Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: Θα γίνουν 10.000 νέες προσλήψεις στην Υγεία

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των εκλογών της Κυριακής 25 Ιουνίου παραχώρησε συνέντευξη στο ΣΚΑΪ και τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο.

«Η κάλπη είναι άδεια, το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου δεν προσμετράται, πρέπει να τις ξαναγεμίσουν οι πολίτες», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ προέτρεψε τους πολίτες, «να πάνε όλοι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Λυπάμαι που χρειάζεται πάλι αυτό και λυπάμαι που μπορεί να έχουμε μια Βουλή που μόνο πολυφωνική δεν θα είναι. Κάποιοι πήγαν να μας πείσουν ότι είναι οι μοναδικοί πατριώτες».

«Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι το αποτέλεσμα έχει προεξοφληθεί», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε λέγοντας «σκοπός μου μέχρι την τελευταία μέρα, είναι να πείσω να προσέλθουν στην κάλπη και να μην εγκαταλείψουν την κάλπη για την παραλία θεωρώντας ότι το αποτέλεσμα θα προεξοφληθεί».

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε αρχικά ότι: «Δεν έχει εξασφαλισθεί η αυτοδυναμία. Εγώ βλέπω το κατώτατο όριο. Όχι το ανώτατο όριο».

«Σκοπός μου μέχρι την τελευταία μέρα είναι να πείσω να προσέλθουν οι πολίτες στην κάλπη και να μην εγκαταλείψουν την κάλπη για την παραλία» αφού το αποτέλεσμα δεν είναι δεδομένο, τόνισε.

«Ζητάμε μια ασφαλή και λειτουργική αυτοδυναμία δεν χρειαζόμαστε κατ’ ανάγκη κάτι παραπάνω. Δεν θα ήθελα μια πλειοψηφία του ενός βουλευτή. Είχαμε 156 βουλευτές, θέλουμε ποσοστό που θα μας επιτρέψει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να εφαρμόσουμε πρόγραμμα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δεν θέλω να υπάρξουν σημάδια αλαζονείας, δεν είχαμε τέτοια φαινόμενα, όσο μεγαλύτερη η εντολή του λαού τόσο μεγαλύτερη η ευθύνη, τόσο πιο πολύ πρέπει να στρωθούμε στη δουλειά», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Για το νέο υπουργικό

«Το επόμενο υπουργικό θα είναι υπουργικό δουλειά και αποτελέσματος», επισήμανε.

«Το rotation στο υπουργικό σημαίνει ότι κάποιοι μπορεί να κάτσουν στον πάγκο και κάποιοι από τον πάγκο να παίξουν βασικοί. Αλλά δεν υπάρχουν αμετακίνητοι υπουργοί. Προσπαθώ να είμαι πολύ προσγειωμένος αν και έχω υποχρέωση να είμαστε προετοιμασμένοι», τόνισε.

«Το πρώτο μας νομοσχέδιο θα αφορά την επικαιροποίηση της οργάνωσης του κράτους και το δεύτερο θα αφορά τη νομοθετική αποτύπωση των κεντρικών οικονομικών μας πρωτοβουλιών, το οποίο μπορεί να έχει ψηφιστεί και πριν από τις διακοπές ή αμέσως μετά», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Για το ΕΣΥ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε για τις θέσεις της ΝΔ για την Υγεία και δεσμεύτηκε για 10.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ.

«Στις εφημερίες μπαίνουν τακτικά περιστατικά για να παίρνουν προτεραιότητα στα χειρουργεία. Δεν θα ανεχθούμε άλλο τέτοια φαινόμενα. Θα εφαρμόσουμε σκληρή αξιοκρατία και συνεχή αξιολόγηση. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα τις λίστες στα χειρουργεία. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα τις λίστες στα χειρουργεία. Αν χρειαστεί να αγοράσουμε υπηρεσίες για να έχει ο πολίτης δωρεάν υπηρεσία, θα το κάνουμε. Θα μισθώσουμε υπηρεσίες ελικοπτέρων με έξι βάσεις από το εξωτερικό», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Έχουμε ήδη προβλέψει 500 εκατομμύρια παραπάνω» για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Για τη Ροδόπη

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους δύο βουλευτές στη Θράκη για τους οποίους είπε ότι παίρνουν εντολές από το τουρκικό προξενείο, ενώ σημείωσε ότι θα μιλήσει για το θέμα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και θα του πει ότι το τουρκικό προξενείο δεν πρέπει να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Ελλάδας.

Για την προεκλογική εκστρατεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τη συνεχή χρήση του TikTok σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία και τόνισε ότι τον έχει βοηθήσει να επικοινωνήσει με τους νέους. «Μ’ αρέσει το χιούμορ, έχω τη δυνατότητα να αυτοτρολάρομαι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. «Η πιτσιρικαρία ξέρει αν κάτι είναι ειλικρινές», τόνισε για το πώς γίνεται κάθε βίντεο στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το TikTok δεν πρόκειται να κλείσει μετά τη Δευτέρα αφού θα χρησιμοποιείται για την αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους πολίτες.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης

  • Δεν έχει εξασφαλισθεί η αυτοδυναμία. Εγώ βλέπω το κατώτατο όριο. Όχι το ανώτατο όριο. Να μην εγκαταλείψουμε την κάλπη για την παραλία.
  • Λυπάμαι που πρέπει να περάσουμε από τη διαδικασία της δεύτερης κάλπης. Να είναι σίγουροι οι πολίτες τι ψηφίζουν αλλά και τι θα πάρουν μετά τις εκλογές.
  • Και πριν 156 βουλευτές είχαμε. Το ποσοστό που θα μας επιτρέψει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας.
  • Μετά την εκλογική επιτυχία της 21ης Μαΐου η πρώτη μου δήλωση ήταν να πατάμε γερά στα πόδια μας.
  • Όσον αφορά το επόμενο εκλογικό συμβούλιο είπε ότι κάποιοι μπορεί να μείνουν στον πάγκο και να έρθουν κάποιοι από τον πάγκο για να παίξουν βασικοί.
  • Και τον Ιούλιο και ένα μέρος του Αυγούστου θα είμαστε στη Βουλή για τη ψήφιση νομοσχεδίων
  • Πρώτο νομοσχέδιο η επικαιροποίηση της οργάνωσης του κράτους
  • Η αποτύπωση των προγραμματικών μας δεσμεύσεων
  • Η δεύτερη τετραετία μπορεί να είναι μία τετραετία αλμάτων για τη χώρα. Αυτό αυτομάτως φέρνει ρίξεις.
  • Όσον αφορά την υγεία υποστήριξε ότι υπήρχαν διοικητές νοσοκομείων που ήταν εξαιρετικοί αλλά και άλλοι που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Τους γνωρίζουμε. Η διασφάλιση της ποιότητας της υγείας αποτελεί προτεραιότητα. Να αντιμετωπίσουμε άμεσα τις λίστες στα νοσοκομεία. Πρέπει ο πολίτης να έχει δωρεάν πρόσβαση στην υγεία.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ