Bitcoin: Προσπάθεια να ανακτήσει τα 23.000 δολάρια


Μικρή άνοδο καταγράφει σήμερα το Bitcoin, με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα να προσπαθεί να πιάσει τα 23.000 δολάρια.

Το Bitcoin βρέθηκε να διαπραγματεύεται στα 22.917 δολάρια με τη συνολική του κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται στα 441 δισ. ευρώ.

Θεσμικοί επενδυτές από τις ΗΠΑ ήταν πιθανώς πίσω από το ράλι του Ιανουαρίου στο Bitcoin, όπου σημείωσε άνοδο 38%. Στα πέντε από τα έξι χρόνια που το Bitcoin σημειώνει ράλι τον Ιανουάριο, το κρυπτονόμισμα έκλεισε τη χρονιά με θετικές αποδόσεις.

Η μόνη χρονιά που το Bitcoin υποχώρησε μετά από έναν ισχυρό Ιανουάριο ήταν το 2014, όταν οι τιμές είχαν μόλις κορυφωθεί στην αγορά.

Η πιο κοινή εξήγηση για την ανάκαμψη του Bitcoin το τελευταίο διάστημα είναι ένα κύμα θετικών μακροοικονομικών ειδήσεων, και ιδίως αναφορές ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί.

Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων διαμορφώνονταν ιστορικά από τις τάσεις στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, με τους επενδυτές να είναι πιο πρόθυμοι να τις ακολουθήσουν όταν οι καιροί είναι καλοί, επομένως τα πρόσφατα κέρδη του Bitcoin πιθανότατα εξηγούνται εν μέρει από τον τελευταίο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ.

Ωστόσο, δεν είναι όλοι πεπεισμένοι ότι η ανοδική δυναμική του Bitcoin θα έχει διάρκεια.

Κάποια μοτίβα συναλλαγών υποδηλώνουν ότι οι τιμές είναι απίθανο να ξεπεράσουν τα 25.000 δολάρια, αναφέροντας ότι τα στοιχεία βασίζονται σε «βραχυπρόθεσμες μετρήσεις μαζικών αγορών που αμφισβητούν τη θετική δυναμική».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ