5 Σκέψεις που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε ένα χωρισμό

Κάθε φορά που τελειώνει μια σχέση, είτε ερωτική είτε φιλική, νιώθουμε την απώλεια του άλλου, βιώνουμε το αίσθημα της απουσίας και ίσως νιώθουμε τύψεις ή ακόμα και απελπισία για την κατάσταση.

Κατά την διάρκεια αυτής της έντονης συναισθηματικής φόρτισης είμαστε πολύ ευάλωτοι συναισθηματικά και λειτουργούμε με μια συστολή. Αργότερα ακολουθούν συναισθήματα θυμού και αμφισβήτησης.

Ανεξάρτητα με το πόσο έντονα νιώθουμε όλη αυτή την κατάσταση και τον τρόπο που θα επιλέξουμε να τη διαχειριστούμε, δεν πρέπει να χάσουμε τον αυτοσεβασμό μας και να υποβαθμίσουμε την αυταξία μας.

Σε αυτή τη λίστα θα παραθέσουμε 10 σκέψεις για να ανακαλέσουμε στο μυαλό μας αν ποτέ βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να χωρίσουμε από το σύντροφό μας.

1.Ο πόνος του χωρισμού είναι πραγματικός
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγαν επιστήμονες του πανεπιστημιου Κολούμπια στις ΗΠΑ σχετικά με την απόκριση του εγκεφάλου εθελοντών μετά από χωρισμό με τη σχέση τους χρησιμοποιώντας μαγνητικό τομογράφο (fMRI), ανακάλυψαν πως όταν έδειχναν στους συμμετέχοντες φωτογραφίες με τους πρώην συντρόφους τους, ο εγκέφαλός τους διεγειρόταν σαν να είχε εκτεθεί σε σωματικό πόνο.

Μπορεί εμφανώς το σώμα να μην έχει κάποιο φυσικό τραύμα, αλλά το μυαλό αντιλαμβάνεται αυτό που νιώθουμε σαν σωματική κάκωση. Και όπως σε κάθε τραύμα, ο οργανισμός μας χρειάζεται κάποιο χρόνο για να επουλώσει την πληγή, έτσι και στο χωρισμό ο χρόνος είναι ο βασικότερος καταλύτης της ίασης. Στο τέλος η καρδιά και το μυαλό θα επουλωθούν.

Αυτό που λένε πως ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός, ισχύει στο έπακρο, αλλά μην βάζετε διορίες και χρονικά όρια και πιέζετε τον εαυτό σας. Σε δύσκολες περιπτώσεις θα πρέπει να εφοδιάζεστε με υπομονή. Δεν χρειάζεται να βιάζεστε και να εκβιάζετε τα θετικά αποτελέσματα να έρθουν νωρίτερα από την ώρα τους.

2. Ο εαυτός σας αξίζει μια καλύτερη σχέση

Συνήθως μετά το χωρισμό αρχίζουμε να αμφισβητούμε αξίες του εαυτού μας. Στο νου μας έρχονται ερωτήματα όπως “Έκανα κάτι άσχημο; Μήπως δεν ήμουν αρκετά καλή για το σύντροφό μου;” Όλες αυτές οι σκέψεις τείνουν να υποβαθμίζουν την αυταξία μας.

Ο εαυτός μας αξίζει περισσότερο από μια σχέση που βαδίζει στο τέλος της. Τις περισσότερες φορές η αποτυχία της σχέσης δεν έχει να κάνει με τα πεπραγμένα των δύο συντρόφων, αλλά με τη σύγκρουση των διαφορετικών προσωπικοτήτων. Μια σχέση είναι μια συλλογή εμπειριών και μαθημάτων ζωής και όχι η στατική εικόνα μιας τελειότητας.

Έτσι, λοιπόν, αντί να πιέζετε με ερωτήσεις τον εαυτό σας αναζητώντας τα λάθη και τις ελλείψεις του, επικεντρωθείτε στο τι μάθατε από τη σχέση κατά τη διάρκειά της και τώρα που τέλειωσε. Τι μάθατε για τη ζωή από την συνύπαρξή σας με το άλλο άτομο;

Κατά τη διάρκεια αυτής της ανασκόπησης δώστε βαρύτητα στις καλές στιγμές και στα θετικά μηνύματα αυτής της συνύπαρξης με τον πρώην σύντροφό σας. Αυτές είναι οι στιγμές που θα κρατήσετε και θα επιτρέψετε να εμπνεύσουν τους μελλοντικούς δεσμούς σας με τα καινούργια άτομα που θα καλοδεχθείτε στη ζωή σας. Τις άσχημες πτυχές του χωρισμού αντιμετωπίστε τες με ψυχραιμία και μην αφήνετε τις συναισθηματικές πληγές που αντικατοπτρίζει ο πρώην σύντροφός σας να θεμελιώσουν την μελλοντική σας σχέση.

3. Είναι καιρός για μια συναισθηματική επανεκκίνηση
Καταλαβαίνω πως ο κόσμος σας έχει μόλις καταρρεύσει και αυτό είναι πολύ σκληρό και δύσκολο να το χειριστείτε όσο είναι ακόμα νωπό. Κάντε ένα βήμα πίσω και δείτε τη μεγάλη εικόνα αυτής της κατάστασης. Στην ουσία, όλα μπορεί να έχουν γίνει στάχτη, αλλά από κάτω κάτι είναι έτοιμο να αναγεννηθεί.

Φύγατε από έναν άνθρωπο που δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει τα χαρίσματα και τα συναισθήματά σας, τώρα θέλετε να γίνετε ευτυχισμένοι και δημιουργικοί ξανά. Καταγράψτε μια λίστα δραστηριοτήτων που θέλατε να κάνετε, αλλά ο σύντροφός σας δεν σας στήριξε ή δεν έδειχνε ενδιαφέρον. Αρχίστε να κάνετε όλα αυτά τα πράγματα που θα σας γεμίσουν χαρά και θα θρέψουν τον εαυτό σας.

Όσο είμαστε σε μια σχέση τείνουμε να παραμελούμε τον εαυτό μας και να κάνουμε θυσίες ώστε να ικανοποιήσουμε τον σύντροφό μας και να κεντρίζουμε το ενδιαφέρον του. Να λοιπόν χρόνος να φροντίσουμε περισσότερο τον εαυτό μας. Να διακοσμήσουμε το σπίτι μας όπως μας αρέσει, να φτιάξουμε τα μαλλιά μας και να ντυθούμε με το δικό μας γούστο και να αρχίσουμε επιτέλους αυτά τα μαθήματα ζωγραφικής που θέλαμε από καιρό.

4. Δεν είναι απαραίτητο να βρείτε άμεσα ένα νέο σύντροφο
Σίγουρα υπάρχει θλίψη και η πληγή είναι βαθιά μέσα στην καρδιά. Μην βασίζεστε στα συναισθήματα κάποιου νέου συντρόφου να γεμίσει αυτά τα κενά. Η θεραπεία θέλει χρόνο και η βιασύνη εύρεσης μιας καινούργιας σχέσης δεν θα λειτουργήσει επουλωτικά. Μια σχέση είναι το περιτύλιγμα και όχι η ουσία της συναισθηματικής πληρότητας.

Η επούλωση των πληγών προϋποθέτει ένα στάδιο ωρίμανσης. Τα συναισθήματα θα αναδειχθούν με ένα παραγωγικό τρόπο προς τα έξω. Δραστηριότητες όπως περπάτημα, κολύμβηση, γιόγκα, διαλογισμός, ορειβασία βοηθάνε να απεμπλακούμε από τις αρνητικές σκέψεις που κατακλύζουν τη σκέψη μας όταν μένουμε μόνοι στο σπίτι και θυμόμαστε πράγματα και καταστάσεις τις προηγούμενης σχέσης.

Αρχίστε να κρατάτε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης προς τον εαυτό σας. Καταγράψτε καθημερινά τρία πράγματα που κάνατε σωστά μέσα στη μέρα. Αυτό θα λειτουργήσει σαν αντιπερισπασμό στην εμμονή του στοχασμού πάνω στο τέλος της παλιάς σχέσης. θα εκπλαγείτε πόσο καλύτερα θα αισθανθείτε!

5. Αγάπησε τον εαυτό σου και όλοι θα αναγνωρίσουν τη γοητεία σου
Στην παλιά σας σχέση επενδύσατε συναισθήματα, δώσατε την αγάπη σας και μάθατε πώς να θρέφετε μια σχέση. Γιατί να μην κάνετε κάτι παρόμοιο για να θρέψετε τη σχέση σας με τον εαυτό σας. Μια ψυχολογική ανάταση θα έχει αντίκτυπο στο πως σας βλέπουν οι άλλοι. Όταν αρχίσετε να δίνετε στον εαυτό σας αυτό το είδος αγάπης και προσοχής, ο κόσμος ανοίγει και καλοδέχεται την υπέροχη φύση σας. Τώρα πλέον είστε ο καλύτερος υποψήφιος για αγάπη.

Ξέρεις τον εαυτό σου καλύτερα από τον οποιοδήποτε. Επένδυσες στην καλλιέργειά σου, στις δεξιότητες και τα ταλέντα σου και κατάφερες πολλά, γιατί να αφήσεις ένα χωρισμό να γκρεμίσει όσα έχτισες μέσα σου.

Μη μπερδεύεστε, η αγάπη για τον εαυτό μας δεν είναι το ίδιο με τον εγωισμό. Είναι η καθαρή ενέργεια αγάπης που μπορεί να φωτίσει τη ψυχή μας, να επιφέρει την κάθαρση και να επουλώσει την πληγή στη καρδιά μας.

Οι σχέσεις είναι ρευστές. Οι χωρισμοί, τα διαζύγια η απώλεια του αγαπημένου προσώπου είναι γεγονότα που εκκινούν αλλαγές στη ζωή μας. Θρηνήστε μια τέτοια απώλεια, πάρτε τον χρόνο σας, αφήστε το χρόνο να θεραπεύσει τις πληγές και να ενώσει τα σπασμένα κομμάτια της καρδιάς σας. Ξεκινήστε να φροντίζετε τον εαυτό σας, να του δείχνετε ότι τον αγαπάτε έμπρακτα, γίνετε ένα με τη φύση.

Σωματικά, συναισθηματικά και πνευματικά θα αισθανθείτε την ανάταση και την αυτοπεποίθηση που έχετε ανάγκη και δικαίως αξίζετε. Συνδεθείτε και επανενωθείτε με φίλους και την οικογένειά σας για να σας βοηθήσουν σε αυτό. Να ξέρετε πως δεν είστε μόνοι σε αυτό.

«Μία από τις καλύτερες στιγμές για να καταλάβεις τον εαυτό σου, να καθορίσεις ποιος είσαι και τι θέλεις πραγματικά από τη ζωή είναι εκείνη αμέσως μετά το χωρισμό.»

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Είμαι η Χάνα Θέλω να ευχαριστήσω τον Dr.Pellar που μου έδωσε πίσω τον πρώην φίλο μου μέσα σε 48 ώρες. Όταν ο εραστής μου με άφησε, ήμουν τόσο κουρασμένος και απογοητευμένος προτού έψαξα βοήθεια στο Διαδίκτυο και είδα τόσες πολλές καλές συνομιλίες για τον Dr.Pellar και αποφάσισα να το δοκιμάσω και ήρθα σε επαφή μαζί του και του εξήγησαν τα προβλήματά του και έδωσε Του η μαγεία της αγάπης για μένα που χρησιμοποιώ για να πάρω την αγάπη μου επέστρεψε. Εάν θέλετε να επαναφέρετε τον εραστή σας, επικοινωνήστε με τον Dr.Pellar μέσω email στη διεύθυνση drpellar@gmail.com

 2. Έχετε ακούσει για έναν σπουδαίο άντρα που ονομάζεται Dr.Sango, είναι ασιατικός ξόρκι, το πρόβλημα που είχα στο γάμο μου με οδήγησε σε αυτόν. Είμαι 51 ετών, ο γάμος μου ήταν κάποτε σε χάος επειδή είχα παντρευτεί για 10 χρόνια χωρίς να μπορέσω να συλλάβω για τον σύζυγό μου, και ένα βράδυ μου είπε ότι ήθελε να χωρίσει, έφυγε από το σπίτι εκείνο το βράδυ μετά Της ζήτησα να πάρει μερικά από τα πράγματα της, αλλά όλες οι εκκλήσεις μου έπεσαν στα κωφά αυτιά και έσπασε την καρδιά μου επειδή έψαχνα βοήθεια από διαφορετικές πηγές, αλλά τίποτα δεν λειτούργησε για μένα. Έκανα περιήγηση σε μια σελίδα στο Facebook όταν είδα μια γυναίκα να μαρτυρεί τον τρόπο με τον οποίο ένας τροχίσκος που ονομάζεται Δρ Ajayi την βοήθησε να ανακτήσει τον άνδρα της μετά από 5 χρόνια χωρισμού, οι επαφές της εγκαταλείφθηκαν από την κυρία, τους έχω πάρει και έκανα επαφή ο τροχίσκος, δεν απάντησε αμέσως, αλλά όταν το έκανε τελικά, του εξήγησα και μου ζήτησε επίσης μερικές ερωτήσεις τις οποίες απάντησα μετά την ενότητα, μου είπε τι να κάνω και μου υποσχέθηκε ότι ο σύζυγός μου θα έρθει σπίτι μέσα 24 ώρες μόλις γίνουν τα απαραίτητα πράγματα, συμμορφώθηκα με τα πάντα όπως μου είπαν, πιστέψτε με, ήμουν έκπληκτος όταν ο σύζυγός μου επέστρεψε στο σπίτι μετά από μήνες διαχωρισμού και κάλυψε τα πάντα που ο Dr.Sango μου έδωσε φυτικά φάρμακα, γέννησα δίδυμα , πραγματικά τσιμέντα εγώ και ο σύζυγός μου, και όλες οι ευχαριστίες μας πηγαίνουν στον Dr.Sango για τις υπέροχες ορθογραφικές του δυνάμεις και ανακαλύπτω επίσης ότι βοήθησε το όμορφο χτύπημα από άλλους ανθρώπους, οπότε αν περνάτε δύσκολες στιγμές στη σχέση σας και θέλετε μια βιώσιμη ζωή contac με τη λύση Dr.Sango στο ηλεκτρονικό του μήνυμα spspialialcaster937@gmail.com

 3. Η σύζυγός μου και εγώ είμαστε παντρεμένοι τα τελευταία 15 χρόνια και έχουμε μια όμορφη 12χρονη κόρη. Καθ ‘όλη τη διάρκεια ήταν μια ερωτική σχέση και πραγματικά δεν αγαπώ κανέναν στον κόσμο περισσότερο από ότι την αγαπώ.

  Είχαμε μια δύσκολη ζωή στην αρχή με οικονομικά προβλήματα, αλλά τώρα τα έχουμε περάσει και ζούμε μια πολύ άνετη ζωή τα τελευταία 5 χρόνια. Περάσαμε πολύ χρόνο μαζί και είχαμε πραγματικά μηδενικά προβλήματα πριν από ένα χρόνο.

  Τον περασμένο Ιούλιο, πήγαμε σε ένα ξενοδοχείο για ένα σαββατοκύριακο και όταν επιστρέψαμε, η σύζυγός μου μου εξομολογήθηκε να κλαίει ότι είχε αρχίσει να καπνίζει. Αντέδρασα πολύ άσχημα (τώρα καταλαβαίνω) και προσπάθησα να την ωθήσω να παραιτηθεί, πάντα επειδή με νοιάζει. Πέρυσι είχαμε 6 περιστατικά όπου είχαμε πάντα μεγάλες μάχες για τον ίδιο λόγο. Ενώ δεν καπνίζει στο σπίτι, καπνίζει στη δουλειά. Τα σαββατοκύριακα επισκέφτηκε ένα αγαπημένο πρόσωπο που ζει κοντά στο σπίτι μας όπου πήγαινε για μισή ώρα, για να καπνίσει.

  Τα Σαββατοκύριακα μας ήταν αγχωτικά λόγω της συνήθειας της ΝΔ και πριν από ένα μήνα πήρε τα πράγματα της, νοίκιασε ένα διαμέρισμα και μετακόμισε εκεί. Ήμουν έξω με την κόρη μου όταν συνέβη αυτό και όταν επέστρεψα στο σπίτι και είδα τα χαμένα πράγματα, βασικά έπεσα. Για 2-3 εβδομάδες έκανα όλα τα λάθη να ικετεύω και να κλαίω, αλλά η καρδιά της ήταν τόσο σκληρή που δεν μπορούσα να πιστέψω πώς με φρόντιζε.

  Την περασμένη εβδομάδα αποφάσισα να κάνω διακοπές με την κόρη μου. Η σύζυγός μου δεν επικοινωνεί καθόλου αυτήν την περασμένη εβδομάδα, αλλά έρχεται σε επαφή με την κόρη μας το πρωί και τη νύχτα στέλνοντάς της μήνυμα, έκανα ό, τι μπορούσα για να την επιστρέψω αλλά ξέρω τον τρόπο .. πριν από 2 μήνες ήμουν μέσω άρθρο στο Διαδίκτυο προτού δει μια γυναίκα να μοιράζεται ευγνωμοσύνη για έναν ισχυρό άνδρα που την βοηθά να φέρει ειρήνη στο σπίτι της, με εντυπωσίασε τόσο πολύ η μαρτυρία και αποφάσισα να το δοκιμάσω. Εξηγώ όλο το πρόβλημα, ο γιατρός μου, Dr.Pellar. υποσχέθηκε να με βοηθήσει και αυτός, όπως υποσχέθηκε, η γυναίκα μου επιστρέφει ικετεύοντας, σταμάτησε ακόμη και το κάπνισμα. Το όνομά του μπορεί να επαινέται .. για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του για βοήθεια εάν έχετε προβλήματα στο σπίτι σας .. email drpellar@gmail.com

 4. Εάν περνάτε από μια σκληρή ζωή, χρειάζεστε ένα Ex Back, ένα ξόρκι χρημάτων, ένα ξόρκι ομορφιάς, ένα ξόρκι επιστροφής ή οποιοδήποτε είδος ξόρκι, θέλετε πλούτο, τύχη ή έναν φίλο του E.T.C. Είμαι ειδικός για χαμένους εραστές που έχω βοηθήσει τόσα πολλά άτομα σε όλο τον κόσμο να κάνουν ένα ξόρκι
  1. φέρε πίσω έναν χαμένο εραστή
  2. Κερδίστε την αγαπημένη σας καρδιά
  3. Βοηθήστε τους μεμονωμένους να βρουν συνεργάτες
  4. να παντρευτείς
  5. αγάπη έλξη
  6. Οικογενειακά προβλήματα και διαζύγιο
  7 Αγάπη μέρος
  8. Νεφρικά προβλήματα όλων των ειδών ασθενειών, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου

 5. Η ζωή μου καταστράφηκε όταν ο σύζυγός μου με έστειλε για να συσκευάσω τις τσάντες μου, μετά από 7 χρόνια που ήμασταν μαζί. Ήμουν χαμένος και αβοήθητος αφού δοκίμασα πολλούς τρόπους για να επιστρέψω τον άντρα μου. Μια μέρα στη δουλειά, αποσπάστηκα, δεν ήξερα ότι το αφεντικό μου με καλούσε, οπότε κάθισε και με ρώτησε τι ήταν, του είπα και χαμογέλασε και είπε ότι δεν ήταν πρόβλημα. Ποτέ δεν κατάλαβα τι εννοούσε ότι δεν ήταν πρόβλημα να ανακτήσω τον άντρα μου, είπε ότι είχε χρησιμοποιήσει ένα ξόρκι για να ανακτήσει τη γυναίκα του όταν τον είχε αφήσει για έναν άλλο άντρα και τώρα είναι μαζί μέχρι σήμερα και στο αρχή, σοκαρίστηκα όταν άκουσα κάτι από το αφεντικό μου Μου έδωσε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του DR Pellar που τον βοήθησε να ανακτήσει τη σύζυγό του, δεν πίστευα ποτέ ότι θα λειτουργούσε, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή από το να έρθω σε επαφή με τους στίχους που κάνω και ζήτησε τις πληροφορίες μου και ο σύζυγός μου ήταν μπόρεσα να προσφέρω να κάνω το ξόρκι και του έστειλα τις λεπτομέρειες, αλλά μετά από δύο μέρες η μητέρα μου με κάλεσε να πω ότι ο σύζυγός μου υποστήριζε ότι «με ήθελε πίσω, δεν πίστευα ποτέ, γιατί ήταν μόνο ένα όνειρο και έπρεπε να βιασύνη στη μητέρα μου και με έκπληξη, γονατίζει ο σύζυγός μου με ρώτησε συγνώμη «ήθελε εγώ και το παιδί να έρθουν σπίτι όταν έδωσα στον DR Pellar μια συνομιλία σχετικά με την ξαφνική αλλαγή του συζύγου μου και μου κατέστησε σαφές ότι ο σύζυγός μου θα αγαπήσει με στο τέλος του κόσμου, ότι δεν θα με αφήσει ποτέ για άλλη γυναίκα. Τώρα ο σύζυγός μου και εγώ επιστρέψαμε μαζί και ξεκινήσαμε να κάνουμε αστεία πράγματα που δεν έχει κάνει ποτέ πριν, με κάνει ευτυχισμένο και κάνει ό, τι πρέπει να κάνω ως άντρας χωρίς να παρενοχλούμαι. Εάν χρειάζεστε βοήθεια, επικοινωνήστε με το Dr.Pellar για βοήθεια. Το email του είναι drpellar@gmail.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here