Η Apple μεταφέρει την παραγωγή των ακριβών iPhone στην Ινδία λόγω της διαμάχης των Η.Π.Α με την Κίνα;


Μπορεί να ήρθε η στιγμή να έχουμε τα πρώτα flagship iPhone κατασκευασμένα στην Ινδία, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά, με υψηλόβαθμα στελέχη της Apple να ετοιμάζονται για συναντήσεις με την κυβέρνηση για τα πλάνα επέκτασης της μονάδας παραγωγής που έχει ήδη η Foxconn στη χώρα.

Η Apple συνεργάζεται με την εταιρεία Wistron για την παραγωγή των iPhone SE και iPhone 6s στην Ινδία για να πωλούνται εντός της χώρας, και φαίνεται πως θα ξεκινήσει τη συναρμολόγηση των iPhone της σειράς iPhone X, μέσω της Foxconn η οποία φημολογείται πως θα επενδύσει τεράστια ποσά για να μπορεί να φτιάχνει τα ακριβά iPhone μέσω επέκτασης της δικής της μονάδας.

Η παραγωγή των ακριβών iPhone από τη Foxconn στην Ινδία αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2019 με την επένδυση να φτάνει τα 356 εκατομμύρια δολάρια για την επέκταση της μονάδας παραγωγής. Σύμφωνα με το Reuters, δεν είναι γνωστά ποιά ακριβώς μοντέλα θα κατασκευάζονται στην Ινδία μιας και το μόνο που αναφέρεται είναι πως θα είναι της σειράς iPhone X, ενώ δεν είναι γνωστό το αν τα ακριβά iPhone θα προορίζονται για όλες τις διεθνείς αγορές ή μόνο για την Ινδία.

Τέλος, δεν είναι γνωστό το τι ωθεί την Apple σε αυτήν την κίνηση, με το μυαλό όλων να πηγαίνει στην αβεβαιότητα μεταξύ της εμπορικής συνεργασίας Η.Π.Α και Κίνας, με την Apple να θέλει να αποφύγει τη υψηλή φορολογία του 25%, που ο Πρόεδρος των Η.Π.Α, Ντόναλντ Τραμπ, θα επιβάλει στα προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα. Ένας άλλος λόγος ίσως είναι η επιθυμία της Apple για το άνοιγμα Apple Stores στην Ινδία με την κυβέρνηση να θέτει σαν προϋπόθεση το 30% της παραγωγής των iPhone από την Apple να γίνεται στην Ινδία.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ