Sex tips: Η συζήτηση με τον σύντροφό σας αυξάνει τη σεξουαλική ορμή & οικειότητα


Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Menopause το 2019, το 30% των γυναικών ηλικίας 50-74 ετών δήλωσαν ότι η σεξουαλική τους ζωή είχε σταματήσει επειδή «δεν είχαν ενδιαφέρον». Και τώρα πιστεύεται ότι η σεξουαλική ορμή μιας γυναίκας, στην πραγματικότητα, μειώνεται μετά την ηλικία των 40 ετών – αυτό είναι συνήθως μερικά χρόνια πριν φτάσει η μέση ηλικία εμμηνόπαυσης. Προσθέστε το άγχος και το ψυχικό φορτίο της διαχείρισης ενός σπιτιού, μιας οικογένειας και μιας καριέρας και δεν είναι περίεργο που έχουμε λίγο περιθώριο για να καλλιεργήσουμε τις σχέσεις μας σε μια περίοδο της ζωής μας.

Όταν είστε με τον ίδιο σύντροφο για μεγάλο χρονικό διάστημα, η συζήτηση επικεντρώνεται συνήθως σε ποιον είναι η σειρά του να βγάλουν τους κάδους έξω αντί να ψιθυρίζουν γλυκά, αισθησιακά τίποτα στα αυτιά του άλλου. Ενώ ορισμένες γυναίκες καταλήγουν να κλείνουν τη διανοητική πόρτα στο σεξ, όσες εξακολουθούν να γίνονται οικεία τείνουν να βασίζονται σε χειρονομίες και θορύβους χωρίς λόγια για να ενθαρρύνουν τους συντρόφους τους στην κρεβατοκάμαρα, αντί να δίνουν σαφή κατεύθυνση. Οι γυναίκες συχνά προτιμούν να μουρμουρίζουν και να γκρινιάζουν και να ελπίζουν ότι ο σύντροφός τους θα τα καταφέρει σωστά, παρά να πουν τα πραγματικά λόγια ή να δώσει οδηγίες και να διακινδυνεύσει να προσβάλει.

Η σωστή επικοινωνία με τον σύντροφό σας μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο ικανοποιητική σεξουαλική εμπειρία. Γεγονός. Ωστόσο, σε μια πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ, τα 27 ζευγάρια που ρωτήθηκαν παραδέχθηκαν ότι αποφεύγουν να εκφράσουν τις επιθυμίες τους για να «διατηρήσουν τη διάθεση, να προστατεύσουν τα συναισθήματα του συντρόφου και να παρακάμψουν την κρίση του συντρόφου». Πράγματι, μόνο το 20% περίπου των γυναικών ηλικίας 35 έως 64 ετών αισθάνονται άνετα να μιλούν για το σεξ με τον σύντροφό τους, σύμφωνα με τη Βρετανική Εθνική Έρευνα Σεξουαλικών Στάσεων και Τρόπων Ζωής.

Αυτό συμβαίνει παρά τις προσεγγίσεις για τη βελτίωση του σεξ για τις γυναίκες τα τελευταία χρόνια. «Αν το σεξ έχει νόημα για εσάς, πρέπει να είναι σκόπιμα», συμφωνεί η Jody Coyle, ιδρύτρια του Happy Vulva Club. «Πρόκειται για την προτεραιότητα στην ευχαρίστηση, τον επαναπροσδιορισμό της οικειότητας και την ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία μεταξύ των συντρόφων». Και αν θέλετε να επανεκκινήσετε μια σεξουαλική ζωή που έχει ξεπεράσει λίγο, η Jody επισημαίνει, «Δεν επιλέγετε να επικεντρωθείτε στο να επαναφέρετε την παλιά σας σεξουαλική ζωή, αλλά να ανακαλύψετε μια νέα».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ