Μια Corvette ZR1 φωνάζει συνεχώς «βοήθεια» εντός πίστας (vid)


Οι υπηρεσίες αυτόματης ειδοποίησης για βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης μπορούν να σώσουν ζωές, όταν το αυτοκίνητο έχει εμπλακεί σε ατύχημα. Τι γίνεται όμως όταν απλώς στρίβει οριακά στην πίστα, και το σύστημα νομίζει ότι υπάρχει κίνδυνος;

Κάτι τέτοιο συνέβη στην πρόσφατη δοκιμή της Chevrolet Corvette ZR1, από το αμερικανικό περιοδικό Automobile, στην πίστα του National Corvette Museum. Ενώ ο οδηγός Andy Pilgrim προσπαθούσε να δαμάσει το θηριώδες κουπέ των 765 PS, έπρεπε ταυτόχρονα να απαντά και στις κλήσεις του OnStar, για να διαβεβαιώσει τον άνθρωπο που βρισκόταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ότι όλα πάνε καλά και δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο. Το σύστημα εντόπισε κίνδυνο και ειδοποίησε το κέντρο για ατύχημα, όχι μία, αλλά τρεις φορές μέσα στον ίδιο γύρο.

Η Chevrolet ερωτήθηκε, αλλά δεν έδωσε κάποια επίσημη απάντηση για το γιατί συνέβη αυτό. Ίσως έγινε επειδή η Corvette έπιασε περισσότερα από 1,4 g κατά τη δοκιμή, τιμή που ξεπερνά το όριο το οποίο το σύστημα θεωρεί φυσιολογικό. Ίσως πρέπει κάποιος να ενημερώσει το OnStar ότι κάποια αυτοκίνητα του ομίλου είναι πολύ πιο ικανά απ’ ό,τι νομίζει. Ή τουλάχιστον να υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης του συστήματος, για τις περιπτώσεις που ο οδηγός θέλει να… «κινδυνέψει» σε μια πίστα, χωρίς να δέχεται καλοπροαίρετα, πλην όμως αρκετά ενοχλητικά τηλεφωνήματα.



ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ