«Ως εδώ τα ψέματα» – Ο Τσίπρας κηρύσσει τον «πόλεμο» στην κυβέρνηση για τα Τέμπη


«Χονδροειδή ψέματα» και η «περίσσια υποκρισία» καταλογίζει στο Μέγαρο Μαξίμου για την τραγωδία των Τεμπών, ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς υποστηρίζει πως η κυβερνητική γραμμή περί λειτουργίας της τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια καταφανέστατη απόπειρα να αποποιηθεί τις βαριές ευθύνες οι οποίες της αναλογούν.

Η στάση της κυβέρνησης οδηγεί την Κουμουνδούρου στο να σηκώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης. Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει ολομέτωπη επίθεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τους συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να αναφέρουν πως «όλη αυτή η παράσταση έχει στηθεί για να προστατευτεί ο πρωθυπουργός».

Οι προθέσεις του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ έγιναν αντιληπτές από τη Δευτέρα. Οι αιφνιδιαστικές επισκέψεις του στους σταθμούς του ΟΣΕ, σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη, είχαν έναν και μόνο στόχο. Να δείξουν πως τα όσα ισχυρίζεται η κυβερνητική πλευρά περί λειτουργίας συστήματος τηλεδιοίκησης, είναι ψευδή. Μάλιστα, είχε στο πλευρό του και τους εργαζόμενους, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι το σύστημα είχε διακοπεί από τον Ιούλιο του 2019.

Επιδίωξε -και οι συνομιλητές του δηλώνουν ότι το πέτυχε απόλυτα- να ακυρώσει όσα επιχειρήματα θα χρησιμοποιούσαν στη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ο νυν και ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης και Κώστας Καραμανλής. Ο χώρος που βρίσκονταν σταθμός τηλεδιοίκησης Λάρισας, είναι ένα εγκαταλελειμμένο γιαπί. Επομένως, ότι και να έλεγαν τα στελέχη της κυβέρνησης, θα τα διέψευδε ακαριαία ο τηλεοπτικός φακός.

Επίσης, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε στις δηλώσεις του, οι οποίες απέχουν πάρα πολύ από τους χαμηλούς τόνους των πρώτων ημερών. Αναφέρθηκε στα θύματα του δυστυχήματος, στις οικογένειες τους που αναζητούν δικαιοσύνη και σε «κυβερνητικά ψέματα».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα, ακόμα και σήμερα -καθώς επίκειται παρέμβαση του στο νομοσχέδιο για το νερό- θα εξαπολύσει νέο γύρο επίθεσης εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο και θα κατονομάζει ως «ενορχηστρωτή» αυτής της «προπαγανδιστικής γραμμής».

Όμως, για τον ΣΥΡΙΖΑ, οι ευθύνες της είναι δεδομένες. Εγκατέλειψε συνειδητά το σιδηροδρομικό δίκτυο. Αγνόησε συστηματικά τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, που κατήγγειλαν ζητήματα ασφάλειας. Απαξίωσε και και κατήργησε μια σειρά από δικλείδες ασφαλείας, που θα μπορούσαν να έχουν αποτρέψει το δυστύχημα, όπως το Δευτεροβάθμιο Κέντρο ελέγχου στην οδό Καρόλου, το Κέντρο Τηλεδιοίκησης στη Λάρισα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ