Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Πώς θα λειτουργήσουν Δημόσιο, καταστήματα και ΜΜΜ στην Αττική – Πού είναι κλειστά τα σχολεία


Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και σήμερα η κακοκαιρία Μπάρμπαρα που σαρώνει από την Κυριακή (5/2) όλη την χώρα.  Σταδιακή ύφεση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το μεσημέρι, ωστόσο για σήμερα κλειστά θα παραμείνουν αρκετά σχολεία της Αττικής, λαϊκές αγορές ενώ το τροποποιείται και η λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών αλλά και το ωράριο των καταστημάτων στα Βόρεια Προάστια.

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά

Τα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν κατόπιν εισήγησης των δημάρχων είναι τα ακόλουθα:

-Στην Ανατολική Αττική, πλην των δήμων Λαυρεωτικής και Βούλας -Βάρης- Βουλιαγμένης όπου θα λειτουργήσουν κανονικά. Ωστόσο μετά από αίτημα των δήμων σε Παιανία, Κορωπί και Σαρωνικό θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

-Στη Δυτική Αττική θα είναι κλειστά πλην του δήμου Μεγαρέων όπου θα λειτουργήσουν κανονικά.

-Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών θα παραμείνουν σε όλους τους δήμους κλειστά (Συγκεκριμένα στους δήμους Αγίας Παρασκευής, Παπάγου Χολαργού, Πεντέλης, Φιλοθέης-Ψυχικού, Μεταμόρφωσης, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Ηρακλείου, Νέας Ερυθραίας).

-Στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των δήμων Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Ηλιούπολης. Σε όλους τους υπόλοιπους δήμους λειτουργούν κανονικά.

-Στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του Δήμου Περάματος. Από το δήμο Κερατσινίου λειτουργούν όλα εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά:

-Δημοτικά 3ο/6ο/12ο/23ο.
-Γυμνάσια 1ο/2ο/4ο καθώς και το Ειδικό.
-Λύκεια 1ο/2ο/3ο και το ΕΠΑΛ.

Στον δήμο Κορυδαλλού θα είναι όλα ανοιχτά εκτός από τα παρακάτω:

-Δημοτικά 9ο/ 10ο/ 5ο /12ο
-Νηπιαγωγείο 3ο/7ο /8ο / 18ο / 19ο /21ο
-Γυμνάσιο 4ο / 5ο

Στον Δυτικό Τομέα τα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν

Στον δήμο Χαϊδαρίου θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά:

-Όλα στην περιοχή του Δάσους
-Όλα στην περιοχή του Δαφνιού
-1Ο Λύκειο
-1ο Γυμνάσιο

Στον δήμο Πετρούπολης θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά:

-Νηπιαγωγείο 1Ο /2Ο / 6Ο / 7Ο /12Ο /15Ο /16Ο/ 17Ο /17Ο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
-Δημοτικό 1Ο / 4Ο /7Ο /8Ο /9Ο
-Γυμνάσιο 4Ο / 6Ο
-Γενικό λύκειο 3Ο

Στο Νότιο Τομέα και στα Νησιά θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία κανονικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις περιοχές που δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία συμφωνήθηκε να παραμείνουν κλειστές και οι λαϊκές αγορές.

Πώς θα κινηθούν οι συγκοινωνίες

Από την κακοκαιρία Μπάρμπαρα που πλήττει την Αττική, αναμένεται να επηρεαστούν και σήμερα Τρίτη, οι συγκοινωνίες, εξαιτίας του χιονιού και του παγετού.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά στα λεωφορεία σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου θα εφαρμοστεί πλήρες πρόγραμμα δρομολογίων σε όλο το συγκοινωνιακό δίκτυο. Ωστόσο, αναμένεται να επέλθουν τροποποιήσεις δρομολογίων ανάλογες με τις σημερινές για τις γραμμές που κινούνται σε περιοχές όπου η κυκλοφορία θα είναι δύσκολη λόγω του χιονιού και του παγετού.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ η έναρξη θα καθυστερήσει λόγω παγετού στις γραμμές:

535 ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΕΥΞ.ΠΟΝΤΟΣ
535Α ΖΗΡΙΝΕΙΟ – ΛΙΜΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
861 ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΟΙΚ.ΤΙΤΑΝ
861Β ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΜΑΝΔΡΑ – ΒΙΛΙΑ – ΕΡΥΘΡΕΣ

ΚΤΕΛ Αττικής: Τα δρομολόγια θα εκτελούνται -όπου το επιτρέψουν οι οδικές συνθήκες- με πρόγραμμα Κυριακής.

Μετρό: Όπως και χθες Δευτέρα 6/2, σε περίπτωση χιονόπτωσης τα δρομολόγια στη γραμμή 3 του Μετρό αναμένεται να διακοπούν στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο. Στην περίπτωση αυτή, η μετακίνηση από και προς το Αεροδρόμιο και τους ενδιάμεσους σταθμούς θα είναι δυνατή μέσω μετεπιβίβασης στον Προαστιακό στο σταθμό Δουκ. Πλακεντίας.

Επίσης, πραγματοποιούνται τροποποιήσεις :

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Δημόσιο

Όπως αποφάσισε η Πολιτική Προστασία, το Δημόσιο θα ανοίξει σήμερα στις 10 το πρωί (ώρα προσέλευσης υπαλλήλων και κοινού). Η απόφαση αυτή αφορά τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Καταστήματα

Παράλληλα, αποφασίστηκε να λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί τα καταστήματα στα βόρεια προάστια, όπου η κακοκαιρία αναμένεται να κάνει και σήμερα αισθητή την παρουσία της με πυκνές χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν σήμερα από τις 11.00 π.μ., λόγω παγετού. στις περιοχές:

Φυλή, Άνω Λιόσια, Πετρούπολη, Μεταμόρφωση, Άγιο Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Σταμάτα, Δροσιά, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη, Θρακομακεδόνες, Λυκόβρυση, Κεφαλάρι, Αγία Παρασκευή, Αχαρνές, Μαρούσι, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία, Βαρυμπόμπη, Τατόι, Πεύκη, Ηράκλειο, Χολαργό, Ολυμπιακό Χωριό, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Μελίσσια, Ανθούσα, Γέρακα, Παιανία, Παλλήνη, Γλυκά Νερά, Σπάτα, Κορωπί, Μαρκόπουλο και Πικέρμι.

Επίσης, απαγορεύεται η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Σποράδων μέχρι τις 11.00 π.μ.

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

1) Οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται ήδη στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας, προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Μαγνησία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων (κυρίως στα δυτικά τμήματα) και της Κρήτης (κυρίως στα δυτικά και κεντρικά). Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

2) Ειδικά για την Αττική αναμένεται χιονόνερο ή χιόνι, ενώ κατά περιόδους στις βορειότερες περιοχές θα υπάρχει πρόσκαιρη ένταση των χιονοπτώσεων οπότε τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου. Από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή ύφεση των φαινομένων.

3) Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

4) Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο έως τις μεσημβρινές ώρες.

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Προ των πυλών το τρίτο κύμα της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, αναμένεται ένα νέο κύμα χιονοπτώσεων, που κατά διαστήματα θα είναι έντονες.

Όπως αναφέρει το meteo.gr, τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της Τρίτης οι χιονοπτώσεις, που θα είναι τοπικά έντονες, θα επηρεάσουν τα βόρεια και δυτικά τμήματα της Αττικής, της Βοιωτίας και της Εύβοιας. Ωστόσο, οι επιστήμονες του Αστεροσκοπείου επισημαίνουν ότι “η ακριβής πρόγνωση για το χωρικό και χρονικό προσδιορισμό των ισχυρών χιονοπτώσεων δεν είναι πάντα εύκολη και απαιτείται συνεχής μελέτη των τελευταίων προγνωστικών δεδομένων”.

Μαρουσάκης: Νέα επιδείνωση τις επόμενες ώρες

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόγνωση του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο οποίος με ανάρτησή του έκανε λόγο για νέο χιονοκύμα. “Και τα τελευταία στοιχεία που πήραμε πριν από λίγο από το προγνωστικό μας σύστημα συγκλίνουν σε νέα επιδείνωση του καιρού από τις αμέσως επόμενες ώρες και μέχρι αύριο λίγο πριν το μεσημέρι με πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού Αττικής. Αυξημένες οι πιθανότητες αυτό το νέο χιονοκύμα να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα. Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!” έγραψε χαρακτηριστικά.

Καλλιάνος: Χιόνια έως και την Πέμπτη

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Καλλιάνος προβλέπει χιονοπτώσεις κατά διαστήματα έως και την Πέμπτη “ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα στις παρακάτω περιοχές:

▪️ Νότια Χαλκιδική
▪️Ανατολική & Νότια Θεσσαλία
▪️Σποράδες & Εύβοια
▪️Κεντρική & Ανατολική Στερεά
▪️Αττική
▪️Ανατολική Πελοπόννησος
▪️ΒΑ, Κεντρικό & Νότιο Αιγαίο”

Αρναούτογλου: Επιμένουν οι μπόρες χιονιού με ενισχυμένο βοριά

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου παγερή θα είναι η εβδομάδα που διανύουμε και ειδικά τη νύχτα η θερμοκρασία θα πέφτει πολύ και θα σχηματίζεται παγετός. Τα ανοίγματα του καιρού θα επιτρέπουν στο χιόνι να λιώνει μέσα στην ημέρα, αλλά το βράδυ θα παγώνει πάλι ακαριαία ακόμα και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα.

Σήμερα οι μπόρες χιονιού θα επιμείνουν στις περιοχές που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες ενώ πολλές περιοχές θα έχουν ηλιοφάνεια -κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια-, με “δόντια” όμως, καθώς ο βοριάς θα κρατήσει τις θερμοκρασίες πολύ χαμηλές.

Μετά το μεσημέρι της Τρίτης, οι μπόρες χιονιού θα εξασθενήσουν ή θα περιοριστούν στα πιο ορεινά ενώ το βράδυ θα επικρατήσει ξαστεριά στις περισσότερες περιοχές, εκτός Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Μαγνησίας, Σποράδων, Κυκλάδων και Κρήτης, όπου οι μπόρες θα διατηρηθούν. Στις παραπάνω περιοχές μάλιστα δεν αποκλείεται αυτές οι μπόρες χιονιού να πυκνώσουν μέσα στις βραδινές ώρες της Τρίτης προς Τετάρτη.

Στην Αττική, η Τρίτη θα ξεκινήσει με μπόρες χιονιού, πιο έντονες στα ορεινά και βορειοδυτικά. Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο ορεινό κομμάτι του νομού ενώ το βράδυ αναμένονται νέες μπόρες χιονιού ασθενούς έως και μέτριας έντασης.

Οι άνεμοι βοριάδες στα 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 1 με 6 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία το πρωί θα έχουν λίγα σύννεφα, περισσότερα στην Χαλκιδική, ενώ μέσα στην ημέρα θα βγάλει αρκετό ήλιο. Το βράδυ θα επικρατήσει ξαστεριά αλλά υπάρχει η πιθανότητα για παροδικές χιονοπτώσεις στα νότια και ανατολικά της Χαλκιδικής.

Οι άνεμοι στα ανοιχτά θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 2 με 5 βαθμούς Κελσίου.

Η παγωνιά θα διατηρηθεί μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας με μια μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, ωστόσο μέχρι και τα μέσα του μήνα υπάρχουν ενδείξεις για νέα κύματα κρύου που θα επισκεφτούν τη χώρα μας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ