Με τεχνητή νοημοσύνη ο έλεγχος του πληθωρισμού στην Αργεντινή


Η Αργεντινή στρέφεται τώρα σε ένα ακόμη ανορθόδοξο μέσο για να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στο μέτωπο των τιμών: στην τεχνητή νοημοσύνη.

Η κυβέρνηση του Μπουένος Αϊρες αναπτύσσει λογισμικό που χρησιμοποιεί τον μηχανισμό εκμάθησης των μηχανών και τεχνητή νοημοσύνη που και πάλι έχει αναπτυχθεί με κρατικό λογισμικό.

Με τη βοήθεια της υπηρεσίας δορυφόρων Arstat παρακολουθεί και καταγράφει τις αυξήσεις των τιμών σε πραγματικό χρόνο. Ανάμεσα στις διάφορες αντισυμβατικές μεθόδους που έχει δοκιμάσει για να κάμψει τον πληθωρισμό, η κυβέρνηση έχει επίσης δώσει εντολή για «πάγωμα» των τιμών σε ορισμένα είδη πρώτης ανάγκης και πιο προσφάτως διαπραγματεύθηκε με τις επιχειρήσεις συμφωνίες με τις οποίες επιχειρεί να ελέγξει τον ρυθμό αύξησης των τιμών.

Ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι να αποφύγει να αυξήσει περαιτέρω το βασικό επιτόκιο προκειμένου να μην «παγώσει» την οικονομική δραστηριότητα. Για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση των εταιρειών με τις συμφωνίες για έλεγχο των τιμών, η κυβέρνηση έχει φτάσει στο σημείο να στέλνει συστηματικά υπουργούς ή δημάρχους στα σούπερ μάρκετ της χώρας, ώστε να ελέγχουν αν οι τιμές συνάδουν με τα συμφωνηθέντα.

Και τώρα πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, εισάγονται δύο νέα λογισμικά: ένα με το οποίο παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τις τιμές που αναρτώνται στα προϊόντα όσων σούπερ μάρκετ συμμετέχουν στις σχετικές συμφωνίες και ένα δεύτερο που της δίνει τη δυνατότητα να ελέγχει τις τιμές όταν αυτές αναρτώνται on line.

Ο πληθωρισμός παραμένει, πάντως, σε υψηλά επίπεδα παρά τις πολιτικές αυτές και τους τελευταίους μήνες σημειώνουν αύξηση από 5% έως 7,4% από μήνα σε μήνα. Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους, ο πληθωρισμός πλησιάζει το 100% και καταγράφει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα στον κόσμο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ