Ναυάγιο στην Πύλο: Προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα ζήτησαν οι 9 συλληφθέντες


Στην εισαγγελία Καλαμάτας, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες, οδηγήθηκαν χθες οι εννέα συλληφθέντες, που φέρονται ως οι διακινητές των μεταναστών στο αλιευτικό σκάφος που βυθίστηκε ανοιχτά της Πύλου.

Οι συλληφθέντες, αιγυπτιακής υπηκοότητας (ηλικίας 26, 21, 40, 36, 32, 26, 22, 29 και 20 ετών), κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που αφορά την παράνομη είσοδο μεταναστών, πρόκληση ναυαγίου και έκθεση ζωής σε κίνδυνο. Οι κατηγορούμενοι αποτελούσαν πλήρωμα του πλοίου και είχαν διακριτούς ρόλους στη μεταφορά των υπολοίπων.

Οι συλληφθέντες ζήτησαν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα. Οχτώ από αυτούς κρατούνται στο αστυνομικό τμήματα Καλαμάτας, ενώ ο ένας νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες έπρεπε να πληρώσουν από 4.000 έως 6.000 ευρώ για το ταξίδι θανάτου. Το πλοίο φαίνεται πως είχε ξεκινήσει από την Αίγυπτο, έκανε στάση στην Λιβύη και έπειτα συνέχισε για την Ιταλία.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το ναυάγιο στην Πύλο του αλιευτικού σκάφους με έως τώρα 78 νεκρούς και 104 διασώσεις.

Στο σημείο των ερευνών επιχειρούν μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και τρία παραπλέοντα πλοία.

Ναυάγιο στην Πύλο: Ξεκινάει η μεταφορά των διασωθέντων στη Μαλακάσα

Στον χώρο των αποθηκών του λιμανιού της Καλαμάτας φτάνουν το πρωί της Παρασκευής τα πρώτα λεωφορεία για την επιβίβαση των διασωθέντων του πολύνεκρου ναυαγίου της Πύλου με προορισμό την δομή της Μαλακάσας.

Πρόκειται για 69 ανθρώπους που βρίσκονται στον χώρο του λιμανιού. Ανάμεσά τους είναι και οχτώ ανήλικοι. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι έξι είναι ασυνόδευτοι. Οι ανήλικοι θα μεταφερθούν αρχικά στη Μαλακάσα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε δομές ανηλίκων.

Σημειώνεται ότι 26 από τους διασωθέντες πρόσφυγες και μετανάστες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα πάρουν εξιτήριο και θα αναχωρήσουν για την δομή της Μαλακάσας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ