UFO: Σχετίζεται η πανδημία με την αύξηση των «θεάσεων»; – Νέα μελέτη αποκαλύπτει

Αν και οι αναφορές για ΑΤΙΑ – UFO αυξήθηκαν το 2020, η αιτία δεν ήταν η πανδημία, σύμφωνα με τους ερευνητές,

Τις επιπτώσεις των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας στις αναφορές για UFO (ΑΤΙΑ) θέλησαν να διερευνήσoυν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Βερμόντ και το Κέντρο Μελετών UFO των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Eurekalert οι συγγραφείς της μελέτης που δημοσιεύθηκε στο «Journal of Scientific Exploration». υπέθεσαν ότι η πανδημία COVID-19, η οποία έφερε λόκνταουν και μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, μπορεί να οδήγησε σε αύξηση των θεάσεων UFO.

Η ανάλυσή τους έδειξε ότι οι αναφορές για UFO όντως αυξήθηκαν το 2020 σε σχέση με το 2019 κατά περίπου 600 αναφορές σε κάθε βάση δεδομένων. Ωστόσο, δεν υπήρξε συσχέτιση μεταξύ του αριθμού των αναφορών – συγκεντρωτικά σε όλες τις ΗΠΑ ή ανά πολιτεία – με τα έκτακτα μέτρα δημόσιας υγείας.

Οι ερευνητές αναζήτησαν εναλλακτικές αιτίες και επισήμαναν την έναρξη των τακτικών εκτοξεύσεων των δορυφόρων Starlink από τα τέλη του 2019, ως πιθανό παράγοντα. Επειδή οι συγκεκριμένοι δορυφόροι είναι πολύ διακριτοί και συχνά εύκολα ορατοί, πολλοί άνθρωποι νόμισαν ότι επρόκειτο για ΑΤΙΑ, έγραψαν στο άρθρο τους. Όταν στη συνέχεια αφαίρεσαν τις αναφορές που αφορούσαν τους δορυφόρους, διαπίστωσαν ότι οι καταγγελίες για ΑΤΙΑ δεν αυξήθηκαν το 2020.

Η αστρονομική κοινότητα ανησυχεί για τον αντίκτυπο του Starlink και άλλων παρόμοιων έργων, που εκτοξεύουν μεγάλο αριθμό δορυφόρων σε σχετικά χαμηλές τροχιές και δυνητικά υποβαθμίζουν τις αστρονομικές μετρήσεις.

Politico μιλάει για UFO και στελέχη του Πενταγώνου για «μητρικά σκάφη» εξωγήινων στη Γη

Η προσήλωση της κοινής γνώμης και των ΜΜΕ στα πρόσφατα αγνώστου ιπτάμενα αντικείμενα που κατέρριψαν οι ΗΠΑ – παραβλέπει σύμφωνα με το Politico – ένα πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα με αεροσκάφη προηγμένης τεχνολογίας που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο Politico o Ράιαν Γκρέιβς, πρώην πιλότος και μηχανικός μαχητικών αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού, που προεδρεύει της Επιτροπής Ενσωμάτωσης & Επικοινωνίας UAP του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αεροναυτικής και Αστροναυτικής: «αρχικά, τα αντικείμενα που εμφανίζονταν στα πρόσφατα αναβαθμισμένα ραντάρ μας υποθέταμε ότι ήταν σφάλματα λογισμικού. Στη συνέχεια, όμως, αρχίσαμε να συσχετίζουμε τα ευρήματα με πολλαπλά συστήματα επιτήρησης, συμπεριλαμβανομένων αισθητήρων υπέρυθρης ακτινοβολίας. Αυτά που “βλεπαμε” δεν ήταν απλά μπαλόνια. Τα μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα (UAP) επιτάχυναν με ταχύτητες έως και 1 Mach, της ταχύτητας του ήχου. Μπορούσαν να κρατήσουν τη θέση τους ακίνητα παρά τους ανέμους ενώ δεν είχαν κανένα ορατό μέσο ανύψωσης, επιφάνειες ελέγχου ή πρόωσης — με άλλα λόγια τίποτα που να μοιάζει με κανονικό αεροσκάφος με φτερά, πτερύγια ή κινητήρες. Είμαι επίσημα εκπαιδευμένος μηχανικός, αλλά η τεχνολογία που επέδειξαν ξεπερνούσε αυτά που ξέρουμε».

Και πρόσθεσε: «Μετά από όσα έχουμε καταγράψει δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να υποβάλουμε μια αναφορά ασφάλειας, ελπίζοντας ότι κάτι θα μπορούσε να γίνει πριν να είναι πολύ αργά».

Σε άλλο δημοσίευα, και συγκεκριμένα της Daily Mail ο επικεφαλής του κυβερνητικού γραφείου UFO των ΗΠΑ αναφέρει – σε έγγραφό του – ότι «μητρικά σκάφη» εξωγήινων θα μπορούσαν να πετούν μέσω του ηλιακού μας συστήματος και να στέλνουν ανιχνευτές στη Γη σε ένα νέο επιστημονικό έγγραφο.

Το άρθρο έξι σελίδων, με τίτλο «Φυσικοί περιορισμοί σε μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα», συντάχθηκε από τον Δρ. Σον Κίρκπατρικ, τον διευθυντή της μονάδας UFO του Πενταγώνου και τον καθηγητή Avi Loeb πρώην πρόεδρο του τμήματος Αστρονομίας του Χάρβαρντ.

Ο Loeb είναι επίσης ο ιδρυτής του Galileo Project, το οποίο στοχεύει να χρησιμοποιήσει τηλεσκόπια υψηλής ανάλυσης και αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης για να εντοπίσει και να φωτογραφίσει UFO γύρω από τη Γη.

Στο άρθρο, ο επιστήμονας και ο κορυφαίος αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών αναφέρουν ότι οι εξωγήινοι μπορεί να έχουν στείλει εδώ και πολύ καιρό ένα σκάφος «μητρικού πλοίου» στον γαλαξία μας, με τη δυνατότητα να εκτοξεύει τους δικούς του μικρότερους ανιχνευτές για να επισκεφτεί… ενδιαφέροντες πλανήτες – συμπεριλαμβανομένης και της Γης.

«Ένα τεχνητό διαστρικό αντικείμενο θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ένα μητρικό σκάφος που απελευθερώνει πολλούς μικρούς ανιχνευτές κατά τη διάρκεια της κοντινής του διέλευσης στη Γη, μια επιχειρησιακή κατασκευή που δεν είναι πολύ διαφορετική από τις αποστολές της NASA», έγραψαν οι Loeb και Κίρκπατρικ.

Προσθέτουν δε ότι τα τρέχοντα τηλεσκόπια, όπως το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, θα έχαναν τέτοια μικρά αντικείμενα.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ