Συνάντηση Μακρόν, Σολτς και Ντούντα στο Παρίσι


Η προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα είναι το κύριο μενού της τριμερούς συνάντησης στη γαλλική πρωτεύουσα. 

Οι ηγέτες της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα αναμένεται να βρεθούν στο Παρίσι την ερχόμενη Δευτέρα για συνομιλίες με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους, όπως μεταδίδει το Politico.

Σε δείπνο που θα παραθέσει ο Γάλλος πρόεδρος, αναμένεται να συζητηθεί η προώθηση της Ουκρανίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και οι εγγυήσεις ασφάλειας από τους συμμάχους ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο, αναφέρει σε δημοσίευμα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μακρόν ζήτησε να δοθούν στην Ουκρανία «ισχυρές, συγκεκριμένες και απτές» εγγυήσεις ασφαλείας και υποστήριξε ότι στην Ουκρανία θα πρέπει να προσφερθεί «ένας δρόμος προς την ένταξη στο [ΝΑΤΟ]» κατά τη διάρκεια ομιλίας στη Μπρατισλάβα.

Ωστόσο, ο Σολτς φάνηκε πιο προσεκτικός δηλώνοντας ότι η εστίαση δεν πρέπει να είναι στην ένταξη, αλλά στο «πώς εμείς ξεχωριστά μπορούμε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία».

Εξάλλου, σημειώνεται πως η Πολωνία έχει ζητήσει επανειλημμένα να δοθούν στην Ουκρανία ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας.

Όπως επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα, ενώ υπάρχει ευρεία αντίληψη ότι η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να ενταχθεί όσο εξακολουθεί να βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία, τα μέλη του ΝΑΤΟ διίστανται σχετικά με το πώς πρέπει να ανταποκριθούν στην πίεση της Ουκρανίας για ένταξη.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ