Ισπανικό φαγητό: Δημιουργήστε ρύζι παέγια με θαλασσινά για ένα διαφορετικό δείπνο


Δημιουργήστε ένα εύκολο ισπανικό φαγητό, το οποίο θα σας δώσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε. Φτιάξτε ρύζι παέγια με θαλασσινά. Η συνταγή αυτή είναι εύκολη και γρήγορη, καθώς μπορείτε να αγοράσετε κατεψυγμένα θαλασσινά, να τα ξεπαγώσετε και να τα μαγειρέψετε.

Παέγια με θαλασσινά

Συστατικά συνταγής:

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 250 γρ ρύζι παέγια
  • 850 ml ζεστός ζωμός λαχανικών
  • πρέζα σαφράν
  • 400 g μείγμα θαλασσινών (χρησιμοποιήσαμε ένα σακουλάκι με κατεψυγμένα ανάμεικτα θαλασσινά, ξεπαγωμένα πριν τη χρήση)
  • χυμό ½ μικρό λεμόνι
  • μικρή χούφτα πλατύφυλλο μαϊντανό, χοντροκομμένο

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μαλακώνουμε το κρεμμύδι για 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε το πιπέρι και το σκόρδο, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα, στη συνέχεια ανακατεύουμε το ρύζι παέγια και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας να επικαλυφθεί.
ΒΗΜΑ 2

Ρίχνουμε το ζωμό, προσθέτουμε το σαφράν και αφήνουμε να πάρει βράση. Μαγειρεύουμε, ακάλυπτα, σε μια απαλή φούσκα, για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.


ΒΗΜΑ 3

Ανακατεύουμε τα θαλασσινά και το χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν και να ψηθούν εντελώς. Σερβίρουμε σε ζεστά μπολ, περιχυμένα με τον μαϊντανό.

Καλή σας απόλαυση!!!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ