Ποιοι “γάζωσαν” τον Βασίλη Ρουμπέτη και τον Διονύση Μουζακίτη στον Κορυδαλλό;


Βασίλης Ρουμπέτης (“Rambo” ή “Ταρίφας) και Διονύσης Μουζακίτης (“Νιόνιος”) τα δυο θύματα της μαφιόζικης δολοφονικής ενέδρας λίγο πριν τα μεσάνυκτα στην οδό Σοφίας Βέμπο στον Κορυδαλλό

Οι δράστες της επίθεσης, άνοιξαν πυρ με δυο καλάσνικοφ, σκοτώνοντας ακαριαία τον Ρουμπέτη, ενώ ο γαμπρός του Νιόνιος Μουζακίτης, κατάφερε να φτάσει μέχρι το πάρκινγκ της πολυκατοικίας βαριά τραυματισμένος, όπου κατέληξε λίγα λεπτά αργότερα.

Ποια είναι τα θύματα;

Ο Ρουμπέτης ή “Rambo” ή “Ταρίφας”, ήταν το άτομο που είχε σκοτώσει τον οπαδό του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλο στη συνάντηση μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού επί της Λ. Λαυρίου στην Παιανία τον Μάρτιο του 2007.

“Άρρωστος” Ολυμπιακός, μόνιμος στην θύρα 7 και μόνιμα κρεμασμένος στα κιγκλιδώματα με τα χαρακτηριστικά “καρφάκια” στα μαλλιά. Είχε τελειώσει τις Ειδικές Δυνάμεις και ήταν ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του Βασίλη Στεφανάκου.

Πέρα από τη δολοφονική επίθεση στον Φιλόπουλο το 2007, σε άλλη περίπτωση, είχε κατηγορηθεί για μαχαίρωμα 30χρονου στην πλατεία Κορυδαλλού.

Πριν το δικαστήριο του Φιλόπουλου είχε συλληφθεί ως ύποπτος συμμετοχής σε συμβόλαια θανάτου, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Είχε συλληφθεί επίσης στα σύνορα, προσπαθώντας να φύγει στο εξωτερικό μαζί με έναν εκ των κατηγορουμένων που είχε εμπλακεί στην υπόθεση με τα Καλάσνικοφ στην Κόρινθο.

Όσοι τον γνώριζαν, μιλούσαν για ένα άτομο που είχε μια μανία με τα μαχαίρια, τα οποία χρησιμοποιούσε σε κάθε ευκαιρία.

Παλαιότερα είχε καταδικαστεί σε πολύμηνη φυλάκιση για κλοπές τηλεκαρτών από περίπτερα.

Ο Μουζακίτης, (“Νιόνιος”) γαμπρός του Ρουμπέτη μέχρι πριν τη δολοφονία Σκαφτούρου, ήταν στην ομάδα φύλαξής του. Μετά τη δολοφονία Σκαφτούρου στην Εύβοια, ανέλαβε να φυλάει τον κουνιάδο του.

Οι δράστες ήξεραν ότι ο Ρουμπέτης κυκλοφορεί με θωρακισμένο όχημα

Λίγα λεπτά πριν τα ξημερώματα, ένα μαύρο SUV Ford Kuga πλησιάζει τη θωρακισμένη Mercedes του Ρουμπέτη. Στην θέση του συνοδηγού βρίσκεται ο γαμπρός του, Διονύσης Μουζακίτης. Μόλις έχει παρκάρει το “συνοδευτικό” Smart στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας.

Σε ανύποπτο χρόνο, ανοίγουν τα φιμέ παράθυρα του κλεμμένου Kuga και δυο άτομα γαζώνουν σχεδόν εξ επαφής με Καλάσνικοφ τη μεριά του οδηγού και συνοδηγού. Ο 45χρονος Βασίλης Ρουμπέτης δεν προλαβαίνει να αντιδράσει. Πέφτει νεκρός ακαριαία από τα πυρά των δραστών. Ο γαμπρός του, βγαίνει βαριά τραυματισμένος και πηγαίνει προς το πάρκινγκ της πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Σοφίας Βέμπο και Δωδέκατης στον Κορυδαλλό. Οι δράστες τον ακολουθούν και τον αποτελειώνουν με τη χαριστική βολή.

Οι δράστες διαφεύγουν από το σημείο με το κλεμμένο όχημα. Στο ύψος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον Ασπρόπυργο και εντός τούνελ επί της Εθνικής Οδού, βάζουν φωτιά στο SUV. Εκεί, τους περιμένουν συνεργοί τους με άλλο όχημα και τους παραλαμβάνουν, διαφεύγοντας προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η ημέρα δολοφονίας του Βασίλη Στεφανάκου και η εμπλοκή Ρουμπέτη

Έχουν περάσει πεντέμισι χρόνια από την ημέρα της δολοφονίας του Βασίλη Στεφανάκου στο Χαϊδάρι το απόγευμα της 17ης Ιανουαρίου του 2018.

Οι εκτελεστές κατάφεραν 29 σφαίρες με καλάσνικοφ προς το BMW που ήταν ο Στεφανάκος και πριν προλάβει να κλειδώσει την πόρτα του αυτοκινήτου του για να γλιτώσει από τις ριπές. Ο Στεφανάκος προσπάθησε να πιάσει το όπλο που είχε στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, αλλά δεν πρόλαβε να το χρησιμοποιήσει.

Ίσως αν είχε το πλήρες θωρακισμένο αυτοκίνητο του, να είχε σωθεί. Κατ εντολή του όμως το πολυτελές όχημα το είχε ο Ρουμπέτης καθώς τον είχε στείλει σε κάποια “δουλειά”.

Οι δράστες διέφυγαν με μια λευκή μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού η οποία ήταν κλεμμένη από την Ηλιούπολη. Για εκείνη την δολοφονία ακούστηκαν πολλά ακόμα και για τον 39χρονο Ρουμπέτη που όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Διαβάστε περισσότερα στο www.policenews.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ