Σινεμά: Ο «Δράκουλας» Νίκολας Κέιτζ, ο «Υπνωτιστής» Μπεν Άφλεκ και η ηθοποιός Σελίν Ντιόν


Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά την Πέμπτη 11 Μαΐου.

Μια νέα κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά, φέρνοντας πολλές και διαφορετικές ταινίες στα ελληνικά σινεμά.

Ξεχωρίζει η νέα ταινία δράσης/μυστηρίου του Μπεν Άφλεκ και η νέα horror κωμωδία του Νίκολας Κέιτζ σε ρόλο Κόμη Δράκουλα. Παράλληλα, Σελίν Ντιόν κάνει το κινηματογραφικό της ντεμπούτο, υποδυόμενη τον εαυτό της.

Ρένφιλντ (Renfield)

Σε αυτή τη σύγχρονη ιστορία του πιστού υπηρέτη του Δράκουλα, ο Νίκολας Χουλτ (Mad Max: Fury Road, X-Men) πρωταγωνιστεί ως Ρένφιλντ, o βασανισμένος βοηθός του πιο ναρκισσιστικού αφεντικού της ιστορίας, του Δράκουλα (ο βραβευμένος με Όσκαρ Νίκολας Κέιτζ). Ο Ρένφιλντ αναγκάζεται να προμηθεύει με θηράματα τον κύριό του και να του προσφέρει ό,τι ζητήσει, ανεξάρτητα από το πόσο ευτελές είναι. Αλλά τώρα, μετά από αιώνες σκλαβιάς, ο Ρένφιλντ είναι έτοιμος να δει αν υπάρχει ζωή έξω από τη σκιά του Άρχοντα του Σκότους. Αν μπορεί να καταλάβει πώς να τερματίσει την εξάρτησή του…

Γουίνι το Αρκουδάκι: Αίμα και Μέλι (Winnie the Pooh: Blood and Honey)

Αφού ο Κρίστοφερ Ρόμπιν αφήνει πίσω τους φίλους του, τον Γουίνι το Αρκουδάκι και το Γουρουνάκι, για να πάει στο κολέγιο, εκείνοι αναγκάζονται να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους προκειμένου να επιβιώσουν. Καθώς αισθάνονται θυμωμένοι και εγκαταλελειμμένοι, οι δυο τους σύντομα αγριεύουν και βρίσκουν μια νέα πηγή τροφής, το αίμα. Με αυτή τη νέα, ακόρεστη λαχτάρα, επιδίδονται σε μια βάναυση δολοφονική μανία, ξεκινώντας από τον Κρίστοφερ Ρόμπιν.

Η ταινία δρομολογήθηκε αφότου έληξαν το 2022 τα πνευματικά δικαιώματα του πρώτου βιβλίου «Γουίνι το Αρκουδάκι», που δημοσιεύθηκε το 1926. Η κυκλοφορία της ταινίας ακυρώθηκε στο Χονγκ Κονγκ, χωρίς να δοθεί εξήγηση για την απόσυρση της.

Υπνωτιστές (Hypnotic)

Ο Μπεν Άφλεκ πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ.

Αποφασισμένος να βρει την εξαφανισμένη κόρη του, ο ντετέκτιβ Ντάνι Ρουρκ βρίσκεται εγκλωβισμένος σε μία σειρά γεγονότων, ενώ παράλληλα ερευνά μια σειρά από ληστείες τραπεζών. Θα φτάσει να αμφισβητήσει τα πιστεύω του και όσα γνωρίζει μέχρι τώρα για τα πάντα και τους πάντες, στον κόσμο του.

Με τη βοήθεια της Νταϊάνα Κρουζ, μίας προικισμένης μέντιουμ, ο Ρουρκ καταδιώκει και καταδιώκεται ταυτόχρονα από έναν φονικό άνδρα -τον μοναδικό άνθρωπο που πιστεύει ότι κρατά το κλειδί για την εύρεση του χαμένου κοριτσιού- μόνο για να ανακαλύψει περισσότερα από όσα περίμενε.

Αγάπη, Ξανά (Love Again)

Πώς θα σου φαινόταν αν ένα τυχαίο μήνυμα στο κινητό οδηγούσε στον έρωτα της ζωής σου; Σε αυτήν την ρομαντική κομεντί, η Mira Ray, ενώ βρίσκεται σε βαθύ πένθος μετά το θάνατο του αρραβωνιαστικού της, στέλνει μία σειρά από ρομαντικά μηνύματα στον παλιό αριθμό του, χωρίς να ξέρει ότι ο αριθμός αυτός έχει μεταφερθεί στο νέο εταιρικό τηλέφωνο του Rob Burn. Ο δημοσιογράφος Rob εντυπωσιάζεται από την ειλικρίνεια σε αυτά τα όμορφα κι εξομολογητικά μηνύματα. Όταν του αναθέτουν να γράψει ένα άρθρο για τη Celine Dion (που υποδύεται τον εαυτό της στον πρώτο της κινηματογραφικό ρόλο), ζητάει τη βοήθειά της προκειμένου να βρει έναν τρόπο να συναντήσει την Mira από κοντά… και να της κλέψει την καρδιά.

Το Καλύτερο Παιχνίδι του Κόσμου (Le nouveau jouet)

Ο Σαμί για να καλύψει τις ανάγκες της οικογένειας του αναλαμβάνει – πολύ απρόθυμα – δουλειά ως νυχτοφύλακας, σε ένα πολυκατάστημα με είδη πολυτελείας. Ο Φιλίπ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Γαλλία. Ψυχρός, αναίσθητος, από τότε που πέθανε η σύζυγός του, αφοσιωμένος εξ ολοκλήρου στην επιχείρησή του. Ο Αλεξάντρ – ο μοναχογιός του και κληρονόμος ολόκληρης της περιουσίας του – κρατά τον πατέρα του σε απόσταση, και συμπεριφέρεται ως γνήσιο κακομαθημένο πλουσιόπαιδο. Για τα γενέθλιά του γιου του, ο Φιλίπ ανοίγει το τμήμα παιχνιδιών του καταστήματος όπου εργάζεται ο Σαμί, λέγοντας στον Αλεξάντρ ότι μπορεί να πάρει ό,τι θέλει. Ο Αλεξάντρ, επιλέγει… τον Σαμί!

Βασισμένο στην κλασική κωμωδία Le Jouet, η ταινία είναι μια ξεκαρδιστική, συγκινητική και μεγαλόκαρδη κωμωδία, για τα πράγματα στη ζωή που δεν μπορούν να αγοραστούν με χρήματα.

Η Ελα Μπέλα και τα Μυστικά της (Ella Bella Bingo)

Η Έλλα Μπέλλα Μπίνγκο μαθαίνει πως ο καλύτερός της φίλος, ο Χένρυ, δεν έχει πάει ποτέ σε τσίρκο, και αποφασίζει να του φτιάξει ένα! Η ενθουσιασμένη Έλλα Μπέλλα περιμένει πώς και πώς ότι το νούμερό της στην παράσταση θα την κάνει το επίκεντρο της προσοχής. Σκοπεύει να δείξει σε όλους ένα φανταστικό, μαγικό κόλπο: Θα κάνει τον Χένρυ να εξαφανιστεί! Τη μέρα όμως που το τσίρκο είναι έτοιμο για την παράσταση, ένα νέο παιδί, ο Τζώνι, μετακομίζει στη γειτονιά. Έρχεται με μια καταπληκτική ιδέα, να κάνουν μαζί με τον Χένρυ ένα – καθηλωτικό – ποδηλατικό κόλπο. Ο Χένρυ τον θαυμάζει τόσο πολύ, που η Έλλα Μπέλλα νιώθει πως κινδυνεύει να χάσει τον καλύτερό της φίλο. Η αγανάκτησή της μεγαλώνει ακόμα περισσότερο όταν ο Τζώνι δίνει στον Χένρυ ένα καινούριο ποδήλατο. Η Έλλα Μπέλλα δεν μπορεί να αντέξει ούτε λεπτό παραπάνω και λέει στον Χένρυ πως θα πρέπει να διαλέξει, ή αυτή ή τον Τζώνι. Στην ιδεά πως θα πληγώσει κάποιον, ο Χένρυ το σκάει… Εξαφανίζεται στ’ αλήθεια! Η Έλλα Μπέλλα πλέον δεν έχει άλλη επιλογή. Πρέπει να ψάξει για τον φίλο της μαζί με τον εχθρό της, τον Τζώνι. Πρέπει, ενωμένοι, να καταφέρουν να βρουν τον Χένρυ. Η Έλλα πρέπει να σώσει το τσίρκο, αλλά πάνω απ’ όλα πρέπει να σώσει τη φιλία τους. Τα παιδιά θα κάνουν μαζί ένα ταξίδι, όπου και οι τρεις τους θα γνωρίσουν την πραγματική μαγεία της φιλίας.

Τηλεφώνησε στην Τζέιν (Call Jane)

Η ταινία επικεντρώνεται στην ιστορία της «Τζέιν», μιας παράνομης ομάδας γυναικών που κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ’60 στο Σικάγο, ενώθηκαν και διεκπεραίωσαν ασφαλείς και εγγυημένες αμβλώσεις σε περίπου 12.000 γυναίκες και κορίτσια.

Η Τζόι ζει στα προάστεια με τον σύζυγο της και την πανέξυπνη έφηβη κόρη της. Η ευτυχισμένη ζωή της με την οικογένεια της και την κολλητή της φίλη Λάνα διαταράσσεται από μια πολυαναμενόμενη εγκυμοσύνη η οποία όμως καταλήγει να απειλεί την ζωή της.

Η Τζόι και ο άντρας της Γουίλ αιτούνται την νόμιμη διακοπή της εγκυμοσύνης. Όταν το συμβούλιο των γιατρών αποφαίνεται αρνητικά λέγοντας στην Τζόι ότι πρέπει να ρισκάρει, ο Γουίλ πέφτει σε απόγνωση. Η Τζόι, απελπισμένη ότι δεν θα καταφέρει να δει την κόρη της να μεγαλώνει, ανακαλύπτει τυχαία την «Τζέιν».

Η ομάδα, καθοδηγούμενη από την αφοσιωμένη και συμπονετική Βιρτζίνια, καταφέρνει να σώσει την ζωή της Τζόι αλλά και να της δώσει έναν ακόμα σκοπό ζωής. Τις ώρες που η κόρη της είναι στο σχολείο και ο άντρας της στην δουλειά, η Τζόι εισέρχεται στην ομάδα και η ζωή της σαν ακτιβίστρια ξεκινάει.

Αρχικά οι εξορμήσεις της για να βοηθήσει άλλες γυναίκες ή να συναντήσει τον γιατρό Ντιν, τον μοναδικό προμηθευτή φαρμάκων της ομάδας, μένουν κρυφές αλλά όταν οι δράσεις της αρχίζουν να συγκρούονται με τον παραδοσιακό ρόλο της ως νοικοκυρά θα πρέπει να αποφασίσει ποιον δρόμο θα ακολουθήσει.

Επιστροφή στη Σεούλ (Return to Seoul)

Παρορμητικό, ενδοσκοπικό ταξίδι στις ρίζες και την ανάγκη μας να τις εξερευνήσουμε, που οδηγεί σε πολλές διαφορετικές ζωές που αναζητούν συνδετικό κρίκο.

Ας Ξημερώσει Ειρήνη (Vayehi Boker)

Ο Σάμι νόμιζε ότι βρήκε τη θέση του στη ζωή, αλλά στη συνέχεια, χωρίς κανέναν λόγο, το αραβικό χωριό όπου μεγάλωσε περιβάλλεται ξαφνικά από ένα δυσοίωνο τείχος. Τώρα είναι αναγκασμένος να ασχοληθεί με ζητήματα ταυτότητας και εθνικού ανήκειν.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ