Τουρκία: Μετά την «συγγνώμη» ο Ερντογάν… μοίρασε λεφτά σε παιδιά στις σεισμόπληκτες περιοχές – ΒΙΝΤΕΟ


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο που δείχνει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μοιράζει χρήματα σε παιδιά που έχασαν τα πάντα, στον σεισμό στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Οι εικόνες αυτές αμαυρώνουν ακόμη περισσότερο την εικόνα του Τούρκου προέδρου, ο οποίος βλέπει την δημοτικότητά του να καταρρέει τρεις εβδομάδες μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Σύμφωνα με αναφορές τουρκικών ΜΜΕ, ο Ερντογάν μοίρασε χρήματα σε παιδιά στη νοτιοανατολική επαρχία Αντιγιαμάν, μια περιοχή που έχει πληγεί από τον σεισμό. Ο Τούρκος πρόεδρος επισκέφτηκε την περιοχή την Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου και οι σεισμόπληκτοι τον υποδέχτηκαν με επευφημίες και χειροκροτήματα.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε παραδεχτεί ότι η κυβέρνησή του δεν ανταποκρίθηκε έγκαιρα και επαρκώς, τις πρώτες ημέρες μετά τον σεισμό, και ζήτησε «συγγνώμη» για την καθυστέρηση στις επιχειρήσεις διάσωσης και παροχής βοήθειας στους πληγέντες.

«Εξαιτίας της καταστροφικότητας των δονήσεων και των κακών μετεωρολογικών συνθηκών, δεν μπορέσαμε να εργασθούμε όπως θέλαμε στο Αντίγιαμαν για πολλές ημέρες. Ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Χρήστες των social media κάνουν λόγο για ντροπιαστικές εικόνες του Τούρκου προέδρου να δίνει ελεημοσύνη σε μικρά παιδιά, που έζησαν και ζουν τον εφιάλτη. Την κίνηση του Ερντογάν κατέκρινε και μερίδα του τουρκικού Τύπου, με την Τσουμχουριέτ να γράφει ότι «στις πλημμύρες δίνει τσάι, στον σεισμό χρήματα».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ