Kαμίλα: Πώς επέλεξε να τιμήσει την εκλιπούσα πεθερά της, Ελισάβετ στο Βερολίνο


Βερολίνο: Η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς έλαμψε με μία σειρά από διαμάντια στο πρώτο της ταξίδι στο εξωτερικό ως βασιλική σύζυγος.

Η 75χρονη βασιλική σύζυγος παρευρέθηκε σε ένα κρατικό συμπόσιο στη Γερμανία το βράδυ της Τετάρτης (29/3) φορώντας την Greville Tiara και ένα περίτεχνο διαμαντένιο κολιέ που προηγουμένως ανήκε στην εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Συνδύασε τα ιδιαίτερα κομμάτια με εξίσου πολυτελή διαμαντένια σκουλαρίκια και ένα ασορτί βραχιόλι. Ντυμένη με ένα μακρυμάνικο φόρεμα με ασημένια κεντήματα στο πλευρό του βασιλιά Καρόλου Γ’. Ο βασιλιάς επέλεξε ένα σμόκιν με φράκο και λευκό παπιγιόν για το δείπνο στο Βερολίνο. Το βασιλικό ζεύγος πόζαρε για φωτογραφίες στο πλευρό του προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταινμάγιερ και της συζύγου του, Έλκε Μπουντεμπέντερ προτού πάει μέσα στο παλάτι για να συναντηθεί με την πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Το ταξίδι σηματοδοτεί επίσημα τη νέα θητεία του ζευγαριού στη βασιλεία της Βρετανίας μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ στις 8 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 96 ετών. Από τότε, η βασιλική σύζυγος έχει βρει τρόπους να τιμήσει την πεθερά της με τις επιλογές μόδας της. Η Καμίλα έκανε μια τολμηρή μπλε εμφάνιση αυτόν τον μήνα για τον ετήσιο εορτασμό της Ημέρας της Κοινοπολιτείας στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, επιλέγοντας μια καρφίτσα με νόημα για την ετήσια εκκλησιαστική λειτουργία.

Στόλισε τη μονόχρωμη εμφάνισή της με μια τεράστια καρφίτσα από ζαφείρι και διαμάντι, η οποία ανήκε επίσης στη βασίλισσα Ελισάβετ II. Το εντυπωσιακό κομμάτι φορούσε συχνά η βασιλομήτωρ και χρονολογείται από την αυτοκράτειρα της Ρωσίας, Μαρία Φεοντόροβναστα τέλη του 1800, σύμφωνα με τον Maxwell Stone από τον βρετανικό οίκο κοσμημάτων, Στίβεν Στόουν.

Ο Στόουν υπολόγισε ότι η καρφίτσα «αξίζει 680.000 δολάρια» και «περιέχει 18 μεγάλα διαμάντια γύρω από ένα μικρότερο, λεπτομερές χρυσό σκηνικό, με μεγάλα ζαφείρια στο κέντρο». Ο κοσμηματοπώλης είπε ότι η επιλογή του κομματιού ήταν «μια συγκλονιστική επιλογή από την Camilla, καθώς είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει χώρα το γεγονός μετά τον θάνατο της βασίλισσας τον Σεπτέμβριο».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ