Ο ομογενής από τη Βενεζουέλα που “σαρώνει” το ελληνικό real estate


Επειδή έχει γίνει πολύ της μόδας η Βενεζουέλα το τελευταίο διάστημα ήρθαν στο μυαλό μας οι επενδύσεις του ομογενή κ. Θ. Δουζόγλου στη χώρα μας, εκ Βενεζουέλας ορμώμενου, ο οποίος έχει αγοράσει αρκετά ακίνητα τα τελευταία χρόνια χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αξιοποιήσει τα περισσότερα από αυτά.

Η οικογένεια ήρθε στην επικαιρότητα όταν απέκτησε το ακίνητο που στέγαζε το ξενοδοχείο «Πεντελικό» το 2015, έναντι τιμήματος που κατά πληροφορίες έφτασε τα 23 εκατ. ευρώ, λίγο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθησαν οι αγορές και άλλων γνωστών ακινήτων, όπως το ιστορικό κτίριο του ΟTΕ στην οδό Σταδίου με τίμημα που στην πιάτσα ακούστηκε ότι έφτασε τα 13 εκατ. ευρώ, το πρώην ξενοδοχείο «Λητώ» στη Μύκονο, σε διαγωνισμό του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, έναντι περίπου 17 εκατ. ευρώ. Στη Μύκονο, επίσης, εταιρείες του Θ. Δουζόγλου φέρονται να έχουν αποκτήσει συγκρότημα που κατείχε η οικογένεια Θ. Αγγελόπουλου καθώς και άλλη έκταση.

Περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ λέγεται πως κατέβαλε για την απόκτηση του ξενοδοχείου «Mistral» στον Πειραιά. Ο κ. Δουζόγλου, επί σχεδόν δύο χρόνια «σάρωσε» την αγορά ακινήτων της Αθήνας και όχι μόνο, αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν τα έχει αξιοποιήσει και σαφώς έχει προκαλέσει αρκετά ερωτήματα στην αγορά του real estate. Πώς γίνεται σε μία ακμάζουσα αγορά να παραμένουν ανεκμετάλλευτα ακίνητα – φιλέτα; Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί ότι τέσσερις εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας Δουζόγλου περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τα πρώτα 70 μεγάλα επενδυτικά σχέδια που εγκρίθηκαν από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας. Πρόκειται για τις «Καλέπεια Ακινήτων», «Εφιππος 2016», «Canaima» και «Μικρολίμανο», οι οποίες στο σύνολό τους θα προχωρήσουν σε σημαντικές επενδύσεις που ξεπερνούν τα 45 εκατομμύρια ευρώ. Από τότε πραγματοποίησε άλλες επτά αγορές στο real estate, επενδύοντας πάνω από 120 εκατ. ευρώ στη χώρα, κυρίως σε ξενοδοχειακές μονάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ομογενής επιχειρηματίας κ. Θεόδωρος Δουζόγλου έχει δείξει στο παρελθόν ενδιαφέρον και για την ΕθνικήΑσφαλιστική. Το όνομά του ήταν στη short list των 14 υποψηφίων αγοραστών κατά το στάδιο της κατάθεσης μη δεσμευτικών προσφορών, που είχαν κάνει οι Morgan Stanley και Goldman Sachs, αλλά η προσφορά του δεν είχε προκριθεί στην επόμενη φάση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ