Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι παραλυτικοί συμβιβασμοί και το ενδεχόμενο τρίτης κάλπης


Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε σε όλους τους τόνους το σενάριο της ακυβερνησίας τόσο στην ομιλία του στους βουλευτές της ΝΔ όσο και στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, η μη αυτοδυναμία είναι ένα απειλητικό σενάριο που ανοίγει τον δρόμο σε νέες περιπέτειες.

«Σε ακυβερνησία ή σε παραλυτικούς συμβιβασμούς, ακόμη και σε τρίτες εκλογές. Κάτι που οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πρέπει να αποκρούσουν με την ψήφο τους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συνεργαστεί με «κομματίδια της δεξιάς», όπως ο ίδιος τα χαρακτήρισε.

Για πολλοστή φορά έστειλε το μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν βουλευτή της ΝΔ να ξεκουραστεί: «Αν πιστεύουν κάποιοι ότι τώρα μπορούν να πάνε να ξεκουραστούν, επειδή εξελέγησαν βουλευτές, πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό από εμένα και είναι κάτι που θα το αξιολογήσω πάρα πολύ σοβαρά την επόμενη μέρα».

Το ίδιο ακριβώς είπε και στη συγκέντρωση στα γραφεία του κόμματος με τους βουλευτές και τα στελέχη της παράταξης.

«Βάλαμε τη στολή εργασίας γι’ αυτό που έρχεται. Ένα μεγάλο ευχαριστώ γι’ αυτό που πετύχαμε. Ξεπέρασε τις προσδοκίες κάποιων αλλά εγώ ήμουν σίγουρος για τη δουλειά που κάναμε» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στα στελέχη του κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τα στελέχη του να βρίσκονται σε γενική κινητοποίηση και εκλογική εγρήγορση, διαμηνύοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού και χαλάρωσης, καθώς και ότι όλα τα στελέχη της παράταξης θα αξιολογηθούν για το βαθμό κινητοποίησής και δράσης τους.

Παράλληλα, στάθηκε σε αυτό που διατυμπανίζει από την επόμενη κιόλας ημέρα των εκλογών, ότι δηλαδή η κάλπη στις 25 Ιουνίου θα είναι άδεια «Τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου δεν μετρούν καθόλου. Όλα ξεκινούν και πάλι από την αρχή».

Και πρόσθεσε: «Ο αγώνας δεν τελείωσε, δεν υπάρχει καν πρώτος γύρος, όλα ξεκινούν και πάλι από την αρχή. Θέλω να σας ζητήσω τον αγώνα να τον δώσουμε όλοι και όλες μαζί για να εξασφαλίσουμε κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στην κάλπη ηττήθηκε ο λαϊκισμός και τα ψέματα, η τοξικότητα και η πόλωση. «Νίκησε η ευπρέπεια και αυτοί που θέλουν την Ελλάδα ενωμένη. Αυτή η νίκη επιτεύχθηκε με ποσοστά που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε σε περιοχές που θεωρούνταν “κάστρα” της αντιπολίτευσης. Αυτό μας γεμίζει μεγάλη ευθύνη για την επόμενη ημέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μία και μόνη πρόταση διακυβέρνησης: η αυτοδύναμη ΝΔ. Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση όχι για αντιπολίτευση. Αντίπαλός μας είναι η χαλάρωση και ο εφησυχασμός. Μας ψήφισαν γιατί πίστευαν ότι έχουμε όραμα δεν μεταμορφώσαμε την Ελλάδα αλλά πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα, να αφήσουμε την σκιαμαχία για την αντιπολίτευση» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε προσγειωμένος αφού όπως είπε στην Καθημερινή «μία απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν είναι διαβατήριο για να μπορώ να κάνω ό,τι θέλω. Θα σας έλεγα το ανάποδο: όσο πιο ισχυρή είναι η εντολή, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη εγώ ο ίδιος να είμαι προσγειωμένος, σεμνός, να τιμήσω την εμπιστοσύνη των πολιτών. Να αποφύγω και λάθη τα οποία μπορεί να έγιναν στην πρώτη περίοδο. Άλλωστε, αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν σημαίνει ασύδοτη, αλλά αποτελεσματική κυβέρνηση».

Η συγκέντρωση στην Πειραιώς είναι η πρώτη από τις αλλεπάλληλες συσκέψεις τόσο για την εξοικείωση βουλευτών, πολιτευτών και στελεχών με τις απαραίτητες προσαρμογές στην εκλογική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας, όσο και για την οριστικοποίηση των περιοδειών. Ουσιαστικά, αυτή θα είναι η νέα καθημερινότητα στα κεντρικά της Πειραιώς.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ