Οι 8 πιο… αποτυχημένες συμβουλές καθαριότητας!


Πολλές νοικοκυρές, ανά τα χρόνια έχουν ανακαλύψει πρακτικές οι οποίες βοηθούν στην τακτοποίηση και στο καθάρισμα του σπιτιού τους. Και όμως, υπάρχουν συμβουλές, οι οποίες όχι μόνο δεν αποδίδουν σωστά, αλλά είναι και αποτυχημένες.

1. Ξεσκόνισμα με υγρά μαντηλάκια

Ακόμη και εάν φαίνεται με την πρώτη πως τα υγρά μαντηλάκια, εγκλωβίζουν όλα τα μικροσωματίδια της σκόνης, στην πραγματικότητα, απλώς μαγνητίζονται στο υγρό κομμάτι απ το μαντηλάκι. Τα υγρά μαντηλάκια, αφού στεγνώσουν, υπάρχει κίνδυνος να αφήσουν λεκέ πάνω σε ευαίσθητα υφάσματα. Σίγουρα αφήνουν λεκέδες, σε επιφάνειες όπως γυαλί και ξύλο, τα οποία δεν φαίνονται εκ πρώτης όψεως.

2. Λακ στις κουρτίνες

Κάποιες νοικοκυρές συνήθιζαν να ψεκάζουν με λακ τις κουρτίνες τους για να διώξουν τον ηλεκτρισμό που δημιουργείται. Η λακ καταστρέφει την υφή των κουρτινών και φυσικά, δεν διώχνουν τον ηλεκτρισμό.

3. Μεταφορά χλωρίνης

Υπάρχει κόσμος, που μεταφέρει το υγρό της χλωρίνης σε γυάλινο βάζο, ώστε να το κρύψουν ή να το αποθηκεύσουν μακριά από μικρά παιδιά. Η χλωρίνη είναι ένα αρκετά δυνατό καθαριστικό το οποίο με τον καιρό μπορεί να σπάσει και γυάλινες επιφάνειες. Η μεταφορά του υγρού αυτού δεν συστήνεται σε καμία περίπτωση.

4. Καθαρισμός στιγμάτων από ξύλινες επιφάνειες με ξύδι

Πολλές φορές, ποτήρια, πιάτα ή διάφορα διακοσμητικά δημιουργούν στίγματα πάνω στις ξύλινες επιφάνειες. Παλαιότερα τις καθάριζαν με ξύδι και ελαιόλαδο. Το ξύδι είναι ένα όξινο υλικό και φθήρει με τον καιρό τις επιφάνειες. Προτιμήστε καθαριστικά υλικά ειδικά για ξύλο, ή ένα σφουγγάρι με λίγο απορρυπαντικό πιάτων. Είναι πιο σίγουρη και ασφαλής επιλογή!

5. Γυάλισμα επιφανειών

Συνηθίζεται να χρησιμοποιείται το ελαιόλαδο ώστε να γυαλίσουν οι επιφάνειες των ξύλινων επίπλων. Αυτή ειναι και η μόνη συμβουλή που δεν είναι 100% λανθασμένη. Μια ελάχιστη ποσότητα λαδιού αρκεί. Το ελαιόλαδο, εάν βάλετε ελάχιστα περισσότερο, θα δημιουργήσει μία υδαρή επιφάνεια, που ελκύει τη σκόνη και τις βρωμιές! Προτείνεται να χρησιμοποιείται ειδικό καθαριστικό για γυάλισμα, ώστε να μη φθαρεί με το χρόνο η επιφάνεια του επίπλου.

6. Ξύδι σε δερμάτινο καναπέ

Μην δοκιμάσετε ποτέ να γυαλίσετε ή να καθαρίσετε έναν δερμάτινο καναπέ με ξίδι. Μπορεί το ξίδι να είναι χρήσιμο εργαλείο σε πολλές οικιακές δουλειές αλλά δυστυχώς δεν είναι κατάλληλο για κάθε χρήση.

7. Στερέωμα των γυαλικών στο πλυντήριο πιάτων

Πολλές νοικοκυρές προτείνουν να στηρίξετε τα ποτήρια κρασιού με λαστιχάκι στο πλυντήριο πιάτων για να μην σπάσουν. Μπορεί αυτή η μέθοδος να είναι σωστή αλλά αν το λαστιχάκι στο πλύσιμο σπάσει (κάτι που μπορεί εύκολα να συμβεί) υπάρχει ακόμα μεγαλύτερος κίνδυνος να σπάσει και το ποτήρι σας.

8. Διαχωρισμός σεντονιών με λαδόκολλα

Αν έχετε ακούσει ως συμβουλή διαχωρισμού των σεντονιών σας (για να μην αποχρωματίζονται μεταξύ τους) την τοποθέτηση λαδόκολλας ανάμεσά τους, τότε κάντε πως δεν ακούσατε. Με τη ζέστη η λαδόκολλα μπορεί να λιώσει πάνω στα σεντόνια και να αφήσει λεκέδες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ