Ένας 23χρονος επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές


Ο Εθνικός Συναγερμός (πρώην Εθνικό Μέτωπο) επέλεξε έναν 23χρονο για να ηγηθεί της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος στις ευρωεκλογές.

«Θα είναι ο Τζόρνταν Μπαρντέλα γιατί σε δύσκολους καιρούς πρέπει να δείξουμε ότι καλά εδραιωμένα κόμματα, όπως το δικό μας, δίνουν ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους που προέρχονται από την εργατική τάξη», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Συναγερμού.

Ο Μπαρντέλα, που ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου αναμένεται να γίνει μέλος του Ευρωκοινοβουλίου μετά τον Μάιο, έχει -σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Monde»- επαφές με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι.

Η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού, Μαρίν Λεπέν, θα συμπεριληφθεί επίσης στον κατάλογο των υποψηφίων αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα παραμείνει μέλος της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης αντί να επανέλθει στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Εθνικός Συναγερμός έχει αυξήσει κατά 3% τα ποσοστά του και εκτιμάται ότι θα λάβει 24% στις ευρωεκλογές, δηλαδή πέντε ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες από το κόμμα République en Marche του Εμανουέλ Μακρόν.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ