Αυτοφροντίδα: Επιστημονικοί τρόποι για να δείχνετε πιο ελκυστικοί


Οι περισσότεροι άνθρωποι θα παραδεχτούν ότι δεν αισθάνονται 100% ανά πάσα στιγμή. Ακόμη και οι πιο όμορφοι και επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν ρεπό, αλλά αν αισθάνεστε άσχημα με τον εαυτό σας περισσότερο από ό,τι αισθάνεστε καλά, μπορεί να χρειαστείτε μια αλλαγή προοπτικής.

Κάντε μερικά κομπλιμέντα

Το να λαμβάνετε λίγη αγάπη από άλλους μπορεί να φαίνεται ως ο ευκολότερος τρόπος για να ενισχύσετε την εικόνα του εαυτού σας, αλλά στην πραγματικότητα ίσως θέλετε να εξασκηθείτε πρώτα στο να δίνετε λίγη αγάπη. Το να μιλάς καλά χαρακτηριστικά για τους άλλους θα σε βοηθήσει να φαίνεσαι πιο ελκυστικός στα μάτια τους και θα σε κάνει να συνειδητοποιήσεις και τα καλά πράγματα για τον εαυτό σας.

Χαμογελάστε

Δεν είναι μυστικό ότι το χαμόγελο σας κάνει να φαίνεστε ζεστοί και φιλόξενοι στους άλλους ανθρώπους, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στο πώς σας βλέπουν. Αλλά αποδεικνύεται ότι μπορεί να έχετε τα ίδια οφέλη κοιτάζοντας στον καθρέφτη και χαμογελώντας στον εαυτό σας.

Πες στον εαυτό σου μια καλή κουβέντα

Είναι πάντα ωραίο όταν κάποιος κοντά σου παρατηρεί ή επισημαίνει μια καλή ποιότητα, αλλά δεν χρειάζεται να περιμένεις για αυτήν την επιπλέον ώθηση. Μπορεί να φαίνεται ανόητο, αλλά το να επαναλαμβάνεις θετικές επιβεβαιώσεις στον εαυτό σου στον καθρέφτη ή να λες πράγματα που σου αρέσουν στον εαυτό σου, θα σε βοηθήσει να επικυρώσεις αυτά τα χαρακτηριστικά και να τα εκτιμήσεις στον εαυτό σου.

 

Μην αυτοσαμποτάρετε

Μια μελέτη από τα  Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που ασχολούνταν με αρνητικές πτυχές  του εαυτού τους είχαν στην πραγματικότητα υψηλότερο κίνδυνο αμφιβολίας για τον εαυτό τους και μπορεί να έχουν χαμηλότερο ποσοστό αυτοικανοποίησης.

Εάν βρίσκεστε να κάνετε αρνητικές δηλώσεις για τον εαυτό σας, πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στο γιατί. Αυτού του είδους οι δηλώσεις μπορεί να σας κάνουν να νιώσετε χειρότερα για τον εαυτό σας και να επηρεάσουν την εικόνα του εαυτού σας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ