Σεισμός Τουρκία: 4.800 αριθμός των θυμάτων και αυξάνει δραματικά


Τουλάχιστον 4.800 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μετά από δύο ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία μέσα σε διάστημα 12 ωρών. Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, με τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης να βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη την περιοχή καθώς πολλά κτίρια έχουν καταρρεύσει και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εγκλωβισμένοι στα ερείπια. Επίσημα στοιχεία από την Τουρκία ανέφεραν ότι 1.651 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε 10 επαρχίες, ενώ άλλοι 11.119 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας.

Ο αριθμός των νεκρών σε περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από την κυβέρνηση αυξήθηκε σε 968 άτομα, με 1.280 τραυματίες, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης της Δαμασκού και των σωστικών συνεργείων στη βορειοδυτική περιοχή που ελέγχεται από αντάρτες. Περισσότερες από 10 ομάδες έρευνας και διάσωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση είχαν κινητοποιηθεί μετά τον σεισμό, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Από τη μεριά της Ελλάδας,  C-130 με μονάδα της ΕΜΑΚ και ανθρωπιστική βοήθεια αναχώρησε νωρίς το απόγευμα σπεύδοντας για βοήθεια.

Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, το Ισραήλ, η Ρωσία και η Κίνα ήταν μεταξύ άλλων χωρών που πρόσφεραν βοήθεια και έχουν προκύψει εκκλήσεις προς τη διεθνή κοινότητα να χαλαρώσει ορισμένους από τους πολιτικούς περιορισμούς στη βοήθεια που εισέρχεται στη βορειοδυτική Συρία, την τελευταία υπό τον έλεγχο ανταρτών της χώρας θύλακα και μια από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τον σεισμό. Αναμένεται η βοήθεια να πολλαπλασιαστεί τις επόμενες ώρες από όλα τα κράτη.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ