Ο «πνεύμονας» της Αττικής ντυμένος στα λευκά (vid)


Η χιονισμένη Πάρνηθα είναι απλά μαγική και πολλοί έσπευσαν να την επισκεφτούν τα Χριστούγεννα για να πάρουν λίγη απ’ τη μαγεία της, να νιώσουν και πάλι παιδιά, να «ανοίξουν» τα πνευμόνια τους.
Η Πάρνηθα είναι ο «πνεύμονας» της Αττικής. Και η χιονισμένη Πάρνηθα πάντα μας εντυπωσιάζει. Οι ομορφιές της είναι πολλές και το video που θα δεις παρακάτω απ’ τους Up Drones, τις αναδεικνύουν.

Η Πάρνηθα καλύπτεται από πεύκα στα χαμηλότερα και από έλατα στα υψηλότερα σημεία της. Έχει ανακηρυχθεί περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ένα σημαντικό της τμήμα απαρτίζει τον ομώνυμο Εθνικό Δρυμό, ο οποίος ιδρύθηκε το 1961.

Έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000, αποτελεί σημαντική περιοχή για τα πουλιά (SPA) και έχει ανακηρυχθεί τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους (25638/1269 απ. Υπ. Γεωργίας), ενώ μετά την πυρκαγιά του 2007 καθορίστηκαν περιοχές προστασίας με Προεδρικό Διάταγμα.

Ακόμη και μετά τις πυρκαγιές, είναι πανέμορφη και είναι ο προορισμός που πολλοί Αθηναίοι επιλέγουν συχνά-πυκνά για τη βόλτα τους ή για πεζοπορία. Και κάθε φορά είναι σαν την πρώτη φορά, είναι μια μοναδική εμπειρία.

Η χιονισμένη Πάρνηθα αποτελεί μια από τις πιο όμορφες χειμερινές εικόνες και η ομάδα Up Drones, έφτιαξε ένα μοναδικό video. Το drone της ομάδας πέταξε απάνω από το βουνό της Αττικής, την Πάρνηθα και κατέγραψε εντυπωσιακά πλάνα από τις χιονισμένες περιοχές στον Εθνικό Δρυμό. Η θερμοκρασία άγγιζε τους -5 °C.

Οι τοποθεσίες που παρουσιάζονται μέσα από το βίντεο μας είναι οι εξής:

Μπάφι – Ορεινό Καταφύγιο Πάρνηθας
Mont Parnes
Εκκλησία Αγίας Τριάδας
Πρώην Chalet Κυκλάμινα
Σανατόριο Πάρνηθας
Πάρκο των Ψυχών
Δείτε το υπέροχο video

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ