Το ντέρμπι της ισοπαλίας και η επόμενη μέρα στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο


Ένα πραγματικό ντέρμπι με συγκλονιστικό φινάλε προσέφερε για άλλη μία φορά, το ζευγάρι ΑΕΚ – ΟΣΦΠ στο Εθνικό Στάδιο ”Σπύρος Λούης”. Το ισόπαλο αποτέλεσμα 1-1, έφερε περισσότερα χαμόγελα στους ΠΑΟΚ και Ατρόμητο Αθηνών, καθώς με τις νίκες τους φιγουράρουν μόνοι πρώτοι και με τρεις πόντους διαφορά, από τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου.

Η γηπεδούχος ομάδα, με την έναρξη του αγώνα μπήκε δυνατά ασκώντας πίεση σε όλες τις γραμμές του γηπέδου τον και κυρίως ψηλά δημιουργώντας προβλήματα στην δημιουργία του αντιπάλου. Οι Φορτούνης, Ποντένσε και Χριστοδουλόπουλος ήταν πολύ καλά κλεισμένοι και έβγαιναν βοήθειες στο μαρκάρισμα τους, με αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο η Ένωση να κυριαρχεί και να έχει την υπεροχή με 3-4 ευκαιρίες για γκολ. Από την άλλη ο Ολυμπιακός είχε μόλις μία ευκαιρία με το Χασάν που σημάδεψε τη ρίζα του δοκαριού προς το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Πειραιά πήρε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και ευτύχησε να περάσει μπροστά στο σκορ με το όμορφο σε εκτέλεση γκολ του Κ.Φορτούνη σε μία ολιγωρία της κιτρινόμαυρης αμυντικής λειτουργίας, που έβγαζε κόπωση με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 90′, με κεφαλιά από τον ”καυτό” Τ.Μπακασέτα παίζοντας ψυχωμένα στα τελευταία δέκα λεπτά. Το ματς σημαδεύτηκε από τη χαμένη ευκαιρία του Γ.Φετφατζίδη στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, που εκτέλεσε από κοντινή απόσταση πάνω από τα δοκάρια του Β.Μπάρκα.

Ισοπαλία και ισορροπία σε όλους τους τομείς

Η πλειοψηφία του αντικειμενικού φίλαθλου κοινού, εκτιμούσε ισοπαλία πριν το ντέρμπι και έπεσε μέσα στα προγνωστικά του. Όντως έτσι έγινε αφού και οι δύο ομάδες, σύμφωνα με τη φόρμα τους και την αγωνιστική τους κατάσταση οδηγούσαν το αποτέλεσμα στην ισορροπία. Επιπρόσθετα βόλευε και τις δύο ομάδες να οργανωθούν περισσότερο κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος, λόγω του Nations League. Μην ξεχνάμε ότι ο δικέφαλος με την επανέναρξη του πρωταθλήματος θα έχει διαθέσιμους σχεδόν όλους τους παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ, που είναι εκτός λόγω τραυματισμών πλην του Ε.Λόπες. Ενώ ο ΟΣΦΠ, θα έχει χρόνο να εντάξει στο πλάνο του και τις τελευταίες μεταγραφές, που δεν συμμετείχαν στην καλοκαιρινή προετοιμασία.

Στο αγωνιστικό σκέλος και με την παρουσία στο χορτάρι των δύο συλλόγων, το πιο τίμιο αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία. Η ΑΕΚ μπορεί να ήθελε πιο πολύ τη νίκη, αλλά η ισοφάριση στο τέλος την άφησε ευχαριστημένη και ο Ολυμπιακός κατέβηκε για να μην χάσει, παρότι είχε την ευκαιρία να φύγει με το τρίποντο από το ΟΑΚΑ. Οι προπονητές Μ.Ουζουνίδης – Π.Μαρτίνς, στο σκάουτινγκ του ματς και στο κοουτσάρισμα ήταν και αυτοί ισάξιοι. Είχαν ορθή αγωνιστική προσέγγιση και νορμάλ κατάρτιση ενδεκάδας, με σωστές παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Η επόμενη μέρα στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο

Η επόμενη μέρα θα φέρει ηρεμία στην Ένωση, όχι τόσο από το 1-1 με τον ΟΣΦΠ, αλλά από τις επιστροφές των τραυματιών κατά την διακοπή του πρωταθλήματος. Εάν γίνει και ο εξ’ αναβολής αγώνας κυπέλλου με τη Λαμία μέσα στο σαβκο, θα είναι ιδανικά για τον Έλληνα κόουτς. Είναι βέβαιο ότι, θα πάρουν χρόνο συμμετοχής παίκτες που αγωνίστηκαν λιγότερο σε σχέση με τους υπόλοιπους που επιβαρύνθηκαν με συνεχόμενα παιχνίδια, προκειμένου και αυτοί να ενσωματωθούν στην εξίσωση του ενεργού ρόστερ.

Από τα θετικά του χθεσινού αγώνα, ήταν η υγιής επιστροφή του Λ.Μπογέ που κατάφερε σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, να ξεδιπλώσει ένα μέρος από τις πλούσιες επιθετικές του αρετές. Ενδιαφέρον προκάλεσε, η αγωνιστική διάθεση του Ε.Μοράν που προσπάθησε όσο μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα, παρότι είχε μεγάλη απουσία από την ενεργό δράση.

Για το λόγο ορισμένων για μεταγραφή χαφ ως αντι-Σιμόες, ο όρος δεν υφίσταται και όσοι τον χρησιμοποιούν δημιουργούν λάθος εντύπωση. Ο Κ.Γαλανόπουλος έχει σχεδόν τον ίδιο ρόλο και δεν διαφέρει στα χαρακτηριστικά πάρα πολύ, με τον Πορτογάλο μεσοαμυντικό. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής για να δημιουργείς περισσότερο με κατοχή μπάλας, φάνηκε περίτρανα εχθές ότι το ζευγάρι Γαλανόπουλου – Σιμόες δεν κολλάει. Η είσοδος του Μοράν στον χθεσινό αγώνα, έδωσε περισσότερο εκτόπισμα στον άξονα – στα συν του Ισπανού μέσου είναι η 30άρα μ. μπαλιά που επιχείρησε με επιτυχία στη δεξιά πτέρυγα και η ενεργή συμμετοχή του στο επιθετικό παιχνίδι, ολοκληρώνοντας την με ένα σουτ από τη μεγάλη περιοχή με καλές προϋποθέσεις.

Επιμέλεια: Tommy T.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ