Σασμός spoiler: Το νέο συγκλονιστικό τραγούδι του Ηλία Παλιουδάκη σε στίχους Γιάννη Κότσιρα και μουσική Νίκου Τερζή έρχεται


Ηλίας Παλιουδάκης: Ένα νέο συγκλονιστικό τραγούδι από τον λυράρη και τραγουδιστή Ηλία Παλιουδάκη για την σειρά «Σασμός» αναμένεται να βγει στον «αέρα» την προσεχή Τρίτη (30/5).

Το τραγούδι το έγραψε ο Γιάννης Κότσιρας με μουσική Νίκου Τερζή. Ο Γιάννης Κότσιρας γράφει για πρώτη φορά στίχους για τον Ηλία Παλιουδάκη.

Ο Ηλίας Παλιουδάκης που έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα στο μουσικό στερέωμα και μας έχει χαρίσει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες έχει αναφέρει: «Ορισμένα πράγματα ξεκινούν μέσα από την καρδιά και μέσα από την ψυχή γιατί αν δεν εκφράζει κάτι την ψυχή δεν νομίζω ότι μπορεί να βγει αληθινό και πραγματικό» είχε πει, ενώ μεγάλη είναι η αγάπη του κόσμου στο πρόσωπο του «Οι άνθρωποι μου λένε ευχαριστώ « γιατί με όλο αυτό που έχει γίνει ανέδειξες στο κομμάτι της παράδοσής μας’’ γιατί μιλάμε για ανθρώπους παραδοσιακούς που το ριζίτικο για αυτούς είναι η ζωή τους»

Να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες πως ο Νίκος Τερζής υπογράφει συνθετικά τόσο σε στίχους όσο και σε μουσική «Τα Τεριζίτικα Του Σασμού».

Πρόκειται για μία σειρά τραγουδιών που συνδυάζουν την παραδοσιακή μουσική, την βυζαντινή και την ambient, τα οποία «ντύνουν» σκηνές της περίφημης σειράς «Σασμός» του Alpha που τόσο αγαπήσαμε για την σεναριακή πλοκή, τις συγκλονιστικές ερμηνείες και τα πλάνα.

Το πρώτο από αυτά τα τραγούδια έχει τίτλο «Πώς Να Σωπάσω Τον Καημό» και ερμηνευτή τον σπουδαίο Κρητικό λυράρη και τραγουδιστή Ηλία Παλιουδάκη, ο οποίος υπογράφει και τους στίχους.

«Τα Τεριζίτικα του Σασμού» κυκλοφορούνν σταδιακά, εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο το επιτυχημένο soundtrack της σειράς και όλοι εμείς περιμένουμε με αδημονία το νέο τραγούδι.

Ποιος είναι ο Ηλίας Παλιουδάκης και η συμβολή του στον Σασμό

Ο ταλαντούχος Ηλίας Παλιουδάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης.

Έχει εμφανιστεί στις μεγαλύτερες πίστες της Κρήτης και συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Σταμάτης Γονίδης, ο Θέμης Αδαμαντίδης κ.α. αφήνοντας το καλλιτεχνικό αποτύπωμά του.

Με πατέρα γνώστη της Βυζαντινής μουσικής και επηρεασμένος από τα ακούσματα της Κρητικής λύρας από τα οκτώ του, σπούδασε στο Ωδείο φωνητικής του Ρεθύμνου δίπλα στον Κώστα Μουντάκη. Ο ίδιος είχε αναφέρει μάλιστα σε παλαιότερη συνέντευξή του, «Η αγάπη μου για τη μουσική ξεκίνησε από την παιδική μου ηλικία. Ο πατέρας μου ήταν ψάλτης. Η μητέρα μου είχε επίσης μία εξαιρετική φωνή. Επηρεάστηκα βαθιά από την αγάπη τους για τη μουσική.

Στην ηλικία των επτά ξεκίνησα τα μαθήματα λύρας στο μεγαλύτερο δάσκαλο – δεξιοτέχνη της κριτικής λύρας, μια ηγετική μορφή της παράδοσης τον Κώστα Μουντάκη. Έντεκα ετών έπαιξα ως επαγγελματίας στον πρώτο γάμο. Δε θα ξεχάσω ποτέ την παρότρυνση της μητέρας μου να μελετώ ολοκληρωτικά. Η λύρα ήταν πια η προέκταση του χεριού μου. Στα δεκατέσσερα κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική μου δουλειά. Συνεργάστηκα με όλους τους μύθους της κριτικής μουσικής. Από τους Μανώλη Κακλή, Νίκο Μανιά, Γιάννη Μαρκογιάννη, μέχρι το Μιχάλη Τζουγανάκη με τον οποίο συνεργαστήκαμε με τεράστια επιτυχία τρία χρόνια κάνοντας ένα δίσκο μαζί».

Ο Ηλίας Παλιουδάκης συνεργάστηκε στο παρελθόν και με τον βιολάτορα Μανώλη Τζινευράκη, ο οποίος και τον βοήθησε με την μετέπειτα πορεία του στον χώρο της μουσικής, ενώ είναι επηρεασμένος από τον δάσκαλό του τον Κώστα Μουντάκη.
Θαυμάζει τον Λεωνίδα Κλάδο και τον Ζαχαρία Μελεσσανάκη δύο καλλιτέχνες από τους οποίους έχει αρκετά στοιχεία στο παίξιμό του.

Ο ρόλος του Ηλία Παλιουδάκη στον «Σασμό»

Μιλώντας στο Hello, o Ηλίας Παλιουδάκης αποκάλυψε πως του έγινε πρόταση για να συμμετάσχει στην σειρά λέγοντας, “Η πρόταση έγινε από τον Νίκο Τερζή αυτόν το σπουδαίο μουσικοσυνθέτη όπου και στο παρελθόν έχουμε ξανασυνεργαστεί με πρώτη συνεργασία στην πολύ πετυχημένη σειρά του MEGA που είχε γίνει ” Εραστής Δυτικών Προαστίων”. Έχω τραγουδήσει και άλλα ξεχωριστά τραγούδια του Νίκου Τερζή που με έχουν πραγματικά σημαδέψει όπως το “κόρη ενός Θεού” φτάνοντας και μέχρι σήμερα σε αυτή την σημαντική συνεργασία για την σειρά “Σασμός”. Είναι για μένα μία πολύ μεγάλη πρόκληση και πραγματικά ευλογία και κάθε καλλιτέχνης στη θέση μου θα ένιωθε έτσι, αφού μου δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχω στην πιο πετυχημένη σειρά που αυτή τη στιγμή προβάλλεται στην Ελληνική τηλεόραση για να τραγουδήσω ένα τόσο μεγάλο τραγούδι”.

Καλοτάξιδο το νέο του τραγούδι, είμαστε σίγουροι πως θα γίνει τεράστια επιτυχία!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ