Οι πολύχρωμοι σκίουροι της Ινδίας (pics)


Το συνηθέστερο χρώμα του τριχώματος των σκίουρων είναι το καφέ, ωστόσο στην Ινδία εντοπίζεται το είδος Ratufa indica, που ξεχωρίζει για το πολύχρωμo τρίχωμά του και το μεγάλο μέγεθος του σώματός του.

Οι σκίουροι αυτού του είδους εντυπωσιάζουν με την πολύχρωμη γούνα τους, σε αποχρώσεις του μπεζ, του καφέ και του κόκκινου. Τα σώματα των συγκεκριμένων σκίουρων φτάνουν σε μήκος τα 36 εκατοστά και μπορεί να ζυγίζουν μέχρι 2,2 κιλά.

Οι σκίουροι Ratufa indica εντοπίζονται συχνά στις κορυφές των δέντρων και όχι στο έδαφος, ψάχνοντας για καρύδια, φρούτα και καρπούς γιατί μακριά από το έδαφος νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ωστόσο, από τη στιγμή που βρίσκονται πάνω στα δέντρα θα έπρεπε να είναι εύκολη λεία για τα αρπακτικά πτηνά… τα οποία όμως ξεγελούν με την πολύχρωμη γούνα τους, που τους βοηθά να γίνονται ένα με το φυσικό περιβάλλον.

Perierga.gr - Οι πολύχρωμοι και μεγαλόσωμοι σκίουροι της Ινδίας

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι στο σκοτεινό υπόβαθρο ενός πυκνού δάσους, τα σκούρα χρώματα του τριχώματος του σκίουρου εξυπηρετούν στην άμεση προσαρμογή του με το περιβάλλον.

Σπανίως οι σκίουροι του είδους αυτού παρατηρούνται σε ζεύγη, δηλαδή μόνο κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων αναπαραγωγής τους, για την οποία οι επιστήμονες δεν έχουν πολλές πληροφορίες.

Perierga.gr - Οι πολύχρωμοι και μεγαλόσωμοι σκίουροι της Ινδίας

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ