Νέα Υόρκη: Εντυπωσιακό timelapse βίντεο με την πόλη να «εξαφανίζεται» από τον καπνό


Ένα εντυπωσιακό timelapse βίντεο δείχνει πόσο γρήγορα επιδεινώνεται η ορατότητα στη Νέα Υόρκη, καθώς ο καπνός από τις εκατοντάδες ενεργές πυρκαγιές στον Καναδά φαίνεται να τυλίγει απόκοσμα το «Μεγάλο Μήλο»

Το βίντεο, που δημοσιεύτηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΝWS) στο Twitter, δείχνει έναν αρκετά καθαρό ορίζοντα της Νέας Υόρκης γύρω στις 11 π.μ., αλλά καθώς ο καπνός πυκνώνει, οι ουρανοξύστες ξεθωριάζουν όλο και περισσότερο μέσα στην πορτοκαλί ομίχλη και η ορατότητα σχεδόν εξαφανίζεται, μέχρι τις 2 μ.μ.

Το EarthCam, ένα δίκτυο από κάμερες web με ζωντανή ροή, μοιράστηκε ένα timelapse βίντεο δείχνει ξεκάθαρα την αλλαγή στον ορίζοντα του Μανχάταν, σε ένα βίντεο που κόβει την ανάσα. Το NWS χαρακτήρισε τα πλάνα της πόλης που μοιάζει με τον Άρη «σχεδόν απίστευτα» στο tweet.

«Όσοι είναι ευάλωτοι στην κακή ποιότητα του αέρα, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων και των μικρών παιδιών, θα πρέπει να περιορίσουν τον χρόνο τους έξω αν είναι δυνατόν», προειδοποίησε η υπηρεσία.

Το απόγευμα της Τετάρτης (7/6), η ατμοσφαιρική ρύπανση ήταν τόσο κακή που σχεδόν ξεπέρασε ολόκληρη την κλίμακα ποιότητας του αέρα στο 484, με αποτέλεσμα τη χειρότερη ποιότητα του αέρα στην πόλη από τη δεκαετία του 1960, είπε ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου. Σε μια κανονική μέρα στη Νέα Υόρκη, ο δείκτης αέρα είναι περίπου 100.

Ο πυκνός καπνός από τις συνεχιζόμενες πυρκαγιές στον Καναδά τύλιξε προοδευτικά περιοχές της ανατολικής ακτής. Στη Νέα Υόρκη, η αλλαγή στην ποιότητα του αέρα ήταν αισθητή μέσα σε λίγες ώρες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ