Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα τα νοσοκομεία για την κακοκαιρία  – Οι αυστηρές οδηγίες του προέδρου του ΕΚΑΒ


Με την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» να συνεχίζει να δείχνει τα «δόντια» της, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δώσει εντολή στους επιχειρησιακούς παράγοντες προκειμένου να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα τα νοσοκομεία, για να ανταποκριθούν σε δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν και να αποφευχθεί η όποια ταλαιπωρία των ασθενών.

Για τον λόγο αυτό στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας υπηρεσιών υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου.

Στη Αττική τα 4 νοσοκομεία που προβληματίζουν τις υγειονομικές αρχές είναι: Το Σισμανόγλειο, το ΚΑΤ, το Σωτηρία και το «Άγιοι Ανάργυροι». Ειδικές οδηγίες απέστειλε σε όλα τα νοσοκομεία το ΕΚΑΒ  για να ληφθούν μέτρα, δεδομένου ότι η κακοκαιρία, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, κλιμακώνεται.

Ειδικότερα: Από νωρίς το πρωί το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας – Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΑΒ – ΚΕΠΥ) έχει θέσει σε κόκκινο συναγερμό τους υγειονομικούς σχηματισμούς, ορίζοντας τη μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου σε έγγραφό του αναφέρει 4 βασικές οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν:

  • Να θέσετε σε μέγιστη Επιχειρησιακή Ετοιμότητα το προσωπικό των Υγειονομικών Σχηματισμών αρμοδιότητάς σας και ειδικότερα τα στελέχη Διοίκησης και όσους εμπλέκονται στη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων.
  • Να δώσετε εντολή ώστε να διενεργούνται συνεχείς τεχνικοί έλεγχοι σε όλες τις κρίσιμες υποδομές των Υγειονομικών Σχηματισμών (ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση, έλεγχος Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών (Η/Ζ) (Γεννήτριες), έλεγχος φρεατίων απορροής υδάτων, έλεγχος εγκαταστάσεων αερίων, κτλ..)
  • Οι Διοικήσεις να είναι σε συνεχή επικοινωνία με στελέχη της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να διασφαλίζουν ανοιχτούς του δρόμους πρόσβασης προς τους Υγειονομικούς Σχηματισμούς και να μεριμνήσουν για ρήξη άλατος σε σκάλες και στους εξωτερικούς χώρους προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα και ατύχημα κατά την πρόσβαση στους Υγειονομικούς Σχηματισμούς.
  • Οι Διοικήσεις να είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους Διευθυντές των Παραρτημάτων ΕΚΑΒ & τους Υπευθύνους των Τομέων ΕΚΑΒ όσο και με τους επικεφαλής των Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών της περιοχής τους για την αντιμετώπιση οποιοδήποτε προβλήματος παρουσιαστεί.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ