Γαλλία: Ο Μακρόν μιλούσε για το συνταξιοδοτικό φορώντας ρολόι 80.000 ευρώ -Το «εξαφάνισε» διακριτικά


Σάλος στη Γαλλία με αφορμή την κίνηση του Μακρόν, να αφαιρέσει στα μέσα συνέντευξης, το πανάκριβο ρολόι του

Αρνητικά σχόλια έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες το ρολόι χειρός του προέδρου της χώρας Εμανουέλ Μακρόν. Ο Γάλλος πρόεδρος φιλοξενήθηκε από δημοσιογράφους του France 2 και του TF1, ωστόσο στη διάρκεια της συνέντευξης, έβαλε τα χέρια του κάτω από το τραπέζι και αφαίρεσε από το χέρι του το ρολόι, το οποίο λέγεται πως κοστίζει… 80.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη Liberation, η συγκεκριμένη κίνηση του Μακρόν, να αφαιρέσει το ρολόι του, πυροδότησε πολλά σχόλια και σενάρια, για τον λόγο που το έκανε. Πολλοί τονίζουν, κυρίως από την αντιπολίτευση, πως με ένα τόσο πανάκριβο ρολόι στο χέρι, θα προκαλούσε τον κόσμο, ο οποίος είναι για 9 ημέρες στους δρόμους και διαδηλώνει για το ασφαλιστικό.

Στα social media, αρκετοί αντιπολιτευόμενοι λογαριασμοί προς τον Πρόεδρο της Γαλλίας γράφουν: “Ο πρόεδρος των υπερπλούσιων αφαίρεσε διακριτικά το ρολόι αξίας 80.000 ευρώ που πληρώθηκε με τις συντάξεις, σας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης”.

Το CheckNews πάντως επικοινώνησε με το “Ελισέ“, από το οποίο έκαναν λόγο για “ένα τέλειο παράδειγμα Fake News“.

Το περιβάλλον του Εμανουέλ Μακρόν εξηγεί ότι “ο Πρόεδρος φορά ένα ρολόι Bell & Ross BR V1-92 εξατομικευμένο με το οικόσημο της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Το φοράει πολύ τακτικά για περισσότερο από ενάμιση χρόνο”, παραθέτοντας μάλιστα φωτογραφίες που τράβηξε ο επίσημος φωτογράφος του στις 28 Οκτωβρίου 2022 ή σε περιστάσεις κατά τη διάρκεια ταξιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες ή το Κατάρ στη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

“Σε αντίθεση με όλα αυτά που προωθούνται στα social media, ο Πρόεδρος δεν αφαιρεί το ρολόι του για να το κρύψει, αλλά επειδή μόλις το είχε χτυπήσει δυνατά στο τραπέζι. Ο θόρυβος ακούγεται καθαρά στο βίντεο που κοινοποιήθηκε”.

Και είναι αληθές αυτό. Στο 11ο λεπτό μπορείτε να ακούσετε τον χαρακτηριστικό θόρυβο από το χτύπημα του ρολογιού στο τραπέζι, με τον Εμανουέλ Μακρόν αμέσως να βάζει τα χέρια του κάτω από το τραπέζι και να βγάζει το ρολόι του.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ