Τραγωδία στα Τέμπη: Αποχώρησαν οι Ιταλοί – Θα σταλεί στην Αθήνα το καταγραφικό


Στην Αθήνα θα γίνει άλλη μια προσπάθεια να «διαβαστεί» το καταγραφικό της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη

Πριν από λίγο αποχώρησαν οι Ιταλοί εμπειρογνώμονες από τον εφέτη ανακριτή στον οποίο είχαν από το πρωί παρουσιαστεί προκειμένου να εξεταστεί το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας η οποία συγκρούστηκε το μοιραίο βράδυ στις 28 Φεβρουαρίου 2023 με την εμπορική αμαξοστοιχία. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης αυτή ήταν να χάσουν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Δυστυχώς, όμως, δεν έγινε δυνατό να «διαβαστεί» το καταγραφικό δεδομένου ότι είχε προβλήματα, όπως δήλωσε ο δικαστικός πραγματογνώμονας, Παναγιώτης Μαδιάς που ήταν παρών στη διαδικασία.

Το εν λόγω καταγραφικό αναμενόταν να δώσει σημαντικές πληροφορίες όπως για παράδειγμα την ταχύτητα που κινούνταν η αμαξοστοιχία.

Τώρα, η επόμενη κίνηση, ως φαίνεται είναι το καταγραφικό να σταλεί στην Αθήνα για να γίνει άλλη μια προσπάθεια να «διαβαστεί» μέσα από τη βοήθεια ενός ειδικού μηχανήματος.

Αναμενόμενο είναι, βεβαίως, η εξέλιξη αυτή να καθυστερήσει τη σύνταξη του τελικού πορίσματος το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα συμπεράσματα των πραγματογνωμόνων που όρισαν οι δικαστικές αρχές.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ