Ηρώδειο 2023: Οι 10 συναυλίες που δεν πρέπει να χάσεις


Το Φεστιβάλ Αθηνών φέρνει και φέτος στο Ηρώδειο συναυλίες για κάθε μουσικό γούστο.

Για τους ξένους καλλιτέχνες το Ηρώδειο αποτελεί όνειρο ζωής. Όπως ακριβώς για τους Waterboys ή τους James, που θα έχουμε την ευκαιρία να τους απολαύσουμε φέτος, στη σκιά της Ακρόπολης.

Για δύο μήνες, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, το ρωμαϊκό ωδείο πρόκειται να γίνει στέκι για το φεστιβαλικό κοινό. Ελληνικά και ξένα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, θα ανέβουν στη σκηνή του Ηρωδείου για να μας συνεπάρουν με αγαπήμενα τραγούδια και ατμοσφαιρικά ηχητικά τοπία, στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου το οποίο θα παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα για κάθε μουσικό γούστο.

Εμείς ήδη ξεχωρίσαμε και συγκεντρώσαμε 10 συναυλιακά ραντεβού που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις φέτος το καλοκαίρι.

Σταύρος Ξαρχάκος, 18 Ιουνίου και 4 Ιουλίου

Μια βόλτα στις μουσικές διαδρομές του μεγάλου μας συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, σε δύο συναυλίες στο Ηρώδειο -κατόπιν μεγάλης ζήτησης- στις 18 Ιουνίου και στις 4 Ιουλίου.

«Σε αυτή τη συναυλία παρουσιάζω το κομμάτι του ρεπερτορίου μου που εστιάζει κατ᾽ αρχάς σε θέματα κοινωνικοπολιτικά, αλλά δεν στερείται απαραίτητα και ενός ερωτικού-λαϊκού χαρακτήρα, ίσως σε μια δεύτερη ματιά», σημειώνει ο ίδιος ο συνθέτης.

O Σταύρος Ξαρχάκος με τους ερμηνευτές: Μαρία Φαραντούρη, Γιάννη Κότσιρα και Ηρώ Σαΐα
O Σταύρος Ξαρχάκος με τους ερμηνευτές: Μαρία Φαραντούρη, Γιάννη Κότσιρα και Ηρώ Σαΐα

Η Μαρία Φαραντούρη, ο Γιάννης Κότσιρας και η Ηρώ Σαΐα θα ερμηνεύσουν νέες συνθέσεις του πάνω σε σπουδαία ποιητικά κείμενα, Ελλήνων ποιητών, αλλά και γνωστά τραγούδια που εδώ και χρόνια έχουν μπει στις καρδιές και στα στόματα του κόσμου. (21.00).

John Cale & Band – Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, 19 Ιουνίου

Ο Τζον Κέιλ, ο Ουαλός μουσικός που έγραψε ιστορία με τους Velvet Underground, έρχεται στο Ηρώδειο για μια μουσική αναδρομή σε μια πορεία που καλύπτει πάνω από έξι δεκαετίες, με αρκετό κλασικό υλικό αλλά και τραγούδια από τον νέο του δίσκο Mercy, που έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές από τον παγκόσμιο μουσικό τύπο.

Ο Τζον Κέιλ
Ο Τζον ΚέιλMadeline McManus

Μαζί του στη σκηνή η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών και φυσικά η μπάντα του. Η παράσταση σχεδιάζεται ειδικά για το μνημείο με καθηλωτικές προβολές και ενορχηστρώσεις σε αποκλειστική παγκόσμια πρώτη. (21.00).

The Waterboys, 22 Ιουνίου

Ο Μάικ Σκοτ και οι Waterboys επιστρέφουν στην Ελλάδα για μια μοναδική συναυλία κάτω από την Ακρόπολη. Ένα live για το οποίο και οι ίδιοι ανυπομονούν πολύ.

Οι Waterboys δημιουργήθηκαν στο Εδιμβούργο το 1983 από τον Σκοτσέζο μουσικό Μάικ Σκοτ, και η ιστορία τους είναι συνυφασμένη με τη μουσική πορεία του Σκοτ, ο οποίος είναι και η ψυχή του συγκροτήματος. Από το 1983 έως σήμερα οι Waterboys έχουν κυκλοφορήσει συνολικά 15 άλμπουμ, χωρίς να πάψουν ποτέ να εξελίσσονται. (21.00).

Sigur Rós, 27 Iουνίου

Από τις πιο δημοφιλείς post-rock μπάντες του πλανήτη, οι Ισλανδοί Sigur Rós, περιοδεύουν με ορχήστρα και έρχονται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για να συνεπάρουν το φεστιβαλικό κοινό με τα ατμοσφαιρικά ηχητικά τοπία τους. (21.00).

Οι Ισλανδοί Sigur Rós
Οι Ισλανδοί Sigur Rós

Alexandre Desplat, 1η Ιουλίου

Ο πολυβραβευμένος, ελληνικής καταγωγής, Αλεξάντρ Ντεσπλά, είναι από τους σημαντικότερους σύγχρονους συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής.

Αλεξάντρ Ντεσπλά
Αλεξάντρ Ντεσπλά

Ο παγκοσμίου φήμης συνθέτης μετράει ήδη δύο βραβεία Όσκαρ, τρία Σεζάρ, τρία BAFTA, δύο Χρυσές Σφαίρες και δύο Grammy (και αντίστοιχα δεκάδες υποψηφιότητες).

Επιστρέφει στον τόπο καταγωγής του, για μια ακόμα συναυλία στο Ηρώδειο. Ο Ντεσπλά θα διευθύνει την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ σε μια συναυλία που θα περιλαμβάνει τις σημαντικότερες συνθέσεις του για τον κινηματογράφο. (21.00).

Γιάννης Αγγελάκας & Οι 100°C, 3 Ιουλίου

Ο Γιάννης Αγγελάκας επιστρέφει στο Ηρώδειο, τρία χρόνια μετά τη μυσταγωγική μουσική παράσταση «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων» με τον τσελίστα Νίκο Βελιώτη το 2020, για να παρουσιάσει τραγούδια από όλη την πορεία του καθώς και σάουντρακ που έχει γράψει για ταινίες, με μια διαφορετική προσέγγιση προσαρμοσμένη ή και απροσάρμοστη στον χώρο του ρωμαϊκού ωδείου.

Γιάννης Αγγελάκας
Γιάννης ΑγγελάκαςGiannis Negris

Τον Γιάννη Αγγελάκα και τους 100°C θα πλαισιώσουν το πολυφωνικό σχήμα Διώνη και ομάδα εγχόρδων (21.00).

Έλλη Πασπαλά – My American Songbook, 9 Ιουλίου

Μια ανθολογία αμερικανικών τραγουδιών περιλαμβάνει πάντα κάποια από τα αριστουργήματα των Τζορτζ Γκέρσουιν, Κόουλ Πόρτερ και Λέοναρντ Μπέρνσταϊν και τραγούδια όπως τα κλασικά πλέον «Over the Rainbow», «Moon River», «Cry Μe a River», που έχουν ταξιδέψει δεκαετίες ολόκληρες στον χρόνο, φτάνοντας με μελωδικότητα και αρμονία μέχρι το σήμερα.

Έλλη Πασπαλά και Vassilikos
Έλλη Πασπαλά και Vassilikos

Η Έλλη Πασπαλά αγκαλιάζει αυτά τα μαγικά τραγούδια του παρελθόντος στην προσωπική της ανθολογία, My American Songbook, προσθέτοντας στο δικό της «Τετράδιο αμερικανικών τραγουδιών» και δημιουργίες νεότερων τραγουδοποιών, όπως οι Τόρι Έιμος, Λέοναρντ Κοέν, Μπομπ Ντίλαν, Κάρολ Κινγκ, Τζόνι Μίτσελ, Ράντι Νιούμαν, Πρινς, Λου Ριντ, Πολ Σάιμον και Στίβι Γουόντερ,

Στη μαγευτική σκηνή του Ηρωδείου και ο μοναδικός Vassilikos, αγαπημένος μουσικός συνοδοιπόρος της Έλλης Πασπαλά. Τους συνοδεύει ένα μουσικό σύνολο από σπουδαίους σολίστες, με επιμέλεια και ενορχήστρωση από τον εξαιρετικό σαξοφωνίστα και συνθέτη Ντέιβιντ Λυντς. Την «εικόνα» της παράστασης συμπληρώνει, με τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς της, η Στέλλα Κάλτσου (21.00).

James, 10 Ιουλίου

Οι αγαπημένοι James με τις αξέχαστες εμφανίσεις στην Ελλάδα, έρχονται για να γιορτάσουν μαζί μας τα 40 χρόνια της μουσικής τους πορείας σε μια μαγική βραδιά στο πλαίσιο της περιοδείας James Lasted Orchestral Tour – 40th Anniversary. Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, οι James συμπράττουν με συμφωνική ορχήστρα 22 ατόμων και χορωδία γκόσπελ για να μας ταξιδέψουν σε όλους τους σταθμούς της μουσικής τους διαδρομής. (21.00).

James
Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού JamesElly Lucas

Melody Gardot, 12 Iουλίου

Η σημαντική τραγουδίστρια της τζαζ, Melody Gardot έρχεται στο Ηρώδειο για να ταξιδέψει το φεστιβαλικό κοινό με την βελούδινη φωνή της και με τις θαυμάσιες μπλουζ, φολκ και λάτιν ερμηνευτικές της προσμείξεις. (21.00).

Melody Gardot
Melody Gardot

Kraftwerk, 16 Ιουλίου

Οι Kraftwerk, το εμβληματικό συγκρότημα από το Ντίσελντορφ κυριολεκτικά δημιούργησε την ηλεκτρονική μουσική στη δεκαετία του 1970, και με κάθε νέο δίσκο του επανακαθόριζε την πορεία που θα ακολουθούσε το είδος τα επόμενα χρόνια.

Στην πρώτη εμφάνισή τους στο Ηρώδειο θα παρουσιάσουν το νέο οπτικοακουστικό show τους, που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές σε όλο τον κόσμο. Οι μεγάλες επιτυχίες των Kraftwerk θα παρουσιαστούν ζωντανά με έναν ξεχωριστό τρόπο σχεδιασμένο ειδικά για τη σκηνή του ρωμαϊκού ωδείου. (21.00).

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ