Καιρός: Από την άνοιξη στον χειμώνα – Θυελλώδεις άνεμοι, βροχές μέχρι και… χιόνια στην Πάρνηθα


Εντυπωσιακή αλλαγή του καιρού από απόψε το βράδυ. Αποχαιρετούμε τον ήλιο και τις καλές θερμοκρασίες και υποδεχόμαστε… για λίγο, τις βροχές, τους θυελλώδεις ανέμους και τα… χιόνια.

Αλλάζει απότομα το καιρικό σκηνικό στη χώρα και από την άνοιξη επιστρέφουμε ξαφνικά στον χειμώνα και τον παγετό μέσα σε ένα 24ωρο.

Από τους 22 βαθμούς Κελσίου θα κατέβουμε ακόμα και στις αρνητικές θερμοκρασίες ενώ τη θέση του ήλιου θα πάρουν οι βροχές, οι θυελλώδεις άνεμοι ακόμη και… τα χιόνια.

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος μίλησε στο Newsbomb.gr για τον χειμώνα «Εξπρές», ο οποίος καταφθάνει από σήμερα το απόγευμα στη χώρα μας.

Ο καιρός τη Δευτέρα 27 Μαρτίου

Σύμφωνα με τον επιστήμονα από σήμερα θα ξεκινήσει η αλλαγή του καιρού. «Στα δυτικά και τα βόρεια περιμένουμε βροχές και καταιγίδες μέχρι και το βράδυ. Στην πρώτη φάση της κακοκαιρίας θα επηρεαστούν το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και μετά η δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησος και η κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Στην Αθήνα δεν θα καταλάβουμε τίποτα», αναφέρει αρχικά ο κ. Γιαννόπουλος για τα φαινόμενα που θα δούμε από απόψε στη χώρα μας.

Ο καιρός την Τρίτη 28 Μαρτίου: Θα δούμε μέχρι και χιόνια

Από την Τρίτη έρχεται η αισθητή αλλαγή του καιρού με τις θερμοκρασίες να πέφτουν απότομα και την κακοκαιρία να κάνει την εμφάνισή της και στην πρωτεύουσα φέρνοντας μέχρι και… χιόνια.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο «Από την Τρίτη έχουμε αλλαγή που θα επηρεάσει πρόσκαιρα όλη τη χώρα. Θα βρέξει και στην Αθήνα. Θα υπάρξει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και θα υπάρξει κι άλλο κρύο. Εκεί που χθες είχε 25 βαθμούς αύριο θα έχει 16, δηλαδή οκτώ με δέκα βαθμούς κάτω. Στην Αθήνα θα καταλάβουμε την κακοκαιρία από το βράδυ της Τρίτης

Χαρακτηριστικό της γρήγορης κακοκαιρίας θα είναι και οι θυελλώδεις άνεμοι. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο μετεωρολόγος: «Θα έχουμε θυελλώδεις ανέμους 8 με 9 μποφόρ στο Ιόνιο και τοπικά 8 μποφόρ στο βόρειο και νότιο Αιγαίο. Θα φυσήξει για τα καλά και στην Αθήνα».

Αυτό που προκαλεί εντύπωση περισσότερο από όλα είναι ότι μετά από τις υψηλές αυτές θερμοκρασίες ξαφνικά θα δούμε ξανά χιόνια και παγετό. «Θα χιονίσει σε ηπειρωτικές περιοχές της χώρας πρόσκαιρα. Για παράδειγμα στα ορεινά του Καπερνησίου, στον Παρνασσό ακόμα και στα ορεινά της Εύβοια ενώ πρόσκαιρα θα πέσει χιόνι και στην Πάρνηθα».

Οι κίνδυνοι της κακοκαιρίας «εξπρές»

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλο δεν θα υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα από τις βροχοπτώσεις.

Αν και από την Τετάρτη θα έχει ήλιο στα ηπειρωτικά, η θερμοκρασία στην βόρεια Ελλάδα θα φτάσει μέχρι και τους -4 βαθμούς Κελσίου. Οι πολικές αυτές θερμοκρασίες είναι επικίνδυνες για τα φυτά που μόλις άνθισαν λόγω της άνοιξης. Ο παγετός μπορεί να κάψει τα δέντρα αυτά.

«Αντίο» χειμώνα

Η ξαφνική αλλαγή του καιρού φαίνεται να προβληματίζει αρκετούς πολίτες που θεώρησαν ότι το καλοκαίρι πλέον είναι μονόδρομος και δεν θα κρυώσουμε ξανά με την άνοιξη να έχει κάνει για τα καλά ποδαρικό.

Ο φόβος λοιπόν επιστροφής του χειμώνα τελειώνει οριστικά με την κακοκαιρία αυτή. «Από την Πέμπτη 30 Μαρτίου έρχεται ξανά η άνοιξη. Αυτό ήταν. Θα έχει πάνω από 20 βαθμούς και το Σάββατο 1η Απριλίου θα έχει 23 βαθμούς».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ