Θλιβερό: Στα «αζήτητα» για 40 ημέρες η σορός ενός άνδρα στο Βόλο


Στα … «αζήτητα» του Νοσοκομείου Βόλου για σαράντα πλέον ημέρες, βρίσκεται η σορός ενός 87χρονου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, κανείς από τους πλησιέστερους συγγενείς (δεν υπάρχουν συγγενείς κοντινού βαθμού), δεν δέχεται, να αναλάβει τα πρακτικά θέματα της κηδείας του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η σορός του παραμένει στο ψυγείο του Νοσοκομείου, μετά το θάνατό του από εγκεφαλικό, ενώ κανείς από τους συγγενείς του, που ενημερώθηκαν για τον θάνατό του, δεν φέρεται να ενδιαφέρθηκε για την ταφή του, παρά το γεγονός ότι όσο ο ίδιος βρίσκονταν εν ζωή, διέθετε σύνταξη, αλλά και στέγη.

Αν και ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί στο παρελθόν, αφορούσαν συνήθως ανθρώπους, που είτε δεν είχαν συγγενείς, είτε ήταν αγνώστου ταυτότητας, είτε άποροι.

Δεν υπήρξε ωστόσο περίπτωση ανθρώπου που είχε, τόσο τα χρήματα, όσο και το συγγενικό περιβάλλον και να μην υπάρχει ανταπόκριση για την κηδεία!

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Νοσοκομείου, μερίμνησαν σύμφωνα με πληροφορίες, να ενημερώσουν πλέον και τις υπόλοιπες συναρμόδιες υπηρεσίες, όπως την Αστυνομία και την Εισαγγελία, ενώ μέριμνα για το θέμα, επέδειξε και η τοπική εκκλησία, όταν της γνωστοποιήθηκε, με παρέμβαση πλέον του «Εσταυρωμένου», που δίνει όμως και την οικονομική πτυχή του ζητήματος, καθώς εάν κανείς από όσους είχαν πιθανόν δικαίωμα χρήσης και διαχείρισης της περιουσίας του, δεν προχωρήσει στην κηδεία, τότε θα πρέπει να εξευρεθούν χρήματα από άλλη πηγή για τα πρακτικά.

 

ΠΗΓΗ magnesianews.gr



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ