγκυμοσύνης, αλλά όχι η ιλαρά. Από τους 513 ασθενείς που είχαν διαθέσιμο δείγμα ορού για έλεγχο ιλαράς, 103 από αυτούς τους 513 ασθενείς (20,1%) ήταν οροαρνητικοί. Επιπλέον, η μελέτη δεν διαπίστωσε ότι η οροκατάσταση της ερυθράς ήταν αποτελεσματικός δείκτης για το εάν υπήρχαν αντισώματα ιλαράς.

Ενώ υπάρχουν άλλες διαθέσιμες εξετάσεις για να προσδιοριστεί εάν ένας ασθενής έχει ανοσία στον ιό της ιλαράς, αυτά τα ευρήματα δείχνουν ότι τα βρέφη που γεννιούνται από μητέρες οροαρνητικές δεν γεννιούνται με ανοσία στην ιλαρά που μεταδίδεται φυσικά από τη μητέρα. «Μπορεί να υπάρχουν άλλοι τρόποι για να καθοριστεί εάν η μητέρα έχει ανοσία, αλλά τα μωρά τους σίγουρα δεν έχουν αυτή την ανοσία εάν οι μητέρες τους κάνουν οροαρνητικές εξετάσεις για αντισώματα ιλαράς», δήλωσε ο Dustin Flannery, DO, νεογνολόγος CHOP στο νοσοκομείο της Πενσυλβάνια.

Οι συγγραφείς προτείνουν ότι τα βρέφη που γεννιούνται από μητέρες που είναι οροαρνητικές για τα αντισώματα ιλαράς μπορεί να ωφεληθούν από συμπληρωματικούς πρώιμους εμβολιασμούς κατά τη διάρκεια των κρουσμάτων της νόσου, μια στρατηγική που μια προηγούμενη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο The Lancet Infectious Diseases, είχε προτείνει ως πιθανό μέσο για τη βελτίωση της ανοσίας κατά τη διάρκεια ένα ξέσπασμα και χρησιμοποιείται ήδη ως στρατηγική όταν ταξιδεύετε σε περιοχές όπου τα ποσοστά εμβολιασμού κατά της ιλαράς είναι χαμηλά.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ