Σώτη Τριανταφύλλου: Έμενα στην ίδια σοφίτα που έμενε η Μαρία Κιουρί στο Παρίσι [vid]


Καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ ήταν σήμερα, Παρασκευή η δημοφιλής συγγραφέας, Σώτη Τριανταφύλλου, όπου και μίλησε για διάφορες πτυχές της ζωής της όπως το πέρασμά της από το Πανεπιστήμιο, για το πού έμενε σε μία συγκεκριμένη περίοδο και το πώς ένιωθε όταν έμενε εκεί, αλλά και για τις διαφορές που είχε όσο ήταν μικρότερη με το τώρα. Η Σώτη Τριανταφύλλου έχει «πλούσια» παρουσία τόσο στο κομμάτι της λογοτεχνίας, όσο και της ιστορίας καθώς έχει ειδικευτεί στον Ψυχρό Πόλεμο και αρκετά από τα βιβλία της σχετίζονται με τις ΗΠΑ και τη Σοβιετική Ένωση.

Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, για ένα διάστημα έμενε και στη σοφίτα του σπιτιού της Μαρί Κιουρί στο Παρίσι, της γνωστής φυσικού, όπου και βρέθηκε αρκετά τυχαία. «Ημουν τόσο βλαχαδερό που δεν ήξερα ότι στο Παρίσι υπάρχουν μεσίτες οι οποίοι και σε βοηθούν για να νοικιάσεις ένα διαμέρισμα. Και έτσι πήρα τους δρόμους για να βρω τα ενοικιαστήρια και βρήκα ένα σπιτάκι στον έκτο όροφο -χωρίς ασανσέρ βέβαια- δώμα βέβαια και αρκετά μικρό όπου και έμαθα ότι εκεί έμενε και η Μαρί Κιουρί προτού παντρευτεί». Είπε, μάλιστα, ότι ήταν μεγάλη της τιμή που έμενε στο συγκεκριμένο δώμα και πρόσθεσε ότι εκείνη την περίοδο η παρουσία της στο Παρίσι «εξαντλήθηκε» απλά στις σπουδές.

«Στην δεκαετία του ΄80 βρισκόμουν στην Νέα Υόρκη. Ήταν πολύ άγρια τα πράγματα εκεί, δεν είχα καθόλου αίσθηση της αγριότητας. Θεωρώ ότι είναι τυχαίο ότι βγήκα ζωντανή. Η εγκληματικότητα ήταν πολύ υψηλή. Επειδή δεν φοβόμουν, δεν έκανα και αυτά που έπρεπε», είπε η Σώτη Τριανταφύλλου. Και συνέχισε: «Μια στιγμή ήμουν στο σπίτι μου, κάτω από το πάπλωμα και μπήκε κλέφτης από την καμινάδα. Έψαχνε με έναν φακό και εγώ ήμουν κρυμμένη. Έφυγε και έκλεισε και το παράθυρο. Σηκώθηκα πάνω και άρχισα να ουρλιάζω. Παρόλα αυτά πάλι δεν έβαλα μυαλό. Η ζωή μου βρισκόταν σε μεταβατική περίοδο τότε».

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ