Νέα Υόρκη: Ανατροπή στον μυστηριώδη θάνατο διάσημης σχεδιάστριας μόδας


Η 35χρονη ανερχόμενη σχεδιάστρια μόδας που έντυσε τη Laidy Gaga, βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της, πριν από 8 μήνες – Το ιατροδικαστικό πόρισμα κάνει λόγο για “τοξικό” κοκτέιλ, ενώ υπάρχουν ανοιχτές άλλες 26 παρόμοιες υποθέσεις

Η Κάθριν Μαρί Γκάλαχερ, διεθνώς αναγνωρισμένη σχεδιάστρια μόδας, η οποία είχε συνεργαστεί και με την Λαίδη Γκάγκα, βρέθηκε νεκρή τον περασμένο Ιούλιο, μέσα στο διαμέρισμά της, στο Lower East Side του Μανχάταν.

Οχτώ μήνες μετά όλα ανατράπηκαν, καθώς η υπόθεσή της επισήμως μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα η Γκάλαχερ δηλητηριάστηκε με κοκτέιλ τοξικών ουσιών, συνδυασμένες με αλκοόλ, ανάμεσα στις οποίες και μία ναρκωτική ουσία που συνδέεται με θανάτους από υπερβολική δόση σε οκτώ πολιτείες από τα τέλη του 2020 έως τον Ιούνιο του 2021, σύμφωνα με το CDC.

Παράλληλα αποκαλύφθηκε ότι πιθανότατα το κίνητρο ήταν η ληστεία, καθώς ο δράστης πρώτα τη νάρκωσε και μετά τη λήστεψε, χωρίς ωστόσο να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ημέρα του θανάτου της, όταν έσπευσαν οι αστυνομικοί στο σπίτι της δεν κατέστησαν σαφές αν έλειπε κάτι από το εσωτερικό του.

Η μέθοδος, ωστόσο δεν είναι άγνωστη για τις αρχές, καθώς έχουν καταγραφεί άλλες δύο περιπτώσεις θανάτου με την τοξική δηλητηρίαση και σκοπό τη ληστεία.

Στη μία, επρόκειτο για έναν αγαπημένο κοινωνικό λειτουργό και στην άλλη ένας πολιτικός σύμβουλος που επισκέφτηκε την Ουάσιγκτον, ο οποίος πέθανε μυστηριωδώς το 2022 . Οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί άδειασαν αμέσως μετά. Για την υπόθεση συνελήφθη ένας άνδρας.

Ωστόσο, αν και επισήμως η υπόθεσή της δεν σχετίζεται με τις δύο προηγούμενες, συνδέεται με άλλες 26! συμπεριλαμβανομένων πέντε θανάτων στο Lower East Side.

Η οικογένεια της σε δήλωση στο NBC New York δήλωσε:«η απόφαση ανθρωποκτονίας που κοινοποιήθηκε από τον ιατροδικαστή σήμερα επιβεβαιώνει αυτό που γνωρίζαμε: Η Katie ήταν θύμα εγκλήματος. Κρατάμε αυτές τις πληροφορίες εν αναμονή της επίσημης απόφασης. Η κοινοποίηση αυτής της είδησης βοηθά ξεκαθαρίζουμε τα δεδομένα, απαιτούμε λογοδοσία και θρηνούμε πιο ανοιχτά».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ