Μαρμελάδα με μπανάνα και σοκολάτα


Γεύση, μαγική!!!Σοκολάτα-μπανάνα ένας συνδυασμός που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!!!

Πολύ εύκολη στην παρασκευή της και με αρκετή φαντασία μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε παντού. Στο πρωινό (ο συνδυασμός μπανάνας με μαύρη ζάχαρη θα κάνει το πρωινό σου να απογειωθεί γευστικά) σε κέικ, τάρτες, μπισκότα (σαν γέμιση) ακόμα και σε cheesecake….

Υλικά:

2 μέτριες ώριμες μπανάνες
60 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
140 γρ. μαύρη ζάχαρη
65 γρ. νερό

Βάζετε σε κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη. Χτυπάτε στο multi τις μπανάνες. Τις προσθέτετε μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε καλά. Βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά και ανακατεύετε συνέχεια. Όταν το μείγμα αρχίζει να βράζει τόσο έντονα, ώστε ακόμη και με το ανακάτεμα να μην σταματούν οι μπουρμπουλήθρες του βρασμού, μετρήστε 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτετε την σοκολάτα, ανακατεύοντας γρήγορα για να λιώσει. Μόλις το μείγμα ξαναβράσει, το κατεβάζετε αμέσως από τη φωτιά. Ανακατεύετε και αδειάζετε την μαρμελάδα σε ζεστό, αποστειρωμένο βάζο. Κλείνετε και αφήνετε να κρυώσει.

Τέτοια μαρμελάδα δεν έχετε φάει ξανά. Και δεν είμαι και σίγουρη αν μπορώ να το πω μαρμελάδα ή άλειμμα σοκολάτας. Επιλέξτε μπανάνες βιολογικές και μιας καλής ποιότητας σοκολάτα και θα έχετε ένα αποτέλεσμα μοναδικό.

Ένας εκπληκτικός συνδυασμός που έγινε σχεδόν καθημερινή μου απόλαυση.

Γράφτηκε απο Μαρίνα Ζαχαράκη Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ