Ιράν: Κορίτσια χόρεψαν δημόσια χωρίς χιτζάμπ και συνελήφθησαν – Η δημόσια στήριξη των διασήμων


Σελένα Γκόμεζ και Ρέμα στηρίζουν τα κορίτσια που συνελήφθησαν στο Ιράν επειδή χόρευαν δημόσια το τραγούδι τους, χωρίς χιτζάμπ

Πέντε κοπέλες σε νεαρή ηλικία, από το Ιράν, συνελήφθησαν από τις Ιρανικές Αρχές, μετά από ένα βίντεο στο Tik Tok, στο οποίο χορεύουν χωρίς χιτζάμπ στις 8 Μαρτίου, που γιορταζόταν η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Τα κορίτσια χόρεψαν στο Tik Tok το τραγούδι «Calm Down» της Selena Gomez και του Rema, οι οποίοι μετά εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς τις νέες κοπέλες. Το βίντεο γυρίστηκε στην πόλη Ekbatan στη δυτική Τεχεράνη και χαρακτηρίστηκε ως «πράξη περιφρόνησης του ιρανικού καθεστώτος».

Σύμφωνα με το καθεστώς του Ιράν, απαγορεύεται ο χορός και το τραγούδι από γυναίκες σε δημόσια θέα και ειδικότερα χωρίς το χιτζάμπ τους.

Όπως μεταδίδει το Iran International οι έφηβες έμειναν για 48 ώρες υπό κράτηση και υποχρεώθηκαν να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη. Μάλιστα αναγκάστηκαν να κάνουν ένα νέο βίντεο στο οποίο θα λένε ότι μετανοούν για τις πράξεις τους με τα κεφάλια καλυμμένα με μαντίλες.

Μετά τη σύλληψη των κοριτσιών, ξεκίνησε ένα κύμα υποστήριξης, όπου κι άλλες κοπέλες χόρευαν την ίδια επιτυχία χωρίς το χιτζάμπ τους.

Οι ερμηνευτές του «Calm Down», Selena Gomez και Rema εξέφρασαν την στήριξή τους

Η τραγουδίστρια ανήρτησε βίντεο στο Instagram και έγραψε: «Αυτά τα κορίτσια και όλες οι γυναίκες στη χώρα που συνεχίζουν με θάρρος να απαιτούν ουσιαστικές αλλαγές. Να ξέρετε πως η δύναμή σας, μας εμπνέει».

Ο Rema μοιράστηκε το βίντεο με τον χορό και έγραψε: «Σε όλες τις όμορφες γυναίκες που αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο, εμπνέομαι από εσάς, τραγουδάω για εσάς και ονειρεύομαι μαζί σας».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ